Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Ford T Touringot vásárol a város

Makó - A szponzorok átvállalják a nevezési díjat és minden egyéb költséget, így makói színekben is indul ló és lovas az idei Nemzeti Vágtán; 4 millió forintért pedig működképes Ford T Touringot vásárol a város – döntöttek tegnap egyhangúlag a rendkívüli testületi ülésen a makói képviselők.
Vidám, mondhatni baráti hangulatban zajlott tegnap délután a makói testületi ülés, amelyen a képviselők 22 perc alatt egyhangúlag meg is szavazták mind a kilenc előterjesztést. Buzás Péter polgármester erre a végén meg is jegyezte: – Szeretem az ilyen üléseket, mert nincs fölösleges vita, mondhatni nincs csimbumcirkusz.

A képviselők döntése alapján a város bruttó 4 millió forintért megvásárolja az orosházi Sütő János Zoltán Ford T Touring modelljét. Az 1919-ben gyártott autó működőképes, s már jelenleg is látható a József Attila Múzeum azon kiállításán, amely az egykori makói Ford-tervezőnek, Galamb Józsefnek állít emléket.

A május 30-a és június 1-je között a fővárosban rendezendő Nemzeti Vágtán Makó is képviselteti magát. Igaz, saját lovast és lovat nem indít, hanem a szervezők által biztosítottal versenyez. Így az esetleges pénzdíjat se kapja meg az alföldi város, csak az esetleges tárgynyereményeket.

A polgármester arról tájékoztatta a képviselőket, hogy a nevezési díjat, illetve minden más költséget a szponzorok átvállaltak Makótól. Egyedül az úgynevezett Vágta Korzón való megjelenést kell a makóiaknak állniuk, de ez csupán 200 ezer forint.

A fenti két előterjesztésen kívül a képviselők módosították az oktatási intézmények minőségirányítási programját, valamint arról határoztak, hogy parlagfű-mentesítésre és illegális hulladéklerakók felszámolására pályázatot nyújtanak be.

Olvasóink írták

  • 3. Gabci74 2009. május 14. 14:20
    „KÜLÖNBEN IS A PÉNZT ELMEGY AZ AUTÓRA.”
  • 2. Gabci74 2009. május 14. 14:19
    „MERT LÓ NÉLKÜL A LOVAS MIT SEM ÉR!!! :-)”
  • 1. szegfu98 2009. május 14. 14:02
    „A NEMZETI VÁGTÁN MIÉRT NEM SAJÁT LOVAST INDÍTUNK?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az áldozatok szüleit is meghallgatták a makói gyilkosságról

Makó - Több tanú is megcáfolta a tavaly májusban Makón történt hármas gyilkossággal gyanúsított P. József előző héten tett vallomását. Tovább olvasom