Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Gál Ildikó: soha senkinek ne kelljen átélnie ezt a tragédiát

Ambrózfalva - Több mint félmillió forint adomány gyűlt össze hétfőig a félárván maradt ambrózfalvi családnak. A gyűjtést alapítványunk, a Lapcom Média Alapítvány kezdeményezte. Sokan érezték át a család helyzetét, de jó néhány támadás is érte őket, legfőképpen a gyerekek száma miatt.
 Várjuk a felajánlásokat

A Lapcom Média Alapítvány továbbra is várja az olvasók adományait a 12096705-01312657- 00200005-ös számlaszámra. A felajánlott összegeket teljes egészében a Nagy családnak adjuk át.

Karácsony este veszítette el a 49 éves édesapát az ambrózfalvi család. Nagy Pál és felesége, Gál Ildikó 10 gyermeket vállaltak. A család életét az édesapa halála gyökeresen megváltoztatta. Egy neve elhallgatását kérő falubelijük hívta fel tragédiájukra a figyelmünket. Alapítványunk, a Lapcom Média Alapítvány kuratóriuma pedig úgy gondolta, jól jön a segítség ebben a fájdalmas időszakban.

Százezer forintos gyorssegélyt juttattunk Gál Ildikóéknak és lapunk olvasói körében gyűjtést indítottunk. Hogy mennyien érezték át a család helyzetét, erre az is bizonyíték, hogy egy hét alatt 523 ezer forintot utaltak az alapítvány számlájára, az elhunyt apa családja javára. A gyűjtést pénteken zárjuk le.

– Nagyon köszönünk minden segítséget. Igazán jólesik, hogy sokan gondolnak ránk. Voltak, akik telefonon is megkerestek bennünket, kinyomozták a telefonszámunkat. Egy hölgy felajánlotta, hogy egy éven keresztül havi 70 ezer forinttal támogat bennünket. A hétvégén egy ugyancsak a neve elhallgatását kérő férfi kopogott be hozzánk. A gyerekek éppen az udvaron voltak. Átadott egy táskányi játékot és 20 ezer forintot. Azt mondta, a jövő hónapban hoz 50 liter tartós tejet. A Fidesz helyi szervezetétől 10 ezer forintot kaptunk. Mi tényleg nem kértünk senkitől segítséget, de nagyon jólesik, és még egyszer köszönjük – mondta Gál Ildikó, az édesanya.

Gál Ildikó a gyerekekkel. Sokan gondolnak rájuk. Fotó: Schmidt Andrea
Gál Ildikó a gyerekekkel. Sokan gondolnak rájuk. Fotó: Schmidt Andrea

A család az elmúlt napokban az együttérzés mellett sok rosszindulatú megjegyzést is kapott a Facebookon, a gyerekek száma miatt.

– Olyanokat írtak, hogy fel kellett volna mérnünk, hogy hány gyereket tudunk eltartani, és be kellett volna kalkulálnunk, hogy ha az egyikünk meghal… Más nagyfokú felelőtlenségnek nevezte, hogy tíz gyerekünk van. Volt, aki azt vágta a fejünkhöz, hogy a gyerekekből élünk, meg sok éhes szájról kommenteztek – rendkívül bántó, sértő stílusban. Vadidegenek, akiket nem ismerünk, és akik nem ismernek bennünket. Igaz, hogy szerény körülmények között élünk, de meleg van nálunk, van mit enni. A gyerekeket mindig is igyekeztem divatos ruhába járatni, nehogy megszólják őket. Igaz, nincs laptopjuk, meg táblagépük, de van egy számítógépünk, ami segíti a tanulásukat. Játék is jutott minden gyereknek. Két lányunk már kirepült a fészekből, saját családjuk van. Egyik kislányunk most érettségizik, főiskolára készül. Ő is megkapott mindent a szalagavatójához, amit más diák. A kicsik még semmit nem értenek ebből az egészből, de a nagyobbakat rendkívül megviselte, hogy jó néhány emberből ilyen indulatokat váltottak ki, pusztán a létükkel, azért, hogy a férjem és én vállaltuk őket. Nem azért születtek, hogy eltartsanak bennünket, hanem azért, mert szeretjük a gyerekeket – mondta az anyuka.

Hangsúlyozta, volt úgy, hogy a férjével napi 14 órát dolgoztak napszámban, hogy eltartsák a családot. Gál Ildikó azt kívánja, soha senkinek ne kelljen átélnie azt a tragédiát, amibe ők kerültek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új vezetője van a makói Hagymaháznak

Hiába volt a támogató facebook-csoport, az aláírásgyűjtés, Gajda Ferenc ment. Az új vezető –… Tovább olvasom