Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Ferencszálláson hólapátolással köszönték meg a tűzifát

Ferencszállás -Önkéntesek is szép számmal dolgoztak az elmúlt napokban azon, hogy a makói kistérség településein ne okozzon gondot a havazás. A rendkívüli hideg miatt néhol tüzelőt, másutt segélyt osztottak.
Csanádpalotán jelenleg is 48 közmunkás lapátolja a havat. Hétfő óta dolgoznak – tudtuk meg a kisváros polgármesterétől, Kovács Sándortól. Megszabadították a hótól a járdákat, a parkolókat is, az utak tisztítására pedig traktort béreltek – többen beszálltak a munkába ellenszolgáltatás nélkül is. Az idősklubot megnyitották nappali melegedőként, tisztálkodási lehetőséget is kínáltak a jelentkezőknek. Ezt nemigen igényelték, ugyanakkor azt, hogy némelyeknek gondot okoz az otthoni fűtés biztosítása, jelezte: megemelkedett az átmeneti segélyt kérelmezők száma.

Csanádpalota hófehérben. Fotó: DM/DV
Csanádpalota hófehérben.
Fotó: DM/DV

Maga az alpolgármester, Cirók Gábor is részt vett a legnagyobb havazás idején Ferencszálláson az utak tisztításában: traktorjával úgyszólván éjjel- nappal járta az utcákat – emelt kalapot előtte mindjárt az első mondatával a polgármester, Jani János. A 3 közmunkás a buszmegállók, középületek előtt lapátolt, no meg az idősek, rokkantak házai előtt, de nem csak ők vettek részt a munkában. A rendkívüli időjárás közeledtével az önkormányzat szórólapokon kérte az embereket, jelezzék, ha gondjuk van. 8 család kért segítséget a fűtéshez; az egyik elektromos fűtőt kapott, mert ott a kályha is tönkrement, a többieknek 5-5 mázsa fát adtak. A támogatást valamennyien úgy köszönték meg, hogy jelentkeztek havat lapátolni – nem csak kértek tehát, hanem adtak is.

A zord időre a megye legkisebb falujában, Kövegyen volt a legegyszerűbb a felkészülés. Galgóczkiné Krobák Mária elmondta, a település valamennyi idős polgárát személyesen keresték fel, megkérdezték, tudnak-e maguknak meleget biztosítani. Mindenki megnyugtató választ adott. A hóeltakarításra csak két közmunkásuk van, jó volt ugyanakkor látni, hogy sokan jelentkeztek önként dolgozni. Volt, hogy egyszerre 20-an, ami egy kevesebb mint 400 lelkes faluban igazán figyelemreméltó – hálás is érte a falu vezetője. Az utak tisztítására az önkormányzat tolólapos traktort bérelt. Üröm az örömben – jegyzi meg a polgármester –, hogy a falu főútját is nekik kellett rendben tartani, pedig tudomása szerint ez a Magyar Közút dolga lett volna.

Olvasóink írták

 • 4. mozdony 2012. február 10. 08:24
  „Kedves Mogyoró!Ha ÖN nem a markát tartja,minden tiszteletem az ÖNÉ!lEHET ,hogy Ön ezen falvakból való ?Sajnos nekem csak rossz tapasztalataim vannak!Bár azt mondhatnám,hogy nincs igazam.!Felénk egész családok élnek így évek óta,állatot nem tartanak,kertet nem művelnek,csak élnek a segélyből.A kb,250 segélyesből kettőt láttam havat lapátolni.Mindig arra hivatkoznak,hogy nincs munka,szerintem ellenőrizni kellene ezen állításokat,valamint azt is,hogy a segélyesnek megvan-e az előírt munkában eltöltött ideje,vagy itt is huncutság van.Nekem az a véleményem,aki igazán rászorul és tenni akar az 100-ból 2.De aki igazán rászorul,azt feltétlenül segíteni kéne!!”
 • 3. Mogyoró 2012. február 10. 03:14
  „Kedves miniszter úr, még most is az a véleménye, hogy csak a markunkat tartjuk??????
  Dolgozni nem akarnak a segélyesek csak pénzt kapni????
  Ön mit csinált amikor lapátolni kellett volna???”
 • 2. mozdony 2012. február 09. 19:05
  „Kübekháza,Csanádpalota,Kövegy,Ferencszállás,Újszentiván---ÖSSZEFOGÁSBÓL JELES!!!!
  TÖBBIEK!!!Tessék igyekezni !!!!”
 • 1. KamuNeni 2012. február 09. 08:52
  „Hajra palota es Kovegy. Igy is kell . Mindenki besegitett, mindenki jol erezte magat attol hogy adott valamit. Csak igy tovabb.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarcsanádon is polgárőrség alakult

Magyarcsanád - Egyenruhájuk, jelvényük, igazolványuk még nincs, de irodájuk az önkormányzat… Tovább olvasom