Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Gregor tíz éve lépett fel utoljára Makón

Szombaton Gregor József és barátainak operaslágerestjével kezdődik idén a lapunk által is támogatott Makói Muzsika rendezvénysorozata. A Kossuth-díjas basszus tíz éve lépett fel utoljára a Maros-parti városban. A színpadon profi fény- és hangtechnika szolgálja majd a program előadásait.
Utoljára tíz éve, 1996-ban, az első makói művészeti fesztiválon lépett fel Gregor József operaénekes, ám a műfaj kedvelői most szombaton, a Makói Muzsika első estjén találkozhatnak a kiváló basszussal és barátaival: Váradi Zitával és Harazdy Miklóssal.

– Még kaphatók jegyek az előadásra. Különösen jó minőségű hangtechnika fogadja majd a műélvező közönséget, hiszen a lelátó kihangosításához hangmérnökre és az operahangzást szabad téren is biztosító eszközökre is szükség van. Mi ezt biztosítottuk – mondta lapunknak Bálint Márta, a makói közművelődési kht. igazgatója.

– Gregor Józseffel már évek óta egyeztetjük az időpontot, hogy a makói közönség előtt újra felléphessen. Az idei Makói Muzsika első előadásával kapcsolatban még novemberben sikerült megegyeznünk. Igazán különleges est vár a közönségre szombaton, hiszen Váradi Zitával közösen a legszebb operaduettekre készülhetnek az igényes zene kedvelői – fogalmazott Bálint Márta.

A tökéletes hangzás mellett a koncertek és a jövő vasárnapi Evita musical bemutatásához speciális fénytechnikára is szükség van. A Hagymaház mögötti színpadon természetesen ezt is biztosította a kht. Mindemellett a Makói Muzsika idei költségvetése nem haladta meg a tavalyit. Bálint Márta elárulta: a négy különböző stílusú zenei előadás, a szombati operaest, a Budapest Klezmer Band jövő keddi, az Adagio pénteki koncertje, valamint az Evita költségvetése 9,9 millió forintba került. A jelképes összegbe, mindössze kettőszáz – lapunk előfizetőinek pedig száz – forintba kerülő belépőkből befolyó összeg természetesen nem fedezi ezt a költséget, ezért Makó önkormányzata pótolta ki a hiányzó összeget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy Frigyes porosz királytól az angliai Frici bácsiig

Iskolatalálkozó lesz Dálon, Makó mellett. Ugyan nem holnap, hanem kora ősszel – de máris… Tovább olvasom