Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Gólyamentő program a makói Családi Kikötőben

Makó - Gólyamentő programot, azaz olyan előadás-sorozatot szervez a kisgyermekes szülőknek a makói Nagymáté Hanna Alapítvány, amelynek révén megelőzhetik vagy a szakorvosi segítség megérkezéséig kezelhetik a baleseteket, váratlan betegségeket. Az előadások helyszíne az alapítvány civil összefogással létesített rendezvényháza lesz jövő hétfőtől.
Kikelet családi kikötő néven nyitott előadásokat szervező, rendezvényeknek otthont adó és gyermekmegőrzőt is fenntartó központot a Deák Ferenc utcai szolgáltatóház emeletén a makói Nagymáté Hanna Alapítvány. Korábban megírtuk: az alapítvány támogatására felhívó reklámfilmet forgatott Makón az egykori Nagy Ő, a teniszcsillagként ismert Noszály Sándor, és arról is beszámoltunk, hogy a számlájukra befolyt pénzből, no meg egy jótékonysági koncert bevételéből kétszázezer forint értékű, sürgősségi műszereket tartalmazó táskát kap a város gyermekorvosi ügyelete.

A most megnyílt központtal kapcsolatban az alapítványt megálmodó édesanya, Farkas Éva elmondta: a helyiséget rendkívül kedvező, jelképes bérleti díjért kapták meg a város önkormányzatától, a felújítást, berendezést pedig főként családi, baráti segítséggel oldották meg. Civil támogatást is kaptak – sokan adtak az alapítványnak például egy- és kétforintosokat. Programjaik mostanában indultak, az érdeklődés egyelőre lassan növekszik irántuk. Most gólyamentő program néven éppen egy olyan előadás-sorozatot szerveznek kisgyermekes szülőknek, amelynek révén megelőzhetik, illetve kezelhetik a sürgősségi vészhelyzeteket – baleseteket, váratlanul fellépő betegségeket – a szakorvosi segítség megérkezéséig. A makói mentősök által vezetett előadásokra, bemutatókra jövő hétfőtől kerül sor, az érdeklődők a 30/657-7183-as telefonszámon jelezhetik részvételi szándékukat.

Olvasóink írták

 • 4. Házgyári Elemér 2008. április 07. 15:27
  „A legszánalmasabb az egészben, hogy még közzé is teszik! Tudom, hogy nem sok pénzt dobtak szét a kurátorok, de ne szégyenítsék meg a sokkal többre hivatott pályázati munkákat (gondolok itt pl. a ráfordított szabadidőre, etc.) azzal, hogy nulla forinttal megjelenítik őket. Az hogy ezzel saját magukat is lejáratják a kutya sem foglalkozik, mert Makón ezt is lehet...”
 • 3. evfarkas 2008. április 07. 07:50
  „Jaj, annyira jól esett ez a két hozzászólás, hogy láthatom, érezhetem, hogy vannak akik értékelik a küzdelmeinket, a munkánkat, és csakis ezért, de ezek miatt tudom, hogy van értelme! Küzdünk és próbálkozunk továbbra is, és hálásan köszönünk minden segítséget és a legarpóbb biztatást is! Hannáért, aki ugyan már fizikailag nincs közöttünk és minden kicsi gyermekért és családjáért, megéri.........persze amíg az erőnk és az alapítvány igen pici vagyona elbírja!!
  Hálás köszönettel és nagy nagy tisztelettel: Farkas Éva”
 • 2. poni 2008. április 06. 05:49
  „Sajnos tényleg ez van.ahová kellene és jó helyre használnák a pénzt,oda sosem megy.Valoban szégyen.Sajnos nem csak az önkormányzat de még állambácsi sem nagyon foglalkozik ilyenekkel.”
 • 1. Tedi 2008. április 05. 20:47
  „Az e heti makói hírekben megjelent egy közlemény, ami leírja, hogy melyik rendezvényt mennyi pénzzel támogatja a makói önkormányzat. a Nagymáté Hanna alapítvány egyike volt a háromnak (!), amelyre szégyenletes módon valamiért nem áll módjában áldoznia a város vezetésének! ez SZÉGYEN a váárosvezetésre nézve! egészen egyszerűen SZÉGYEN!!!!
  egy milliót osztottak ha jól emlékszem 15 felé, csak egyet-kettőt kellett volna megsarcolni, és máris jutott volna ennek az alapítványnak, amely a városban kivételesen nem nyereségvágyból, hanem valóban a segítő szándékkal jött létre egy kislány emlékére.. ennyit sem képes tenni a város vezetése egy kislány emlékéért, akkor mit várjonak el azok, akik itt próbálnak élni? SZÉGYELLJE MAGÁT MINDENKI A KÉPVISELŐ TESTÜLETBEN, AKI ELLENÜK, és A MÁSIK KÉT NULLÁS TÁMOGATOTTSÁGÚ ELLEN SZAVAZOTT!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombariadó: százezres kárt okozott három makói diák

Makó - Kedden állítják bíróság elé azt a fiút, aki a gyanú szerint Marosleléről múlt kedden felhívta barátaival együtt a makói rendőrséget, azzal, hogy egy helyi iskolában bomba fog robbanni. Tovább olvasom