Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Grafikus vendégek

A makói grafikustábor egyik vezetője, Roskó Gábor – aki félig-meddig már makóinak számít, hiszen úgy megszerette a várost, hogy vett itt egy kis házat – lapunknak elmondta: ezúttal tízen kaptak meghívást az alkotótelepre; egy kivételével valamennyien visszatérő vendégek.
Fotó: Tésik Attila
Aki kíváncsi arra, hogyan dolgoznak a fiatal művészek, megnézheti őket, megismerkedhet velük, hiszen pénteken délután 2-től 7-ig minden érdeklődőt szívesen fogadnak a régi városháza udvarán található műhelyükben.

Mint minden évben, idén is meghatároztak a tábor résztvevői egy témát, ami köré szerveződik az alkotómunka – ez pedig ezúttal a könyv. A telep másik vezetője, Szíj Kamilla lapunknak elmondta: úgy gondolták, ez a téma elég tág teret enged az alkotásnak, jól rokonítható az itt használt klasszikus és modern műfajokkal, kézi és gépi technikákkal. Immár az is eldőlt, hogy a tábort záró kiállítás alkalmával, amelyre szeptember 2-án, várhatóan a Korona emeleti galériájában kerül sor, egy, a makói nyomdában készült és kötött könyvben foglalják össze az itt töltött egy hónap eredményét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boldogító igen

Egy napra szóló házasságkötés és majd hajnalig tartó, múltidéző lakodalom helyszíne volt szombaton… Tovább olvasom