Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Gyűlölet, szeretet a makói testületi ülésen

Makó - Idén nem kell mezőőri járulékot fizetni, az ipari parkban telket vásárló vállalkozók pedig további kedvezményeket kapnak Makón. A fűtési szezon kezdetéig mindenkinek érdemes műanyag szemetesedényt venni, bérelni.
Az M43-as autópályát a kivitelezők november végén adnák át legszívesebben, a Duna Döner Kft. húsüzeme elkezdett dolgozni, szennyvízcsatorna-ügyben pedig legközelebb szeptember 10-étől tartanak utcafórumokat. Akkorra lehet többet tudni arról, hogyan kezdődik a 14 milliárdos beruházás. Mindez a makói képviselő-testület szerdai ülésének elején hangzott el Buzás Péter polgármester szájából. Szóba került, a gazdák nagyon várják, hogy a kormány enyhítse a júniusi jégverés és a belvíz okozta kárt. A polgármester emlékeztetett, hogy a védelmi bizottság megtette, ami a dolga, Mágori Józsefné országgyűlési képviselő is segít, a hagymafesztivál idején pedig arról szóló konferenciát szerveznek, hogyan lehet elejét venni az ilyen károknak "békeidőben". Orbán Imre, Molnár László és a polgármester vitája ezután arról szólt, helyesen fejlődik-e a város, ki miért felelős, illetve hogyan lehetne gyűlölködés helyett a szeretet jegyében politizálni. A korábbi ígéretnek megfelelően eltörölte az idei évre a mezőőri járulékot a képviselő-testület, ez hektáronként és évente 730–1460 forint. A csatornázásra készülve digitális közműtérképet készíttetnek a városról, s az új fürdőhöz parkolót a Hollósy Kornélia utcai pályán. További kedvezmények járnak azoknak, akik telket vesznek az ipari parkban: a város engedhet az árból a kötelező régészeti feltárással érintett parcellák esetében, ez az ásatási költségek 33 százalékáig mehet el.

A városban két hónapja szállítja el a hulladékot a vásárhelyi A. S. A. köztisztasági kft., a korábbi szolgáltató telephelyét azonban, bár szeretné, még nem használhatja, mert nem kapott rá a hatóságoktól engedélyt – tájékoztatott Reith Imre ügyvezető igazgató. Várható, hogy hulladékudvarként nem is kap engedélyt a telep, komposztálóként azonban igen, így a zöldhulladékot fogadni tudják itt. Az építési törmeléket szeptember 30-áig ingyen átveszi a cég vásárhelyi telephelye. A legtöbb képviselő szemétügyben tett fel kérdést, s az igazgató többek között úgy tájékoztatott, hogy a gallyat, fanyesedéket összekötve, fogható állapotban kell a kuka mellé tenni, akkor elviszik, a fémkukákat azonban nem ürítik ki: kedvezményes áron, 4500 forintért, részletre, bérletre is adnak műanyagot. A cégnél attól tartanak, hogy a fémedényekbe télen hamut is szórnak, és meggyulladhat a kukás kocsi. Ilyen már történt, igaz, nem Makón.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. Ungarn 2010. augusztus 30. 19:14
  „Elírtam: ...önkormányzati testületi képviselőknek...”
 • 26. Ungarn 2010. augusztus 30. 19:12
  „-vidake-

  Ezt a makói jobboldalt igazán kár védelmezned.Szomorú,hogy ezek jelentik a makói jobboldali politikai elitet.Sánta is a hirdető újságban kuncsorog és magyarázkodik hogy nem ő telepítette be a problémás családokat Honvédba,valamint megjegyzi a Deák Ferenc utcai járda állapotát.Közben megjegyzi hogy alattomos dolog így politizálni.<moderálva> nem tesznek,csak a nagy Viktor farvizén evezve, finom kis forintért fröcsögnek.Alap kérdésekben ráadásul ugyanazt vallják és szavazzák, mint a baloldaliak.

