Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Fiatalos makói nyugdíjasklub

Makó - Fiatal és egyben fiatalos is a makói Vertán-telep nyugdíjasklubja, amely 57 esztendős átlagéletkorral és 56 fős tagsággal büszkélkedhet.
A makói Vertán-telep nyugdíjasklubja egészen fiatal: mindössze 7 esztendeje alakult – mondja Bódi Sándorné, aki 3 esztendeje vezeti. A városrészben azért merült fel, hogy jó lenne egy önálló csoportot szervezni, mert addig a belvárosi vagy az újvárosi klubba jártak az idősek, ami elég messze van. Helyet az Egyesített Népjóléti Intézmény Munkás utcai idősklubjának egyik helyiségében kaptak, itt tartják kéthetente, minden második kedden rövid összejöveteleiket délután 2-től 4-ig. Ilyenkor beszélgetnek, egymás süteményeit kóstolgatják. Persze, ha nagyobb rendezvényt, mondjuk bált vagy születés- és névnapi ünnepséget tartanak, akkor az újvárosiak termét kérik el – ott akár lángost, fánkot, palacsintát is süthetnek, vagy főzhetnek bográcsban.

A klub 56 tagjának átlagéletkora 57 év.
A klub 56 tagjának átlagéletkora 57 év.
Nemcsak a klubról mondható el, hogy fiatal, de a tagságról is, hogy fiatalos: az átlagéletkor mindössze 57 év, vannak közvetlenül a nyugdíj előtt álló tagok is. Bizonyára ennek a fiatalos lendületnek köszönhető, hogy időről időre tesznek látogatásokat a környező településeken. Összesen 12 hasonló nyugdíjasklubbal tartják a kapcsolatot szerte a Dél-Alföldön, és időről időre vendégeskednek valahol, vagy éppen ők fogadnak vendégeket. Idén nagyobb kirándulást még nem tettek, de szép emlékeket őriznek például a korábbi egri és mohácsi túrákról – volt, hogy 3 napra is elutaztak. Most egyébként 56-an vannak, és a statisztikát nézve az is elmondható, hogy a hölgyek vannak többen, 33-an, az urak pedig 10-zel kevesebben.

Bódiné – akinek amúgy a sütés-főzés a hobbija, még rétesfesztiválokat is nyert finomságaival – azt mondja, nagyon hálásak a Munkás utcai helyért, és egyébként is minden segítséget megkapnak a várostól, a Hagymaháztól. Az álmuk ugyanakkor mégis az, hogy egyszer lesz egy olyan nagy, rendezvények megtartására is alkalmas termük valahol, mint amilyennel az újvárosiak vagy a belvárosiak büszkélkedhetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói civil ütötte ki a Hummer-sofőr kezéből a pisztolyt

Ösztönösen cselekedett az a makói férfi, aki annak a rendőrnek sietett a segítségére, aki a társát elgázoló Hummer-sofőrt igyekezett megfékezni. Tovább olvasom