Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Ferencszálláson megszépült a sírkert

Ferencszállás - Egy olyan kicsi, elöregedőben lévő faluban, mint amilyen a 670 lelkes Ferencszállás, fontos kérdés, milyen állapotban van a temető.
A falunak 2 sírkertje is van: a régibe utoljára 1970-ben temettek. Itt sok a már pusztulóban lévő sírkő. A távlati terv az, hogy egyszer felszámolják és emlékparkká alakítják. A másikban viszont még 2010-ben felújították a ravatalozót, térkőburkolatot kapott egy 3,3 milliós Leader-pályázatból, ugyanakkor a temető külleme elhanyagolt maradt.

Ez ma már a múlté. A község vezetése, folytatva az előző önkormányzat munkáját, helyi vállalkozókkal együtt rendbe tette: a ravatalozóba Kovács Sándorné temetkezési vállalkozó támogatásával drapériát vettek, a ravatalozóhoz vezető utat szegélyező tujasor pedig ágyásszegélyt és mulcsszőnyeget kapott Scherer Gábor kertészeti vállalkozó jóvoltából. Ráadásként zárt hulladékgyűjtő konténereket szereztek be, és egy 200 négyzetméteres zúzottköves parkolót is kialakítottak a bejáratnál. A polgármester, Jani János szerint mindez apróságnak tűnhet ahhoz képest, hogy a falu most például egy 60 milliós belvízmentesítő pályázat benyújtására készül, a falu életében azonban fontos ez a változás. Az egyház is örül a megszépült sírkertnek: ennek tiszteletére hamarosan misét tartanak.

Jani János polgármester a megszépült temetőben. Fotó: Szabó Imre
Jani János polgármester a megszépült temetőben.
Fotó: Szabó Imre

Olvasóink írták

  • 1. 1makói 2011. szeptember 01. 17:20
    „Nagyszerű, polgármester úr! Csak így tovább!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most befejezik a félbeszakadt műsort

A Hagymafesztiválon fejezi be a Maros Táncegyüttes a Citorabál című előadást, amelyet a vihar július 15-én este félbeszakított. Tovább olvasom