  Nem is értem miért kell önkormányzati testületi pártokhoz tartozni. Elcseszett dolog ez így és ezt mi választók csesztük el.”
 • 25. vidake 2010. augusztus 29. 10:54
  „Egy cocialista képviselő akit már mindenhonnan kirugtak számonkérte a keresztényi gondolatot egy olyan emberen akinek több esze van minta a baloldalnak összesen.Röhelyes,hogy ezeknek nincs önkontrolja.Még mindég a gyurcsányi szinten vagdalóznak és lesűllyesztik a testületi munka szinvonalát a Szanyi szintjére.Ezek szerint tanulékonyak,de miért nem a jó iránt fogékonyak?Ki kell ezeket söpörni,hogy egy haladó nemzeti gondolat alapján dolgozni akaró és dolgozó testület működjön Makón.Ezeket az öreg rinocérosz gondolkodású önmagukat szocialistáknak valló kommunista bagást a választás remélem elsöpri oda ahol Lenin elvtársuk van.Hiszen Buzás a testületi ülésen Lenin elvtársjára hívatkozott egy idézet kapcsán,pedig tudjuk,hogy a rómaiak óta nem találtak fel semmi ujat mégha Leninre hívatkoznak akkor sem,hiszen az összes kommunista vezérnek tulajdonított szólás nagy római birodalmi szellemiségektől l származik,amit ezek elloptak úgy tárgyi,mint szellemi terméket.Demszkinek szobror akarnak és Petinek ki fog állítani szobrot?Biztos a mostani baloldal szine-java összedobja a rávalót,vagy fából valamelyik kifaragja.Mondjuk Molnár-Gazdag duóóóóóóó.”
 • 24. Ungarn 2010. augusztus 28. 21:10
  „Az utolsó mondattal egyetértek kgb666.”
 • 23. kgb666 2010. augusztus 28. 20:26
  „Tisztelt!Ungarn
  Mért lenne kamu, azt írta egyszer ír így is tett, azt hogy máshová is az még nem azt jelenti! Egyébként ettől az exitől nekem is hányingerem volt!”
 • 22. Ungarn 2010. augusztus 28. 20:00
  „55éves is kamu ürge,mert máshová is betette sorait,nemcsak egy cikkhez!”
 • 21. dara 2010. augusztus 28. 07:42
  „Kérem tisztelettel,mi lesz itt ősszel?

  A Buzás után lesz itt még egyáltalán élet? Lelki szemeim előtt megjelenik az önként vállalt fizikai önmegsemmisítés és ennek különböző végrehajtási formái. Mi lesz itt, ha nem nyer imádott vezérünk!
  Jön az Apokalipszis vagy ami akartunk, akarunk.
  Még egyszer itt csak Vele lehet élni, avagy talán hál Isten nélküle!”
 • 20. eva45 2010. augusztus 27. 22:35
  „55 éves

  Az a baj hogy hazudik már mind ,és teljesen mindegy hogyan hívják őket. Teljes káosz van a fejemben hogy kire szavazzak.”
 • 19. 55éves 2010. augusztus 27. 21:11
  „Tisztelt fórumozók!
  Bevallom még soha nem írtam fórumra. Hetek óta olvasom és nem állhatom meg szó nélkül. Én annó Buzásra szavaztam , szégyen nem szégyen Október 3-án is ezt tettem volna! De ez az exchange teljesen megváltoztatta szemléletemet! Egyszerű proli munkás vagyok, hittem benne hogy Buzás maradjon polgármester, de nekem is az a véleményem mint barátaimnak ez az exchange egy kreált személy, én munkás szülők gyereke vagyok, szüleim 80 felettiek, és mindég tisztességesen dolgoztak, én olyan személyre nem adom a szavazatom akiben nem vagyok biztos, abban viszont biztos vagyok hogy exchange belső ember, én csak tisztességes emberre szavazok, de hogy ilyet kitalálni és hülyének nézni az embereket felháborító! Azért mert szegények vagyunk még hülyék nem, 18 éves fiam mondta de apa mit vártál hisz hazudtak folyamatosan, ennyit szerettem volna elmondani, ez nagyon bennem volt, köszönöm hogy végig olvastak, és ha nem a főrumhoz illően szóltam elnézést első hozzászólásom és az utolsó is! De gondolom exchange és társai még kitalálnak valami butaságot nekünk estére!”
 • 18. scott1 2010. augusztus 27. 15:19
  „A témára a DM röppent rá, ezúton továbbítom is feléjük a kritikád elvi élét :) A hozzászólásomat pedig egyetlen dolog motiválta, méghozzá az, hogy az élet milyen hamar rakhat görbetükröt (és nem üveggerendát:) valakinek a karakteresen megformált, kizárólagosságot hirdető véleménye elé (és nem a szemébe:)...”
 • 17. mj52, 2010. augusztus 27. 14:28
  „16- scott1- Hány fideszes plakát szokott megrongálva, lefestve, letépve, stb, és hány mszp-s?
  De erre aznnal rá kellett repülni ugye mert ez precedens, üvegből van a gerenda a szemedben.”
 • 16. scott1 2010. augusztus 27. 06:09
  „Nem csak üres szavak ám ezek, hanem egyből tettek is követték, itt is az első példa az említett "szeretet politizálásra" a megyéből:
  "Csongrád - Egy MSZP-s képviselőnő férje írt gyalázkodó feliratokat fideszes választási plakátokra kedden Csongrádon..."
  Itt senki nem szórta el a gyűlölet szikráját:), de vigyázni kell erre a túlfűtött "szeretet politizálásra" is, mielőtt lángra nem kap megint valami...”
 • 15. exchange 2010. augusztus 26. 19:28
  „Te jó hogy tudom hogy áll a földeáki út mikor másfél hetente kimegyek biciklivel szétnézni hogy mivan ott. (Engem érdekel a ilyen építkezés) És én szoktam híreket olvasni nemcsak a korrupciós összeesküvés elméleteket gyártani mint itt többen is. Helyesírás ja mikor kapkodok rosszul írok mikor nem akkor használom a helyesírás ellenőrzőt. Ennyit erről. Amúgy meg ha nem lennék diák akkor szerintetek miért akadtam ki a fidesz egész napos oktatás tervén??? Gondolkozzatok mielőtt vádoltok.”
 • 14. kgb666 2010. augusztus 26. 18:15
  „Tisztelt:zolcsi44
  Tony az igazat írja le amit itt sokan nem mernek , én is osztom véleményét, de szerintem te Buzás párti vagy!
  Ja Tony egyik párti se, az ő nagy igazsága mindet bíróság elé kéne cipelni, akár Fidesz akár Mszp ha korrupt , na ebben is osztom véleményét, de akkora korrupció mint Makón van ,kétlem hogy más városban is van!”
 • 13. zolcsi44 2010. augusztus 26. 18:04
  „Kedves! TONY_SOPRANO régota olvasom hozzászolásaidat. Megvallom, több kevesebb szimpátiával.
  Nem vagyok Buzás párti, sem Mágoriné párti. Én attol félek
  , hogy ha megharapod a nyelved, kigyo mérgezésben hagyod el ezt a világot.”
 • 12. Tony_Soprano 2010. augusztus 26. 16:46
  „T:Ungarn
  exi Buzás sajtósa mindenki tudja, ennyire telik tőlük!:) Tudod ő már művelt diák!:) De azokat meg Buzás nem szereti, még véletlenül tudnának gondolkodni, szánalmas bagázs a hatalomért mindent!”
 • 11. Ungarn 2010. augusztus 26. 16:31
  „Objektív-nek köszönöm a tájékoztatást.Lelkem viszont tovább háborog,mert öt fős családunk megint sérelmet szenved,csak azért mert egy emberé a tulajdonjog.Nem az összeg bánt,hanem az igazságtalan törvény alkalmazása.

