Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Grecsó Krisztián új regényében ír Makóról

Makó - Többféleképpen is kötődik Grecsó Krisztián József Attila-díjas kortárs költő, író a makói kistérséghez. A nagymamája Makón látta meg a napvilágot, majd Kiszomboron nevelkedett, középiskolás osztálytársa a makói könyvtár igazgatójának unokaöccse, egykori diáktársaival pedig évente Apátfalván tartanak randevút.
Grecsó Krisztián Mellettem elférsz című új családregényének jó része Makóról szól. Méghozzá annak apropóján, hogy nagymamája a hagymavárosban látta meg a napvilágot. Sűrűn mesélt neki az akkor virágzó településről.

„Elmesélte, hogyan korzózott a makói virágzó nagyvárosban, amely akkor még Nagyvárad, Szabadka hangulatát idézte." – foglalja szavakba az egykori Makó iránti csodálatát a kortárs költő, író miközben arról beszél, mennyire gazdag is a Maros-parti város. „Nincs még egy olyan kisváros, ami ennyi híres embert adott volna a világnak, mint Makó, filozófusokon, vallástörténészeken át színészekig."

Grecsó Krisztián: "nagymamám Makón született" .
Videó: Makói VTV.

Szerinte körtúrákat, gasztro- és kocsmatúrákat kellene szervezni a városban, hogy minél többen megtudhassák mennyi híres és értékes embert adott a világnak a település. Legutóbbi látogatása alkalmával, amikor író-olvasó találkozón vett részt a makói könyvtárban, elmesélte nemcsak a várost, hanem az egyik közeli falut is jól ismeri. Apátfalván 22 éve, minden december 28-án összegyűlnek az egykori gimnáziumi osztálytársakkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A helyén marad Ságvári makói szobra

Hiába kérte a Jobbik, egyelőre a helyén marad Ságvári Endre makói szobra. Tovább olvasom