Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Gyerek szimfonikusok koncertje

Makó - A Makói Általános Iskola gyermek szimfonikus zenekara is fellépett az intézmény karácsonyi gálaestjén.
Országosan is kuriózum, az érintettek tudomása szerint csak néhány hasonló van hazánkban. Az igazgatótól, Almási Páltól megtudtuk, a 3 éve alakult együttes ritkán lép föl. Eleinte csak az iskola egy-egy ünnepi rendezvényén lehetett őket hallani – manapság azért már van több koncertjük is. 47 tagja van, alsó és felső tagozatos diák mind – kivéve azokat, akik az elmúlt 3 év alatt „kinőttek" az iskolából, no meg annak a néhány hangszernek a megszólaltatóját, amin fizikai adottságaik miatt a gyerekek képtelenek volnának játszani.

Országosan is kuriózumnak számít a zenekar – vezényel: Deák Sándor. A szerző felvétele
Országosan is kuriózumnak számít a zenekar – vezényel: Deák Sándor.
A szerző felvétele

Deák Sándor, a zenekar karnagya azt mondja, sokkal nehezebb javarészt gyerekekből álló zenekarral dolgozni, mint egy felnőtt együttessel. Utóbbiaknak már van tapasztalatuk, a gyerekeknek viszont gondjuk lehet a ritmikával, olykor a kottaolvasással is – nekik mindent be kell inteni. Ugyanakkor büszke a csapatra, hiszen olyan darabok is szerepelnek a repertoárjában, aminek az előadása felnőtt együttestől is szép teljesítmény.

A gálaesten egyébként nem csak a gyermek szimfonikusok léptek föl. Játszott fúvószenekar is, ugyancsak Deák Sándor vezetésével.

Bekapcsolódtak a produkcióba az énekkarosok, kiegészítve a Városi Vegyeskar tagjaival, valamint a balett szakos diákok. Néhány szám erejéig Szilágyi Éva énekművészt is hallhatta a közönség.

Olvasóink írták

 • 3. Pierre_Quatre 2011. december 28. 14:29
  „tra.pez@freemail.hu, nem olyan bonyolult ez mint hinnéd, de segítek: a koncertet volt szerencsém élőben élvezni a helyszínen, majd ugyanazt a VTV-n is "elszenvedtem" felvételről x nappal később.”
 • 2. tra.pez@freemail.hu 2011. december 28. 07:37
  „1. :)

  Ha a VTV közvetítése/rögzítése/hangosítása valami csapnivalóan borzalmas, akkor hogy élvezted, és hogy mondhatod hogy szép volt a koncert.
  Valami turpiszság van a hozzászólásodban.”
 • 1. Pierre_Quatre 2011. december 27. 22:59
  „A koncert szép volt - kár, hogy a VTV közvetítése/rögzítése/hangosítása viszont valami csapnivalóan borzalmas.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új koncerthelyszín a makói városháza kapualjában

Az ifjúsági önkormányzat karácsonyi koncertjével új koncerthelyszínt avatott: a régi városháza kapualját. Tovább olvasom