Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Gyógyító focival segítenek Ivettnek

Nemcsak a sport, hanem a jótékonykodás jegyében is zajlik idén a Givaudan kupa. A szervezők „Gyógyító foci" néven adományokat gyűjtenek az agydaganatos hódmezővásárhelyi kislánynak, Gálos Ivettnek.
Nemrégiben beszámoltunk arról a hódmezővásárhelyi tízéves kislányról, akinél néhány hónapja agydaganatot diagnosztizáltak. A nehéz sorsban élő beteg kislány és édesanyja minden segítségnek örül, éppen ezért most a makóiak fogtak össze Gálos Ivettért. A Givaudan kupa szervezői pénzt gyűjtenek, hogy Ivett felépülhessen.

Az ötlet Hajdu Szilárdtól, a torna szervezőjétől ered. – A cikk olvasásakor apaként nagyon megrendített Ivett helyzete, ekkor határoztam el, segítek a családnak. Nem is jöhetett volna jobbkor a torna, hisz itt sok ember megfordul, biztos akadnak segítő szándékúak – meséli Szilárd.

Összefogtak. A szerző felvételei.
Összefogtak. A szerző felvételei.

Szervezőtársával, Csernus Imrével - aki a Givaudan cég képviseletében vesz részt a sporteseményen - eldöntötték, mindent megtesznek azért, hogy támogassák a kislányt. A jogszabályoknak megfelelően alapítványt kellett keresniük, akik biztosítani tudják az urna kihelyezését. A jótékony célhoz a Nagymáté Hanna Alapítvány állt mellé, az urnát vasárnap helyezték ki az Erdei János Városi Sportcsarnok előterében. Nemcsak a szervezőket, hanem a sportokat is megérintette a súlyos beteg kislány sorsa. A Lángszórós alakulat egy óriás transzparensen fejezte ki Ivettnek szánt jókívánságát.


A „Gyógyító foci" néven futó adományozásra a torna végéig van lehetőség. A zárt urna a torna ideje alatt lesz kihelyezve, azaz jövő hét szombaton és vasárnap. Hétköznaponként azonban a Sportcsarnok büféjében található majd meg, így azok is adományozhatnak, akik nem tartózkodnak a sportintézményben a kupa idején. A tervek szerint január 19-én, a Givaudan kupa eredményhirdetésén adják át jelképesen az adományokat Ivettnek és édesanyjának.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A finn Mikulásnak készített díszdobozt a Dekor Műhely

Apró műhelyben nagyszerű dolgok keletkeznek - a kis helyet a kreativitás, egyediség jellemzi, amely remek dolgokat rejt magában. Tovább olvasom