Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Gázpalackot akart robbantani: az apátfalvi tragédiát a rendőrök akadályozták meg

Apátfalva - Rendőrök akadályozták meg, hogy felrobbantsa magát és a házát az apátfalvi R. János. A háttérben az alkohol és egy veszekedés állt.
– A volt férjem nem szokott agresszívan viselkedni, de most elszakadt nála a cérna. Azon húzta fel magát, hogy levelet kaptunk az iskolából, ami szerint a lányunknak 47 igazolatlan órája van. Az is tény, hogy nagyon be volt rúgva – mondta annak a férfinak a volt felesége, aki a rendőrség közleménye szerint szerda kora este gázpalackkal, kezében egy öngyújtóval fogadta az Apátfalvi Rendőrőrs körzeti megbízottait, és azzal fenyegetőzött: ha nem távoznak, felrobbantja magát és a házat is. Ha megtette volna, valószínűleg a környék épületeiben is komoly károk keletkeztek volna.

A faluszéli ház, ahol kis híján tragédia történt. Fotó: Szabó Imre
A faluszéli ház, ahol kis híján tragédia történt. Fotó: Szabó Imre

A kis parasztház, amelynek csupán apró udvara van, a falu legszélén áll. Az úttest sáros, csak járda van, házak csak az egyik oldalon vannak. Úgy tudjuk, összesen hatan élnek itt, a volt házaspár és négy gyerekük – valamennyi közös gyerek. A nő főhivatású édesanya, a férfi alkalmi munkákból él. A rendőrség lapunkat úgy tájékoztatta, az édesanya hívta őket, miután a szomszédba menekült gyermekeivel, mert a férfi törni-zúzni kezdett, és őt is bántalmazta. A helyszínre érkező rendőrök az udvaron szétvert bútorokat és berendezési tárgyakat találtak. A volt férj az udvaron fenyegetőzött a robbantással, ám amikor R. János elindult az épület felé, a rendőrök lefogták, és elvették tőle a gázpalackot meg az öngyújtót. A 42 éves férfit előállították, ellene közveszéllyel fenyegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A nő azt mondta, tudomása szerint férje nem vitte ki az udvarra a gázpalackot, de hozzátette, mivel nem volt ott, amikor a rendőrök intézkedtek, nem látta, nem hallotta, mi történt az udvaron. A volt férjjel is találkoztunk. Otthon volt, már előző nap éjfélkor hazaengedték. Nem nyilatkozott. A rendőrségen azt mondta, nem akart öngyilkos lenni, csak a volt feleségét akarta megijeszteni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napelemek újabb 4 intézményen

Közel 19 millió forintot nyert Pitvaros önkormányzata, hogy négy intézményében napelemekkel állítsa elő az elektromos áramot. Tovább olvasom