Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Futópálya épül a Petőfi parkban

Makó - Jövő őszre futópályát építene egy sportegyesület a makói Petőfi parkban. A beruházás 37 millióba kerül, a pénzre pályáznak.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Mint megírtuk, Makón először 4 esztendeje vetődött fel az az ötlet, hogy a város népszerű pihenőhelyén, a Petőfi parkban érdemes volna szabadtéri futópályát létesíteni. A park arról nevezetes, hogy itt található a költő bronz mellszobra, ezért március 15-én mindig ünnepségek helyszíne – de található itt népszerű játszótér, hangulatos vendéglő és dísztó is. Négy évvel ezelőtt illatozó gyógynövényekkel, többek között zsályával és kakukkfűvel is beültették volna a parkot, hogy még érdekesebb legyen itt futni, a 30 milliós beruházásból azonban nem lett semmi. Pedig a park körül, az aszfaltozott járdán manapság is sokan futnak – a tanévben, tornaórán a közeli gimnázium és a szakközépiskola diákjai is.

A futópálya ötletét most egy civil egyesület, a Marosmenti Mocorgók elevenítette fel – ők voltak azok, akik jótékonysági futást rendeztek az agydaganattal küzdő, 13 esztendős Igaz Dominik javára, és közel 1 milliót gyűjtöttek össze gyógykezelésére.

Ha sikerül a pályázat, futópályát építenek a Petőfi parkban. A szerző felvétele
Ha sikerül a pályázat, futópályát építenek a Petőfi parkban.
A szerző felvétele

Az új tervben gyógynövények ugyan nem szerepelnek, de az 500 méter hosszú, kétszer egy méter széles gumiborítású pálya mellett lesz egy úgynevezett felnőtt játszótér is, ahol 7 erősítésre, bemelegítésre alkalmas sporteszközt helyeznek el – mondja Kerekes Éva, az egyesület gazdasági vezetője. Ide vandálbiztos kutat, padokat és biciklitárolókat is terveztek. A futópálya a sövényen belül, a parkot övező úttal párhuzamosan haladna, de a vendéglőt és a tavat belülről kerülné meg.

Megtudtuk: a beruházás teljes költségvetése 37 millió forint, amit az egyesület teljes egészében pályázati támogatásból szeretne előteremteni. Augusztus végére derül ki, hogy ez sikerült-e; ha igen, a munka tavasszal indul, a pálya várhatóan jövő őszre készül el.

Olvasóink írták

 • 5. kelemenyke 2013. június 23. 21:50
  „Csak idézve innen (Délmagyar)
  A két érintett utcaszakasz hossza összesen 1026 méter. A beruházásra a város összesen 199 milliót költ, amelyből 19,9 millió az önerő, a többi pályázati támogatás. Zsiga György a megállapodás szignálása után azt mondta, június közepén látnak munkához, és szeptember végére mindkét helyen végeznek.
  Hol van itt leírva az amit " makóváros" megemlít????
  Én nem látom a cikk idézett szakaszában!
  A futópályával , senkinek nincs baja, csak az időhúzással!!!”
 • 4. makovaros 2013. június 22. 16:18
  „1. A hunyadi utca Július 1-re van ígérve
  Szép utca lett volna június 17-től de ott még csatornáznak.

  Amúgy meg jó ötlet ez a futópálya. Legalább nem az úton szembe forgalommal futnak mint eddig.”
 • 3. Egyolvasó 2013. június 21. 13:09
  „1. kelemenyke 2013.06.20. 13:53

  Elkezdődtek a Hunyadi utcai munkálatok. Előbb meg kell számolni a pénzt, hogy annyit kaptak-e amennyi a kivitelezéshez kell, és utána hozzálátnak a munkálatokhoz.
  És mint tudjuk: A jó munkához idő kell.
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .

  A rosszhoz, még több.

  A ro”
 • 2. pog 2013. június 21. 09:20
  „mikor lesznek új munka helyek...előttem szólónak teljesen igaza van....”
 • 1. kelemenyke 2013. június 20. 13:53
  „Jövőre??
  De távoli az!!
  Az e-hónap közepére ígért Hunyadi utcai munka sem kezdődött még el.
  Ezek tükrében!4 De távoli az!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kifilézték a lopott tenyészhalakat

Félmillió forint értékben loptak ikrás afrikai harcsákat egy földeáki telephelyről. A helyi körzeti megbízott egy órán belül felderítette az ügyet. Tovább olvasom