Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Ferenc gyökeret eresztett Brazíliában

Földeák - Gyökeret eresztett Brazíliában a 27 éves földeáki Szarvas Ferenc, aki három évvel ezelőtt tűnt el rejtélyes körülmények között az egzotikus országban – azóta viszont kétszer is találkozhatott édesapjával, és rendszeresen leveleznek.
Jól van, és rendszeresen tartja a kapcsolatot Földeákon élő édesapjával a most 27 esztendős Szarvas Ferenc, akinek három évvel ezelőtt veszett nyoma Brazíliában, majd váratlanul előkerült – különös történetére lapunk cikkei nyomán figyelt fel az ország.

A Vöröskereszttel kerestették

Mint annak idején beszámoltunk róla, a kalandvágyó egykori porcelángyári munkás azért repült az egzotikus országba, mert útikönyvélményei alapján beleszeretett Brazíliába, és le akart ott telepedni. Idős édesapja röviddel a megérkezése után elveszítette vele a kapcsolatot, ezért kerestetni kezdte a rendőrséggel, a Vöröskereszttel, lapunkon keresztül a nyilvánossághoz fordult, sőt jósnőt is felkeresett. Ifjabb Szarvas Ferenc nyomára végül a magyar követség értesítése révén jutottak a helyi hatóságok, hírt kaptak ugyanis egy Amazonas vidéki kórházban amnéziával kezelt magyar férfiról, aki Szarvas Ferencnek mondta magát.

Elvesztette az emlékezetét

Hogy pontosan mi történt vele, máig nem tudni – a legvalószínűbb az, hogy azt követően vesztette el emlékezetét, hogy kirabolták és leütötték. Az egyik kereskedelmi televízió jóvoltából mindenesetre tavaly előbb az apa látogathatta meg fiát az óceán túlpartján, később pedig a fiú jött haza két hétre.

Idősebb Szarvas Ferenc örül a fotóknak, amiket a fiától kapott. Fotó: Segesvári Csaba
Idősebb Szarvas Ferenc örül a fotóknak, amiket a fiától kapott.
Fotó: Segesvári Csaba

Mint az idősebbik Szarvas Ferenctől hétfőn megtudtuk, fia továbbra sem akar hazatérni Magyarországra, de tartja vele a kapcsolatot. Havonta egyszer kap tőle elektronikus levelet, amit az egyik szomszéd számítógépén tud elolvasni, majd ugyanott válaszol is a fiának. Fotókat is gyakran kap tőle. A levelekből az derül ki, hogy az ifjabb Szarvas mostanra gyökeret eresztett abban az Amazonas vidéki faluban, ahol a kórházban megismert kedvesével, Rosie-val és a nő gyerekeivel él. Időközben nyelvvizsgát tett és számítógépes képesítést szerzett, beilleszkedett a helyi közösségbe, megkedvelték őt. Mint annak idején, most is építkezéseken dolgozik segédmunkásként. Az egyik képen, amit mostanában küldött, éppen falat fest.

Kedvese babát vár

A legnagyobb újság persze az, hogy Feri kedvese babát vár; nagyjából a hatodik hónapban lehet. A legutóbbi levél megírásakor még nem tudták, fiú lesz vagy lány, ezért egyelőre a nevéről sem döntöttek még, annyi azonban biztos, hogy vegyes, félig magyar, félig portugál neve lesz – jegyezte meg az idős férfi mosolyogva.

Boldogság a világ másik felén

Úgy tűnik, hogy az idősebb Szarvas Ferenc megbékélt a sorssal: elfogadta, hogy fia a világ másik felén él, és mivel a repülőjegy nagyon drága, könnyen lehet, hogy személyesen már nemigen találkoznak. Napjai békésen, csöndesen telnek a földeáki, Advent utcai takaros kis házban. Ottjártunkkor éppen a konyhát újította fel, de már nem főz magának, úgy hozzák neki az ebédet. Egyébként pedig sokat sétál a faluban, és várja a híreket Brazíliából. Azt mondja, örül, hogy fia megtalálta a boldogságot a világ másik felén. Idősebb Szarvas Ferencnek egyébként van egy lánya is, aki Miskolcon él.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra vizesedik a makói zsinagóga

Makó - Egyre nagyobb területen vizesedik a makói ortodox zsinagóga hat éve felújított épülete. A… Tovább olvasom