Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Gyerekpékek a Makó Expón

Minden eddiginél sikeresebb az idei, sorrendben immár hatodik Makó Expó, összesen csaknem hatvan cég, szervezet regisztrálta magát. A vásár nagydíját a gyerekeknek sütőfoglalkozást szervező Mesterpék Kft. nyerte el, lapunk különdíját pedig az Apátfalvi Takarékszövetkezetnek ítélték.
Mozgalmas installációkkal és sok új szereplővel bővült a korábbi években megszokotthoz képest az idén hatodik alkalommal megrendezett Makó Expó. Az egész hét végén át tartó programsorozat tegnapi megnyitóján Buzás Péter polgármester, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az idén kezdődő és 2013-ig tartó időszakban a vállalkozások a közös pályázatok révén lehetnek az EU fejlődésének részesei.

– Összesen mintegy hatvan vállalkozás és intézmény kapcsolódik az idei rendezvényhez, ami meghaladja a korábbi években standot állítók számát. Akadt olyan ismerős cégvezető, aki látva a sok kiállítót, sajnálta, hogy idén nem regisztráltatta magát. Nagy segítség, hogy a város idén is kísérőrendezvényekkel vonzza ide a közönséget – fogalmazott Tóth István, a kiállítás megrendezését vállaló Marosmenti Vállalkozók Szövetségének elnöke, aki rámutatott: makói cégvezetőként ő is most, az expón találkozott először számos, a városban működő cég termékével.

A vásár nagydíját a Mesterpék Kft. nyerte el. A cég különleges installációkkal készült a háromnapos kiállításra: gyerekek számára megnyitottak egy rögtönzött pékműhelyt, ahol különböző tésztaféléket gyúrhatnak és süthetnek – persze saját készítményüket, és miután kisült, haza is vihetik.
– A kft. a Makó és Térsége Turisztikai Egyesülettel együtt pályázott erre az installációra a Leader+ programhoz – mondta a szervezést vállaló Rozsnyai Éva Tourinform-irodavezető.

Öt éven át rendszeres kiállítója a Makó Expónak az Apátfalvi Takarékszövetkezet, standjuknak ítélte oda a szakmai zsűri idén újságunk kiadója, a Lapcom Kft.-által felajánlott vásári díjat, ami lapunk egy példánya, egy palack nemes homoki bor és a Délvilág és Délmagyarország szakácskönyve mellett egy negyedoldalas hirdetési lehetőséget is jelent – nem kevesebb, mint háromszázezer forint értékben. A díjat kollégáinktól, Szabó Imrétől és Juracsek Jánosnétól Neducza Szvetiszláv, a szövetkezet elnöke vette át.

– Meglepetés számunkra a Lapcom Kft. díja, ami egyben rendkívüli elismerés is. Kollégáimmal naponta követjük az újság hasábjain a cégünket is érintő történéseket, híradásokat, és a konkurencia megnyilatkozásait is – mondta az elnök, aki hozzátette: kiemelten fontosnak és hasznosnak tartja cégük a részvételt az expón, ahol ugyan konkrét üzlet ritkán köttetik, de sok későbbi ügyfél itt találkozik először hitelajánlatukkal.

A vásár újdonságai közt szerepel a Galamb József szakiskola és a munkaügyi központ makói irodájának standja is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Puszta Zoltán kapta a fődíjat

Puszta Zoltán nyerte meg alkotásaival az idei makói fotópályázatot. Az operatőrként és vágóként… Tovább olvasom