Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 05. szombat - Viktor, Lorinc

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Makó hírek > Fölavatták Makó új fürdőjét

Fölavatták Makó új fürdőjét

Makó - Fölavatták a tíz medencével, közel 4 milliárd forintból megépült makói Hagymatikumot. Az ünnepségen elhangzott, a város tovább akarja bővíteni a fürdőt, a Magyar Turizmus Zrt. pedig segít abban, hogy a lehető legtöbb helyre eljusson a létesítmény híre.

Bakos András - Délvilág napilap - 2012.01.20. 15:06
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
További támogatást, jó szándékú javaslatokat, ötleteket kért a makóiaktól a városi turizmus fejlesztéséhez Buzás Péter polgármester a Makói Hagymatikum Fürdő pénteki avatásán.

Az ünnepséget az új létesítmény előtti téren tartották, most is nagyon sokan eljöttek. A polgármester a beruházás minden résztvevőjének köszönetet mondott. Külön megemlékezett Makovecz Imréről, az épület megálmodójáról, egyik tervezőjéről. A közel 4 milliárd forintból megépített, 470 parkolóhellyel tervezett új fürdő most 100 embernek ad munkát. Azt várják tőle, hogy a vendégeket a városba hozza, és további 4-600 munkahelyet hozzon létre, a fürdőlátogatókat kiszolgáló vállalkozások révén.

Buzás arra biztatta a jelenlévőket, hogy létesítsenek panziót, vendéglőt vagy másféle szolgáltatást, de mindenképp legyenek jó szívvel a fürdő iránt, kedvesek a városban időző vendégekhez, mert így gyermekeik, unokáik juthatnak megélhetéshez. A Hagymatikum így nyithat új korszakot a város történetében. Makó folytatja a mostantól Makovecz Imre nevét viselő tér rekonstrukcióját, és meg akarja építeni a korábbi tervben szereplő 25 méteres medencét és a nagy gyermekrészleget is.

Átgondolt, nagyra hivatott ez a fürdő, mert minden korosztály jól érezheti magát benne; ebből a szempontból lesz jobb, mint sok korábban épült magyarországi wellness-központ – mondta Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója. Megígérte, az állami cég segít abban, hogy a fürdő híre eljusson a turistákhoz, és eljöjjenek megnézni – az azonban már a makóiakon múlik, hogy az egyszeri turisták visszatérő vendégekké válnak-e.

Szentpéteri Csilla zongoraművész, Makó város arca zenésztársaival eljátszotta több népszerű darab mellett erre az alkalomra komponált Makói idilljét, Miklóssy Ferenc, a kivitelező Keviép Kft. igazgatója pedig átadta a fürdő kulcsát – ezzel a kész épületet – a polgármesternek. A város néhány nappal ezelőtt kifizette az építés díjának utolsó részletét is.

Buzás: mindenképp legyenek jó szívvel a fürdő iránt. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)
Kovacsics Imre fürdőigazgató megígérte, tisztességgel és becsülettel fogják működtetni a Hagymatikumot, és Makovecz Imréről megemlékezve azt mondta, aki járt már azért Párizsban, hogy megnézze az Eiffel-tornyot, és Rómában, hogy lássa a Colosseumot, tudja, miért fontos ez az épület Makónak. Várható, hogy ezt a házat minden magyar ember meg akarja nézni legalább egyszer. Miközben a szalagot átvágták, Makovecz Pál vezényletével a budapesti Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola diákjai játszották Vedres Csaba Köszöntő című művét, amely Makovecz Imre 60. születésnapjára íródott. Az avatás után megnyílt az épület, akik bementek, egyelőre múzeumi papucsban nézhettek körül.

A fürdőzők számára délután négykor nyílik meg a Hagymatikum. A főbejárat előtti téren az üzemeltető meglepetéssel várja az érdeklődőket. Az egész napos felnőtt belépőjegy hétköznap 2200 forintba, hét végén 2400-ba kerül, Makó-kártyával viszont féláron lehet bemenni.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Moderálásra küldöm 65. 3évesférfi 2012.01.23. 09:50

60. bánki: Mert akinek nem tetszik, ami nekünk, az automatikusan rosszindulatú dilettáns természetesen.

Moderálásra küldöm 64. visszavágó 2012.01.23. 09:45

Teljes mértékben egyetértek a 60 és 61 es hozzászólókkal!! <moderálva>
Az apró bosszuságok sajnos abból erednek, hogy az üzemeltető szeretett volna minimum 1 hónap próbaidőt, de ez elmaradt, a miértjét nem tudjuk- így nem csoda,hogy még "akadozik a gépezet", de látszik a személyzet erőn felül teljesít, ami dicséretet érdemel! Az öltöző eu szabvány , s nem a szekrény előtt kell öltözni, hanem vannak öltöző kabinok ott kényelmesen le is lehet ülni! Csak hát könnyebb kritizálni, mint gondolkodni!

Moderálásra küldöm 63. Tommyst 2012.01.23. 09:23

Vajon megvolt már a 6000. (fizető) vendég? Emlékeztek, napi átlag 2000 kell, hogy a számítások bejöjjenek.

