Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Gólyatáboroztak a JAG új diákjai

Makó - Idén először igazi kuriózumnak számító gólyatábort szerveztek a makói József Attila Gimnáziumban: a városban ez az első ilyen jellegű megmozdulás. A gólyatábornak többek között hagyományteremtő célja is volt, minden bizonnyal jövőre ismét megszervezik.
A vártnál is nagyobb sikerrel zárult a gimnázium új diákjainak szervezett gólyatábora. A kétnapos eseményen a szervezők játékos feladatokkal, bográcsozással, koncerttel várták az újdonsült ötödikeseket és kilencedikeseket. Rója István, igazgató elmondta, szeretnék, hogy az iskolának és a gólyatábornak híre menjen a városban. További céljuk volt még a gyerekek és az iskola közötti kapcsolat megteremtése a tanévkezdés előtt. – A kollégákkal pozitívnak véljük a tábort, hiszen már most megismerjük a gyerekeket, megtanuljuk a neveiket – fogalmazott Szilágyi Judit, leendő ötödikes osztályfőnök. A diákoknak szintén tetszett a gólyatábor: Baranyi Fruzsina most kezdi a kilencediket, ő a csapatépítő feladatokat élvezte a legjobban.

Gólyatáboroztak a JAG új diákjai - GALÉRIA

A gólyatábor ötlete májusban vetődött fel, ugyanis az utóbbi évek tapasztalatai alapján a hagyományos gólyaavató már elfásultnak tűnt, ezért a vezetőség újítani akart. A gólyatábor legnagyobb újításának számít az, hogy az ötödik és kilencedik évfolyamok együtt voltak, ugyanazokon a programokon vettek részt. Továbbá a táborban részt vettek a gimnázium média fakultációsai is, akik igazi stábként dolgoztak: kameráztak, fotóztak, sőt még cikkekkel is beszámoltak a tábor lapjában.
A kétnapos rendezvény csütörtökön kezdődött, amikor is az új osztályok csapatokba vergődve útnak indultak a Retro akadályversenyen. A város nyolc pontján ügyességi és helytörténeti feladatokat kellett elvégezni, majd a Maros-parti Szúnyogtáborba osztálylogót, csatakiáltást, himnuszt mutatattak be. A délután során bográcsban paprikás krumplit készítettek, sötétedéskor pedig tábortűznél énekeltek. A pénteki programban a tanulók kidekorálták osztálytermeiket, majd játékos foglalkozásokon ismerkedtek meg a szaktanárokkal. Este a makói születésű színész-énekes, Kocsis Dénes adott koncertet, aki azt követően nem győzte az aláírásokat osztani új rajongóinak. Végül táborzáró bulival fejeződött be a 2012-es gólyatábor.

Olvasóink írták

  • 1. SpákHédi 2012. szeptember 02. 13:43
    „Ügyesek voltatok fiatalok!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamis ruhaszállítmány Nagylaknál

Több mint ötezer hamis márkajelzésű ruhaneműt találtak a pénzügyőrök egy lengyel kamionban Nagylak közelében. Tovább olvasom