Délmagyar logó

2018. 11. 14. szerda - Aliz 8°C | 15°C Még több cikk.

Ferencszálláson kerékpárútról álmodnak: 2018-ban is szeretnének sikeresen pályázni

Ferencszállás - Bár sok mindenben előrelépett 2017-ben Ferencszállás, az új évben is lesznek teendői az önkormányzatnak - mondja a polgármester, Jani János. A legmerészebb álom az, hogy csatlakozni tudjanak a szomszédos települések bicikliútjaihoz.

– A 2017-es év a sikeres pályázatok éve volt – von mérleget a falu első embere, Jani János. A volt tornaszobából – még egy évvel korábbi nyertes pályázatok révén – 16 milliós beruházással szabadidős termet tudtak kialakítani, 10 millió forintból pedig a temető útjait tették rendbe, illetve a községháza tetejét újították fel. Emellett 12 millió jutott az óvoda teljes körű felújítására. Tavaly megkapta az önkormányzat az egyházmegyétől a volt imaházat, amiből szociális alapellátást szolgáló központ lesz, erre 20 milliót nyertek. 12 milliós nyertes pályázatukból pedig a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítését oldották meg. Ez utóbbi  pályázati projektek tervezésében, előkészítésében és lebonyolításában a megyei önkormányzat segített. Jani azt is elmondta, hogy 15 millió forintot nyertek a Petőfi utca és az Újtelep sor útjainak felújítására.

Vannak félbemaradt tervek is. – Az új orvosi rendelőt sikerült ugyan kialakítanunk, de eszközökkel felszerelni még nem, így átadása várat magára. Az óvoda teljes felújításához pedig rendbe kellene tenni az udvart – mondta. Hozzátette: elavultak, néhol már balesetveszélyessé váltak járdák, felújításra szorulnak a belterületi csapadék- és belvízelvezető csatornák. A teljes beruházásnak eddig csupán az első ütemét tudták megvalósítani, további három ütem még hiányzik – ehhez nagyjából 200 millió kell.

És hogy mi a ferencszállásiak legnagyobb álma?

– Szeretnénk kapcsolódni a szomszédos településekig elérő kerékpárúthoz. Ehhez engedélyes tervünk van, a szükséges 600 millió forinttal viszont sajnos nem rendelkezünk – mondta a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csanádpalota csődközelben - Két hét múlva derül ki, elegendők lesznek-e a megszorítások

Csanádpalota csődközelben - Két hét múlva derül ki, elegendők lesznek-e a megszorítások
Az elmúlt évek alatt gyűlt össze az a sok tízmilliós adósság, amit a csanádpalotai önkormányzat már nem tud tovább görgetni - emiatt súlyos megszorítások várhatók. Tovább olvasom