Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Fidesz Feri a Jobbikhoz pártolt

A Fidesz és az MSZP között igaz és magyar ember akartam maradni – ezzel indokolta távozását a Fideszből a párt egyik makói alapító tagja, Fazekas Ferenc. A Makón sokak által Fidesz Feriként ismert férfi a Jobbikban folytatja a politizálást: immár a helyi szervezet elnöke, egyben parlamenti képviselőjelöltje.
Fazekas Ferenc virágzó Makót szeretne, és befejezné a rendszerváltást. Fotó: Schmidt Andrea
Hét fővel megalakult a Jobbik makói szervezete; a párt országgyűlési képviselőjelöltet is indít – jelentette be a minap városi szerkesztőségünkben a jelölt, egyúttal a helyi szervezet első embere, Fazekas Ferenc. Mindez azért érdekes, mert Fazekas Ferencet a legtöbben a Fidesz emblematikus alakjaként ismerik Makón: egyike volt annak a tíz embernek, akik 1988-ban az akkori Fég Klubban megalapították a párt helyi szervezetét, melyet 1993-ig ő vezetett, ő volt a térség első fideszes parlamenti képviselőjelöltje, mi több: ismerősei egészen mostanáig Fidesz Ferinek szólították. Néhány héttel ezelőtt viszont írt egy levelet eddigi párttársainak, amelyben kérte: szüntessék meg tagságát. Kérését természetesen teljesítették. A tíz makói alapító közül egyébként ő volt az utolsó, aki – ilyen vagy olyan okból – távozott a pártból.

A váltás okairól Fazekas Ferenc azt mondta, nemcsak az emberek, hanem a pártok is változnak – ez a fejlődés legbiztosabb jele. Azzal azonban, ami a Fidesz háza táján történt, nem tudott azonosulni. Minthogy úgy látta, a pártot ő aligha tudja belülről a saját értékrendjének megfelelővé alakítani, úgy döntött, inkább távozik. Ez egyébként teljesen békésen zajlott. Egykori pártjáról, elvbarátairól azt mondja: senkire sem neheztel; ha korábban haragudott is bárkire, értük, s nem ellenük tette.

Azt, hogy most a Jobbik makói alapítói között van, kevesen csodálják. Amikor például két évvel ezelőtt a társaság először állított adventi keresztet Makó főterén, a keresztállítók között ő is ott szorgoskodott. Ő maga úgy fogalmaz: azért ezt a pártot választotta, mert a Fidesz és az MSZP között igaz és magyar ember akart maradni.

A csőszerelőként dolgozó Fazekas Ferenc bízik abban, hogy pártja a MIÉP-Jobbik-Harmadik Út összefogás tagjaként ott lesz a parlamentben. Ami a célokat illeti: szeretnék befejezni a kisiklatott rendszerváltást, Makót pedig nem élhető, hanem virágzó kisvárossá tenni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevés Makón a parkolóhely

Akik autóval közlekednek, nap mint nap tapasztalhatják: nagyon kevés a parkolóhely Makón –… Tovább olvasom