Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 7°C Még több cikk.

Hagymamese a makói fesztiválon

Makó - A korábbinál szűkösebb források dacára is gazdag program kíséri a hétvégi Hagymafesztivált – mondta el sajtótájékoztatóján Bálint Márta, a kulturális és szórakoztató rendezvényeket szervező Hagymaház igazgatója.
Mint fogalmazott, a Hagymaház hagymajátszóházzá alakul, hiszen kicsiket és nagyokat számtalan szellemi és ügyességi vetélkedő, kézműves-foglalkozás várja majd. Többek között meg lehet győződni arról, hogy mint más őszi termésekből, a hagymából is sok mindent lehet alkotni. A gyerekeket várja majd egy óriás méretű, Hagymakó című mesekönyv, amelynek első oldala egy hagymacsaládról szóló mese nyitányát tartalmazza – a folytatás már az ifjú írók dolga lesz. Szombaton délután 5-től nemzetközi néptánctalálkozót, este 7-től pedig utcabált is rendeznek.
Azt már Nagy Nándor, a kommunális nonprofit kft. ügyvezető igazgatója mondta el, hogy most először új, esztétikus és hangulatos fabódékat kapnak a szabadtéri árusok. Ezek beszerzésére az önkormányzati cég 3,8 milliós pályázati támogatást nyert.

Olvasóink írták

 • 14. zoltan1 2011. szeptember 11. 21:40
  „Rosszul tudod. Lehetett kérdezni az államtitkár asszonytól előre írásban, mely lehetőséggel nagyon is sokan éltek. Az államtitkár asszony meg is válaszolta őket az előadása közben. Sokszor jelezte, hogy kérdésre ad választ.”
 • 13. makovaros 2011. szeptember 11. 15:48
  „11. 300 fő egy konferencián az nem rossz-de tényleg, Ha jól olvastam ott lehetett kérdezni a minisztertől? Nem úgy minta Hoffmann Rózsitól mert ott azt hallottam hogy csak elmondta és semmi kérdés vélemény (bár mondjuk nem csuda ilyen rossz oktatási koncepció mellet- nem tudtam hogy mostaninál lehet még rosszabbá tenni az oktatást hát sikerült!!! ) de HagymaNAPOK Hát a koncerteket énis hiányolom, nem is kicsit. Jó igaz 1,5 mila az tényleg nem sok de azért a múltheti Szent István téri napon elég jó kis buli lett (és az biztos nincs olyan nagyon nagy összegbe)”
 • 12. polarbear 2011. szeptember 11. 12:05
  „..."vádaskodás", "acsarkodás"...próbáltam véleményt nyilvánítani (szerintem ezért van a hozzászólás lehetősége), de ezeket a minősítéseket kaptam.
  Mentségedre szolgáljon, hogy elfogult vagy.
  Neked jutott eszedbe a konferenciát és a kiállítást egy térbe,egy időbe tenni? Brilliáns ötlet volt...
  Ha ezt a rendezvényt fesztiválnak nevezed...
  Milyen programok voltak? Lovasverseny kint a pusztán, a "központi helyszínen" meg néptánc-mint mindig.Utcabál a panelosok örömére...és..ennyi.Ez nem fesztivál. Rosszkor van,rossz helyszíneken,koncepció és ötlet nélkül.Olyan kényszeredett,lapos...”
 • 11. zoltan1 2011. szeptember 10. 21:45
  „Eddig nem mi szerveztük, csak most először.
  Ennyit a vádaskodásodról, éppen ezért kértelek, hogy gyere el a szakmai konferenciára és hasonlítsd össze az eddigiekkel. A kísérő rendezvényekhez csak annyi közünk van, hogy a 1,5 milliós pályázati forrásból hozzájárultunk a finanszírozáshoz. A szakmai rendezvények lezajlottak nagy sikerrel, közel 300 hallgató nézte, ülte, hallgatta végig és többségük elégedetten távozott, mivel sok-sok kérdésükre választ kaptak a miniszter úron kívül a többi előadótól is.”
 • 10. polarbear 2011. szeptember 10. 07:50
  „Miért,Zoltán? Eddig 11 millióból szerveztétek? Az súlyos!( Ismerve az eddigi fesztiválok programját..)
  Nem acsarkodni akarok,csak véleményt mondani. Talán megengeded...
  Az ún. "fesztiváloknak" szerintem az a lényegük, hogy turisztikailag vonzók legyenek. Mondd már el légyszi, eddig mi volt ebben a vonzó a turistáknak?
  Továbbá lényeg,hogy tartalmas, akár egész napos szórakozási (esetleg "tanulási") lehetőséget biztosítsanak a látogatóknak. Eddig ez hogy valósult meg? ...voltak törekvések gasztronómiai vonalon,de szerintem "nem jött át" :-)
  Lehet hogy "nem vagyok elég képzett ideológiailag" :-) és rosszul látom...Mondd el,Te mit gondolsz!”
 • 9. zoltan1 2011. szeptember 09. 21:20
  „Kedves 8.!
  Gyere el nyugodtan a szakmai konferenciára, majd utána mond, hogy nulla a szervezés. Nem lesz Nagyecsedi és nem 11 millió megy el szervezésre, csak 1,5 millió az is pályázati pénz. Gyere el és nézd meg, hogy mit lehet kihozni belőle. Nem fogsz csalódni.
  Amennyiben viszont csak acsarkodni akarsz, akkor nem érdekelsz!”
 • 8. polarbear 2011. szeptember 09. 19:34
  „Ez a cikk nem a tűzijátékról szól...
  a Hagymafesztivál pedig szerintem ékes példája a "Hogyan szervezzünk nagy pénzből semmit?!"c. versenynek.
  Eddig kirakták a pusztába, most behozzák a központba,de senkit sem érdekel...legalábbis a "hagyma"része.
  Mi a <moderálva> hagyma..tarhonya..lecsó..tök..stb. fesztivál????
  Ok az ivásra...meg a Nagyecsedi Fekete Szemek-re.
  Szerintem szakmailag 0, szórakoztatást tekintve meg f.s. MINEK ?? (Így)
  Amatőr szervezés, semmi eredeti,semmi izgalmas,semmi vonzó.
  Minden "sátoros ünnepen" ez van:kirakodóvásár(művészi)-ezrekért,bóvli(piacos)-több százért..gyerek néptánc-ingyér,körhinta-ötszázér,...minek elnevezni május elsejének,augusztus 20-ának,városnapnak,Hagymafesztiválnak?????
  SEMMI ÖTLET NINCS BENNE!!!!!!!!”
 • 7. triatlonos 2011. szeptember 09. 18:47
  „Manapság gyakran rendeznek ilyen költségű tűzijátékot az "uj gazdagok", sőt még a "halmazottan hátrányos helyzetűek" is egy névnap vagy esküvő alkalmából. Ezért természetesen megengedheti magának egy ilyen dinamikusan fejlődő város is az évi 1-2 alkalmat, de sportot nem kell belőle csinálni. A fentiek alapján kéretik szerény személyemet a "legyen tűzijáték, de mértékkel" katagóriába sorolni.”
 • 6. scott1 2011. szeptember 09. 18:13
  „Amikor volt tűzijáték, rengetegen elmondták, hogy pénzkidobás. Most, hogy nincs, 2 kommentelő írta, hogy baj...”
 • 5. Palacsinta 2011. szeptember 09. 17:18
  „Amikor volt tüzijáték,rengetegen káráltak,hogy pénz kidobás.Most hogy nincs most meg az a baj.Hofi megmondta:van rajta sapka vagy nincs rajta sapka...akkor is megverjük.”
 • 4. makovaros 2011. szeptember 09. 16:32
  „Igen mikor 4 volt Azok voltak a jó idők (néha került egy fény az életünkbe, Szerintem az hiba volt eltörölni 750 000ft csak egy tűzijáték az nem drága városi szinten (Fejlesztési alapunk ez évben 300 millió- és még az is kis összegnek számít)). Bár it Makón nagyon tűzijáték ellenző hangulat van, sajnos) idén már egyse volt. Reméljük hogy jövőre már helyre áll a rend.

