Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Hagymalovagok adják át a díjakat

Makó - Szórakoztató programok sokaságával, kóstolókkal, látványosságokkal várja idén a makóiakat és a városba látogatókat a Hagymafesztivál. A hétvégi rendezvénysorozat fényét a Hagyma Lovagrend tagjai is emelni fogják, akik díszes egyenruhában osztják ki a fesztivál díjait.
A korábbi ipari-mezőgazdasági vásár helyett idén más jellegű lesz a makói Hagymafesztivál – mint megírtuk, ezúttal a város főterén tartják meg, és a gasztronómia, illetve a szórakoztatás eszközeivel igyekszik népszerűsíteni a várost, valamint a világhírű makói hagymát. Ebbe a sorba kiválóan illeszkedik, hogy a fesztiválon a nyilvánosság elé lép a Hagyma Lovagrend, amely 5 évvel ezelőtt alakult meg. Tagjai fogadták az Európai Virágos Város mozgalom zsűrijét, azóta viszont semmit sem lehetett hallani róla. Most újjászerveződött, afféle asztaltársaságként működik, és soraiba sok fiatal lépett – tudtuk meg az egyik új tagtól, Rozsnyai Évától. Köztük van például a Tourinform-irodát vezető Fekete Tünde, a város diákpolgármestere, Szilágyi Daniella vagy Mucsi Tamás, a városi ifjúsági klub vezetője. Összesen 13-an vannak.

Hagymalovag 2 korábbi tag ajánlásával lehet valaki. A lovagrendbe elsősorban olyanok jelentkezését fogadják szívesen, akik sokat tesznek a város népszerűsítéséért, hírnevének öregbítéséért. A Hagymafesztiválon ceremoniális feladatokat fognak ellátni: szombat reggel zenekari kísérettel, díszes ruhában járják végig, köszöntik a vásározókat, majd jelenlétükkel emelik a megnyitó ünnepség fényét, később pedig díjakat adnak át. Rozsnyai Éva elmondta: fő feladatuknak a továbbiakban is azt tekintik, hogy hasonlóképp szerepeljenek a városi rendezvényeken, ünnepségeken.

Ízelítő a fesztivál programjából

A makói Hagymafesztivál szombaton reggel 9-től olyan látványosságokkal várja a város főterén, mint például a bográcsok utcája, a Hagymafesztivál-piac, a látványpékség és számtalan gyermekprogram. Szombaton 10-kor fellép a Vackor együttes, délután 4-kor Radics Gigi, este 7-től pedig Palya Bea. Vasárnap a dumaszínházas Dombóvári István és Szupkay Viktor fellépése ígérkezik a legérdekesebbnek este 6-kor, 8-kor NoAlibi-koncert lesz.

Olvasóink írták

  • 2. pog 2012. szeptember 07. 08:45
    „Andrea asszonyt javasolnám.. talán egy kínai alcímmel kiegészítve...”
  • 1. Egyolvasó 2012. szeptember 07. 06:44
    „"A lovagrendbe elsősorban olyanok jelentkezését fogadják szívesen, akik sokat tesznek a város népszerűsítéséért, hírnevének öregbítéséért. "

    Én úgy tudtam, hogy egy lovagrend tagjai azok lehetnek, akik a termékkel foglalkoznak, abban kiemelkedő munkát végeznek, tiszteletbeli tag pedig bárki lehet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fürdőbe került a makett

Makó -A fürdő előcsarnokában kellene elhelyezni a Hagymatikum makettjét – javasolta lapunknak… Tovább olvasom