Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Főbe lőtték a kutyákat - fotó csak erős idegzetűeknek!

Makó - Vádemeléssel zárult D. András egykori makói gyepmester ellen a több mint egy éve, állatkínzás gyanúja miatt indult nyomozás. Kiderült: legalább 5 kutyát valóban fejbe lőttek a telepen.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Több mint egy éven át tartó, állatkínzás miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozás végére tett pontot a napokban a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság azzal, hogy vádat emelt az egykori makói gyepmester, D. András ellen. Mint lapunk tavaly januárban elsőként számolt be róla, egy helyi kutyabarát, Dancsi Péter sokkoló videót tett közzé az egyik közösségi oldalon. A felvételen egy dögkonténerbe rakott, haldokló kutya volt látható, úgy tűnt, a fején lőtt sebbel.

Az állatvédő lapunknak elmondta: rendszeresen kijárt a gyepmesteri telepre a befogott kutyákat etetni, és az egyik ilyen alkalommal készült a felvétel. Fotókat is készített.

Csak erős idegzetűeknek!
Csak erős idegzetűeknek!

Állítása szerint több, hasonlóképp kivégzett állatot talált, ezért a rendőrséghez fordult. Úgy gondolta, a kutyák brutális kivégzéséért a gyepmester a felelős. D. András lapunknak tagadta a vádat – azt mondta, ő szabályosan, méreginjekcióval altatta el azokat az ebeket, amelyekért a törvényben megszabott határidőig senki sem jelentkezett, azt pedig nem tudja, ki vihetett az egyébként nyitott gyeptelep konténerébe lelőtt kutyákat.

Minden kutya új gazdához kerül

A makói gyepmesteri telepen az ügy kirobbanása óta új gyepmester dolgozik. Erdei Ferenc lapunknak elmondta: bő egy éve van a telepen, azóta közel 200 kutya került oda be. Egyet sem altattak el, mindegyik új gazdához került – fele a gyepmester, fele állatvédők közreműködésével.

Szenti Szabolcs százados, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője lapunkat most úgy tájékoztatta: a szakértői vizsgálat megállapította, hogy nemcsak a videón szereplő ebet érte végzetes fejlövés, hanem a gyeptelepen összesen ötöt. Több tanú jelezte, hogy látta a gyepmestert a helyszínen egy fanyelű pisztollyal az állatokra lőni. D. András ezzel kapcsolatban azt mondta, ez kábító fecskendő kilövésére szolgál. Mint kiderült, a gyanúsítottnak több, engedéllyel tartott fegyvere van: sörétes és golyós vadászpuska, valamint nem engedélyköteles légpuskái és gázfegyverei. A lefoglalt fegyverek közül ugyanakkor egy sem alkalmas altatólövedék kilövésére. Azt is megtudtuk: a vádemeléssel zárult nyomozás a szakértői vizsgálatok miatt tartott ilyen sokáig, illetve azért, mert elfogultság miatt átkerült a makóitól a hódmezővásárhelyi kapitányságra.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Édességre költötték el a lopott biciklik árát

Öt kerékpár ellopásával gyanúsít a Makói Rendőrkapitányság egy 18 és egy 19 éves fiatalembert. Tovább olvasom