  exchange: Ne add be többé ezt a kamu dumát hogy iskolás vagy,mert rosszul leszek.Én is Buzás párti vagyok,de ez már szégyen amit művelsz! Olyan adatokat hozol itt össze,amit egy szimpla halandó nem hiszem hogy tudhat!Az is gyanút kelt bennem,hogy egyik hozzászólásodban rengeteg helyesírási hibát vétesz,aztán a következőt meg hiba nélkül lehozod.Nem vagy következetes!”
 • 10. Tony_Soprano 2010. augusztus 26. 15:33
  „A hányinger kerülget tőled exchange, te melyik pályázati pénzből kaptál Buzás Pétertől?! Mert vannak itt olyanok írj már róla, na az érdekelné itt a lakosokat, nem a propaganda szöveg! Buzás leszerepelt, csak csalással tudnák a szocik a választást megnyerni, még most hétvégén kimegy a nyugdíjasokhoz gerízdesre, elhinti a kamu dumát közben röhög rajta mindenki, mert tudják semmi nem igaz belőle!”
 • 9. exchange 2010. augusztus 26. 14:26
  „Ja még valami a Széchenyi Téri körforgalomról többen mondták hogy azt nem kéne a adózok pénzit rápazarolni namár most abban egy forint nincs a makói adóforintból. Íme a beruházás anyagi kerete: 70% ÚTPÉNZTÁR, 30% Szeged MJ Város Önkormányzat Forrás: http://www.nif.hu/index.php/fejlesztesek/gyorsforgalmi_utak_fejlesztese/761/mako__szechenyi_teri_korforgalmu_csomopont_

  Szeged MJ Város Önkormányzat: Szeged MEGYEI JOGÚ város önkormányzat aki nem tudná a MJ jelentésitt. :)”
 • 8. exchange 2010. augusztus 26. 14:19
  „Ja csúszik a 2-3. szakasz de a 4-ig szakasz azaz a Makó-Maroslele ig tartó szakasz továbbá a 43-as és a 4415-ös út (Földeáki út) Határidőre elkészül. Sőt a 4415-ös út már új nyomvonalon fut (Vásárhely fele már új vonal van).”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az áramszolgáltató munkatársának adta ki magát - időseket lopott meg

Az áramszolgáltató munkatársának kiadva magát jutott be magánlakásokba és lopott meg két idős… Tovább olvasom