Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

HagyManó a makói fürdő kabalafigurája

Makó - Strandpapucsot és zöld, virágmintás fürdőnadrágot visel, arcán széles mosoly ül – ilyen a makói fürdő új kabalafigurája, HagyManó.
A neve egybecseng a Hagymatikummal. Szórólapokon, hirdetményeken bukkant fel először, most pedig már plüssfiguraként is létezik. Elfér az ember tenyerében.

– A makói vöröshagymafejről mintázott HagyManóval a fürdő többgenerációs, családbarát jellegét szerettük volna hangsúlyozni – mondta el róla a Spa Hungary Holding Zrt. PR- és marketingigazgatója, Tóth-Szabó Tímea. Megalkotása a fürdő marketingvezetése és több grafikai cég munkájának eredménye – a látványtervek kiválasztásában a kreatív szakemberek mellett gyerekek véleményét is kikérték.

A Hagymatikum kabalafiguráját vöröshagymáról mintázták. Rácz Mónika a fürdő általános igazgató mutatta be HagyManót. A szerző felvétele
A Hagymatikum kabalafiguráját vöröshagymáról mintázták. Rácz Mónika a fürdő általános igazgatója mutatta be HagyManót.
A szerző felvétele

Hol lehet majd vele találkozni? A fürdőbeli játszóházban mesehősként ábrázolják a kabalát, ő lesz a kicsik tájékozódását segítő útbaigazító táblákon is. A fürdő megújuló honlapján és Facebook-oldalán is fontos szerephez jut. Nem csak a makóiak ismerhetik: Szegeden, a Széchenyi téri adventi vásárban meg lehet vásárolni a plüssfigurát. Minthogy a fürdőbevezetés kampánya javában zajlik, akár életnagyságban is találkozhatnak vele Szeged sétálóutcáján vagy a makói fürdőben.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. akyra 2011. december 21. 20:36
  „polarbearrrrrrrrrrrrrrrrrr! Brrrrrrrrrrrr. Neked egy bajod van csupán. Nagyon ráérsz, és olyan dolgokba dugod az orrod, amihez egy krajcárnyi sejtelmed sincsen! A RealMourinho91 csak annyit írt ki, hogy arról inkább nem nyilatkozik, hogy te mi lennél ott a fürdőben! Én megmondom neked! Az a bizonyos bűzős gőzzel átitatott fekália, amit éppen kieresztenek a fürdő területéről. És akkor még nem is mondtam csúnyát.
  A megnyilvánulásaidból meg csak arra tudok következtetni, hogy külön generálod a feszültséget! <moderálva>”
 • 22. scott1 2011. december 09. 06:00
  „Én igenis egyetértek RealMourinho91 hagymagyarázatával! A HagyManónál Ők valóban nem tudnak jobbat elképzelni se! Ki más lakhatna a Hagymatikumba, ha nem egy HagyManó? Az ott dolgozó hagymasszőrők és hagymanikűrösök legjobb barátja, aki a csúszdatoronyba lakik (új nevén Hagymagaslatba), ahol a gyerekek egy drága csúszdajegy ellenében meg is nézhetik majd, hogy nem-e éppen ott(hon) van (minél többször próbálkoznak, annál nagyobb esélyük lesz rá, hogy egyszer otthon találják). Persze, amíg felkapaszkodnak a gyerekek hagymászókká válhatnak (felszerelést lehet bérelni majd, mint ahogy egy síma úszósapkát is)... A rá épített történetekből pedig kiderül, hogy HagyManó kedvenc étele a Hagymburger, ami szerinte a fürdő büféjében (aminek új neve Hagymajszol lesz) a legfinomabb. Erre lehet ám az igazi marketingstratégiát felépíteni!!! HagyManó pedig azért nem FokhagyManó mert ugyan gerezdekkel nem lehetne összetéveszteni egy tökkel, de a fehér színével esetleg kirekesztő lehetne egyeseknek... és semmi köze annak a vörös színéhez, hogy akár HagyManó, esetleg a megrendelői, vagy a kitalálói hagymarxisták lennének!!!”
 • 21. RealMourinho91 2011. december 08. 23:58
  „Nos Kedves polarbear, hogy te mi lehetnél a fürdőben arra inkább nem mondok semmit. Nem értem, hogy ha nem is ismersz valakit, hogy mersz róla ilyen lenézően nyilatkozni. Aki pedig azt gondolja, hogy az igazgatónő flegma a vendégekkel annak elárulom, hogy téved. A többi negatív hozzászólónak pedig annyi, hogy miért nem csinálják ők végig, úgy is mindent jobban tudnak.”
 • 20. polarbear 2011. december 08. 21:02
  „Úristen! Ez a csaj a fürdő általános igazgatója? ...Mi lehetnék akkor én ott...:-))))))”
 • 19. unicum58 2011. december 08. 12:31
  „Melyik a hagyma?”
 • 18. polarbear 2011. december 08. 09:31
  „Hagymatikum! Agyament ötlet! Hagyma és fürdő....
  Ez pont olyan,mint hogy a 70-80-as években Makón minden második intézményt József Attiláról neveztek el...most meg mindent a hagymáról.Mintha bármi köze lenne a kettőnek egymáshoz...
  Ez a hagyma-kabalafigura pedig fenomenális ötlet! "több grafikai cég munkájának eredménye..." :-)))))))) bruhahaha
  Vagy inkább sírjunk,hogy ezért még pénzt is fizettek??????”
 • 17. mátka 2011. december 08. 07:34
  „"Megalkotása a fürdő marketingvezetése és több grafikai cég munkájának eredménye..."ebből is látszik a hozzá nem értés. A grafikai cég a sor végén állna csupán, egy valódi szakmai megrendelés folyamatában. Ezt az ötletet már az elején el lehetett volna vetni ( hagyma és fürdő...sehogy nem lehet összerakni csak a fent látható képen. ) és nem többen dolgozni rajta. Ide egy komoly,naprakész marketinges cég kellett volna .Ők biztosan nem javasolnak, nem adnak le olyan briefet amely a múltba vezet.Ilyen megoldással azok állnak elő akik kevésbé értenek hozzá.Persze ez nem a grafikusokra vonatkozó, ez lehetett a megrendelői elvárás. Legyen benne hagyma és szóljon mindenkihez.Komolyabban kellene venni egy ekkora beruházás értékesítését,hiszen ez egy fontos eleme.”
 • 16. Lázárhelyi 2011. december 07. 15:37
  „Legalább a címkét levághatták volna, bár gondolom akkor nem lehetne eladni.
  Szerintem "MADE IN CHINA", de semmi szükség rá.
  Pár hét múlva vissza kellene térni a témára, kíváncsi volnék vesz e egyáltalán valaki.
  Ha Makó, akkor manapság, minden hagyma... lehet, hogy előbb-utóbb Makót is átnevezik Hagymakó(r)ra?”
 • 15. makovaros 2011. december 07. 15:07
  „Szerintem jópofa. Nekem tetszik a Hagymatikum név is. (Bár a helyesírás ellenőrző nem ismeri :D)

