Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Futás és séta zsályaillatban

Makó - Nem csupán felújítják, de egyedivé is varázsolják a makói Petőfi parkot: korszerű futópályával, aromakerttel.
A legutóbbi makói testületi ülésen megszavazták a képviselők, hogy a város szívében, a Petőfi parkban többek között aromakertet és szabadtéri futópályát alakítsanak ki.

A vidéki települések megújítására és fejlesztésére kiírt pályázatra a Makói Kommunális Nonprofit Kft. is beadja a támogatási kérelmét, hogy ebből finanszírozhassa a közel 30 milliós beruházást. Az önkormányzat a pályázat teljes költségét visszatérítendő támogatásként biztosítja a cégnek.

Magyarországon még annyira nem ismert az aromakert. A Tolna megyei Hőgyészen már korábban kialakítottak egyet. A Gróf Apponyi Kastélyszálló parkjában levendula, zsálya, kakukkfű, illetve egyéb gyógy- és fűszernövények között sétálhatnak, pihenhetnek a vendégek.

A makói kerttel nem csupán a hely növényvilágát színesítenék, de az iskolások növénytani ismeretét is bővítenék. Az új fürdő megépítésével az önkormányzat a turizmust kívánja fejleszteni a Maros partján, s így turistacsalogatóként számolnak az aromakerttel.

A futópálya ötlete nem új keletű, már több fórumon kérték a lakók. A Petőfi parkban tervezett futópálya pedig ezt szolgálná. Ha minden jól megy, 2 éven belül meg is valósítják az elképzelést.

Olvasóink írták

 • 8. lacipapa68 2009. december 28. 00:20
  „Bocsánat: pár gerizdet.”
 • 7. lacipapa68 2009. december 28. 00:17
  „Azért pár tő fokhagymát duggathatnának abba a kertbe...”
 • 6. magyarok 2009. december 27. 21:20
  „1 "Senkit nem érdekel, hogy milyen illat lesz a Petőfi parkban,´
  Az én nevembe ne beszélj légyszíves!”
 • 5. Racoon 2009. december 21. 14:54
  „A só -7 fok alatt tényleg hasztalan, dúrni azért lehetne. Szombaton a Mecsekből jöttem haza, ha ez valakit megnyugtat, minden településen ugyanaz a helyzet, a főút lekotorva, a többi meg maradt amilyen volt. Gondolom hókotrásra nem írt ki az EU pályázatot, ezért nincs rá pénz. Csak arra van pénz, amire ad az EU, az önrészt meg hitelből fizeti a város (mi) kemény kamattal. Amúgy tetszik a park fejlesztésének ötlete. Ha megfürdik a turista, legalább lesz egy hely ahová érdemes lesz elmennie.”
 • 4. napiszar 2009. december 21. 12:24
  „Waze ti kis csacskák azért nem sózzák az utat,mint máma megtudtam illetékes elvtárstól,-10 alatt nincs értelme mert nem oldja fel,hát erre varjatok gombot,a homok viszont kárt tesz a kocsikban,na mindenre van magyarázat!:)Ja Kelemen László hosszú szakaszon 2-nap alatt 9-autó csúszott a gödörbe ,gondolom ez nagyobb kárt tesz az autókban mint a homok!:)”
 • 3. mar_ci 2009. december 21. 12:07
  „Igaza van a csajnak. A városban nyoma sincs az utak tisztításának. Majd az olvadás elintézi. Csak addig kell túlélni.
  Persze mindennek megvan a fonákja is. Mindjárt kapom, hogy ez a megoldás mennyire környezetkímélő. Az a sok só tönkreteszi a talajt”
 • 2. kekeczke 2009. december 21. 10:14
  „hopppá”
 • 1. Makóicsaj 2009. december 21. 09:48
  „A képviselőknek elsősorban nem ezekkel a dolgokkal kelleni foglalkozniuk, hanem például elintézni, hogy a makóiak ne törjék ki a nyakukat a sok millióból kiépített kerékpárutakon. Szegény kerékpárosok fel se mernek ülni a járgányokra, esetleg csak az autóúton, a kocsik között egyensúlyoznak. Pedig az autósoknak se könnyű, az utak is havasak-jegesek, csúsznak nagyon a főutak is. Senkit nem érdekel, hogy milyen illat lesz a Petőfi parkban, amikor az életüket kockáztatják nap mint nap, mire eljutnak a munkahelyükre, gyerekeiket elviszik óvodába-iskolába. Sok mindennel foglalkozik a vezetőség, csak az igazán fontos dolgokkal nem. Jó ez a város : kívül csecse-belül kaka...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyórás várakozás Nagylakon

Nagylak - Egyórás várakozás alakult Nagylaknál a kilépő forgalomban, mert megérkezett a… Tovább olvasom