Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Főznek, csomóznak és neteznek a cserkészek

Makó - Főzni, gombot varrni, szorító nyolcast kötni és vizes fával tüzet gyújtani is megtanulnak az őrsi gyűléseken a makói cserkészek. Az 1509-es számú Szent László Cserkészcsapatnak 38 tagja van, szombatonként találkoznak, hogy játszva tanuljanak azokról a dolgokról, amelyeket egyre kevesebben tudnak.
„A gyerekek nálunk megtanulják milyen egy összetartó közösség, aktív tagjának lenni mindezt úgy, hogy természetközeli, gyakorlatias játékokon vesznek részt. Makón nagy cserkész élet volt régen, ez a kilencvenes évek végén megszűnt, a mi csapatunk két éve alakult. Most 38-an vagyunk, vannak újoncok, akik még csak most készülnek próbatételre és vannak tapasztalt, ígéretet tett cserkészeink."- mutatta be Miklai István a makói cserkészcsapat vezetője a helyi grúpot.

Főznek, csomóznak és neteznek a makói cserkészek - GALÉRIA

„A mi kendőnk citromságra, ez a szín különbözteti meg a makói kiscserkészeket a többitől."- mutatta büszkén nyakbavalóját Fábián Gergő, aki elárulta még csak most készül ígérettételre, később próbát kell állnia, hogy majd templomi fogadalmát megtehesse. Gergő azt mondta, nagyon sok hasznos dolgot tanult eddig, például: profin főz tojásos levest és nem szeppen meg akkor sem, ha tüzet kell raknia.

Barátjának, Sajtos Máténak már zöld kendője van, ő a tavalyelőtti próbán adott számot cserkésztudásáról. Az évek során sok minden megmaradt azokból a dolgokból, amit régen is tudnia kellett a cserkésznek, viszont vannak olyanok is, amelyek kikoptak a tananyagból. Miklai István elárulta: „Régen a cserkészpróba része volt, a boríték megcímzése, de mivel ma már alig küldünk levelet ezt kivettük a megtanulandók sorából. Fenn vagyunk viszont a netes közösségi oldalakon, így a csapattagok a legújabb információs csatornán is tudják tartani a kapcsolatot egymással vagy bárkivel a nagyvilágban."

Olvasóink írták

 • 4. lacipapa68 2012. június 08. 22:56
  „Csemetém imád ide járni. Neki itt nem kizárólag megtanulni való akad, hanem egy igazi közösség várja, köszönhetően Hedvig nővérnek és Miklai Pistinek. Itt igazi emberkéket faragnak.”
 • 3. gabiota 2012. június 07. 06:01
  „De jo hogy van ilyen!!!! Már azt hittem ez csak az én gyerekkoromban volt azota nem is hallottam Ilyesmiröl,de örülök hogy van...:)))”
 • 2. Keyra 2012. június 06. 12:56
  „Jó volt olvasni a cikket, köszönöm. A Szent László cs.cs.-nak pedig további Jó munkát! kívánok, gyarapodjatok tagokban, tudásban és elhivatott vezetőkben egyaránt.”
 • 1. TELSTAR 2012. június 06. 08:22
  „De azért időnként előkerül a zsuga is, mint látható!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buzás és Mágoriné vitája a mélyépítésről: mennyibe kerül kapun belül a csatorna?

70–100 ezer forintba fog kerülni a tulajdonosoknak a kapun belüli szennyvízcsatorna-hálózat – mondta a makói polgármester. Az országgyűlési képviselő szerint többe: 200 ezer forintról is hallott. Tovább olvasom