  Szerintem a fürdő is csodálatos lesz. főleg ha a környék is elkészül. Bár a Makovecz téren élők (Marczibányi téren-régi nevin) már legalább egy kicsit örülhetnek. Végre működik a közvilágítás a környéken. -De a út még sokára lesz.”
 • 14. Zka 2011. december 07. 14:55
  „Borzalmas. A fürdőnek is hogy lehetett ilyen szerencsétlen nevet adni, ami hagymára utal? Marketingből egyes.”
 • 13. Egyolvasó 2011. december 07. 14:47
  „Könnyezni is fogunk a belépő kifizetésekor, mint a hagymától.”
 • 12. varadipal 2011. december 07. 14:09
  „Mindez egy tűzoltósisakra aplikálva még frappánsabb lenne.”
 • 11. elgergho 2011. december 07. 13:33
  „A figura aranyos, de valóban lehetne tök is, vagy esetleg egy hormonzavaros banán! Amúgy maga az uszoda is olyan mint egy hormonzavaros 100 csecsű malac alulról. Tényleg kellett Makónak ez a Makovecz-izmus? Így tényleg egyedi a városi fürdő. Egyedi=RONDA és használhatatlan!”
 • 10. kilo 2011. december 07. 12:55
  „Háááát... ezért pénzt adtak???”
 • 9. scott1 2011. december 07. 12:27
  „Közvetlenül a nyitás előtt - legalább egy kis időre - be kellene fejezni ezt a hagymarakodást...”
 • 8. kicsi59 2011. december 07. 11:37
  „Ha erről a figuráról valakinek a hagyma jut eszébe- annak gratulálok! Szerintem ez lehet tök is! Egyébként Kedves makóiak, kívánom, hogy nagyon sokat adjanak el ebből a valamiből, mert kell a pénz a rezsire. Ekkora belső térnél valószínű fázni fog a vendég!! Igaz, az általatok sztárolt fürdőguru Kovacsics Imre államosítani akarja fürdőket. Talán azért mert már Ő is látja, üzemeltetni nehezebb!!”
 • 7. nezdcsak 2011. december 07. 10:51
  „3,CSATLAKOZOK A HOZZÁSZÓLÁSODHOZ!!!!de valaki már ránézhetne a tehetséges igazgató nőre aki olyan flegmán és lekezelően beszél a vendégekkel biztos ő az odavaló személy???”
 • 6. scott1 2011. december 07. 10:26
  „Csak azokra lett rászólva, akik nem tartották be a fürdő hagymagatartási-normáit :)”
 • 5. papika56 2011. december 07. 10:05
  „Ez a figura--nem új ! Ez kb. 20 évvel ezelőtt --úgyhívták : HAGYMÁCSKA ! az én gyerekimnek is volt olyan plüss játékjuk.”
 • 4. SomeBody 2011. december 07. 09:59
  „"Megalkotása a fürdő marketingvezetése és több grafikai cég munkájának eredménye". Blamálni tudom könnyű, főleg névtelenül, arc nélkül itt a gép előtt, na de ugyan már ... :)
  Miért kellett ide TÖBB grafikai cég is? Elég lett volna megkérdezni egy makói kisiskolást, ő legalább pénzt sem kért volna érte ... :))))”
23 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói bagolytanya

Valóságos bagolyinvázió szemtanúi lehetnek azok, akik a napokban a Csanád vezér tér gimnáziummal szembeni oldalán szemügyre veszik a fákat, amelyek az autósbolt előtt állnak. Tovább olvasom