  Hát én azért legalább egy koncertet (vagy valami szinészt, humoristát hiányolok) de majd jövőre, de jól tudom hogy 20 milliót vettek el a Hagymaháztól, így nem lehet mindent..

  Amúgy nagyon jól néznek ki azok a fa kiárusító helyek (aki nem látta: http://new.mako.hu/letoltesek/kepek/IMG_20110907_125323.jpg”
 • 3. triatlonos 2011. szeptember 09. 10:11
  „Tisztelt Dia 25!
  Emlékeim szerint volt olyan év, amikor NÉGY tüzijáték volt egy évben. Uj év, városnap, aug. 20, és a Hagymafesztivál. Ez azután kezdődött, amikor egy lakossági fórumon felvetettem, hogy sok az évi három, és megegyeztünk a polgármesterrel, hogy legyen kettő. Ma már csak egy van, de az legalább látványos, a mennyiségből a minőség irányába mentünk el, ami helyes is.”
 • 2. dia25 2011. szeptember 09. 08:41
  „Kedves Paprika56!
  Szerintem Te tévedésben vagy, mert a Hagymafesztivál idején már évek óta nincs tűzijáték!”
 • 1. papika56 2011. szeptember 08. 14:07
  „Tessék mondani : tüzijáték nem lesz ????
  Nagy szemétségnek tartom ha nem. Eddig 20 évre visszamenőleg mindig volt. Ekkor van a fiam születés napja és minden évben Neki rendezte a " ajándékképpen a pogimester " --a tüzijátákot!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kopjafa a falu alapítójának

Ferencszállás - Emlékkövet és kopjafát kap Ferencszállás alapítója, egyben névadója, Gerliczy Ferenc… Tovább olvasom