Moderálásra küldöm 62. mátka 2012.01.23. 08:56

hg.hu :"Kérdéses az is, mennyire várható el az absztrakt épületértelmezés egy beutalóval érkező fürdővendégtől. Mert mit csinálhat a pavilon kupolájába függesztett, fából faragott madár? Főnixként feltámad, netán kitörni próbál a kalitkából? Mit keres egy gipszből és betonból rakott, hófehér erdő a fürdőcsarnokban? A kozmoszt jelképező faboltozat egy állandóan párás levegőjű belső tér fölé került, amelynek jelentős részét szimbolikus építmény (forrás? világfa?) foglalja el. A belső tér szakrális logikája azonban egyszerűen nem áll meg, ha minden üres négyzetmétert műanyagszövetes napozóágyak foglalnak el. Épület és funkciója szinte minden ponton cáfolja egymást. Makó gazdagabb lett egy nehezen értelmezhető szimbólummal és egy nehezen használható fürdővel. Valószínűleg mindkettőt meg lehetett volna spórolni." a Makóiak és fürdőt éljenzők úgysem hiszek,hogy ez az ötlet,kevésbé sikerült....

Moderálásra küldöm 61. Takavaka 2012.01.22. 23:27

Végre ez a nap is elkövetkezett! Fölavatták, megnyitották a Hagymatikumot. Már Makó is rendelkezik egy olyan épülettel, ami jelképe is lehet a városnak. A város neve és maga az épület, az idők során összeforr, mint mondjuk a Pisai Ferde Torony Pisával. (Azt olvastam, hogy Európa egyik legkülönlegesebb és leglátogatottabb emlékműve.)
Az kétségtelen, hogy a fürdő épülete egyedi, karakteres és markáns. Az sem tartom nagy bajnak, ha nem mindenki azonosul ezzel a formai világgal. A lényeg az, hogy beszélnek róla és ott forog a köztudatban. Azt sem tudom még megmondani, hogy a tervezők a formát és a funkciót mennyire sikeresen hozták össze, majd idővel elválik a használat során. Mindenesetre az átadás napja, egy nagy lépés a városnak és az itteni lakosoknak. Egy új megélhetőségi lehetőséggel lett több, a turizmussal. Minden normális gondolkodású ember csak bízhat a turizmus fellendülésében sikerében. Azt én tudom, ha van hálónk, attól még nem biztos, hogy tudunk halászni is! A… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 60. bánki 2012.01.22. 19:27

Az Index Földes András féle kritikával nem érdemes foglalkozni.
A MÜPA ( Művészetek Palotája) ,,cipős doboz" bonyolultságú és panel épület esztétikáját megközelítő építész ízlésvilágon ,,szocializálódott" Földes András véleménye már eleve nem mérvadó.

Gondolom a ,,kőműves" ,,szakik" is jobban szerettek 10x10-es családi házakat építeni, mint egy egyedi épületegyüttest.

Moderálásra küldöm 59. DMagóg 2012.01.22. 17:42

56. dédi8 2012.01.22. 16:27: "... de vannak olyan társadalmi, erkölcsi határok, amiket nem szabad átlépni."

Igaz! Van itt a kis ablak fölött egy olyan, hogy: "Hozzászólok a cikkhez"
???

Moderálásra küldöm 58. Béla1st 2012.01.22. 17:20

A videóshoz írtam:
Nos, ma elmentünk fürdeni. Bármennyire is szeretnék, sok jót nem tudok mondani. A karszalag csak egy adott szekrényhez jó, de mivel nem működnek és újat adnak ezért kb háromszor jártuk végig a szekrényrengeteget. Nem tettek padokat a szekrények elé, érthetetlen, mint egy útszéli homelessnek kellett öltöznöm a szekrény előtt a ruháimat a földre dobálva, mivel a fülkékből kevés van. Szegény három gyermekes anyukát sajnáltam.. A medencék nagyon picik és alig van belőlük, a szauna használatáért plusz 1700 forintot kérnek el!! Ezt a megosztott rendszert Szegeden sem értem, hisz amúgy is fűteni kell a szunát, akár vannak benne, akár nem, egy ember két helyen egyszerre meg nem lehet. Az egyik medencében bokamagasségban valami trutymó úszott, onnan gyorsan távoztunk. Az egyetlen jó medence a kinti termál, de annak a kijáratára sajnálták a vastagabb fóliát, a hideg szél simán szétfújja és befúj a benti terembe. Csúzda csak kint van, most nyilván nem üzemelt, de miért nem… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 57. 3évesférfi 2012.01.22. 16:40

Én a liberális szót alapvetően nem tartom szitokszónak, úgyhogy innentől kezdve nem értünk egyet, Tóta W pedig hónapok óta nem része az Indexnek, kilépett/kirúgták (egyébként nem tartom szellemi toprongynak őt sem, elnézést kérek). Magam sem szimpatizálok a portállal több ponton sem, viszont még így is kiegyensűlyozottabnak tartom, mint a hazai média döntő többségét.
De ennek a makói fürdőhöz semmi köze.

Moderálásra küldöm 56. dédi8 2012.01.22. 16:27

Én pedig úgy látom a Soros György által alapított és pénzelt Index internetes újságot, hogy a következő feladatokkal bízták meg őket:
- a jobb és a bal oldal összemosása
- a fontos társadalmi értékek határainak elmaszatolása
vagyis kőkemény liberális uszítás.
Egy olyan médium, ahol szerepet kap Tóta W, és egyéb szellemi toprongy nem jó. Lehet, hogy ti úgy gondoljátok, hogy mindenkit ostorozni kell a médiának. Ez addig rendben is van, amíg a vezető kormánypártok túlkapásai ellen irányul, de vannak olyan társadalmi, erkölcsi határok, amiket nem szabad átlépni. Az Index pedig rendszeresen ezt teszi, nemcsak kritizál, hanem rombol és degradál. Ezt pedig egyetlen magát valamire tartó újságíró sem teheti meg, főleg nem az Index csipás liberális szemétdombja.


Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...