Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Hagymatikum: 2 hét alatt 20 milliót hozott

Makó - Két héttel a nyitás után reménykeltők a Hagymatikum fürdő látogatottsági és bevételadatai. Rácz Mónika általános igazgató ezek alapján bízik abban, hogy egy év alatt meglesz a tervezett 500–600 ezer látogatójuk.
Két hét alatt közel a negyedét termelte meg az új makói fürdő annak, amit a régi az építkezés alatt egy évben hozott be: most közel 20 milliós a jegyek, bérletek eladásából és gyógyászati kezelésekből származó bevétel, míg tavaly 86 millió forint volt egy esztendőben – tudtuk meg az általános igazgatótól, Rácz Mónikától. A Makovecz Imre tervei alapján megépült wellness- és gyógykomplexumnak 2 hét alatt közel 10 ezer látogatója volt, míg tavaly egész évben 110 ezren jöttek el, hogy megmártózzanak.

Az is kiderült, hogy valóban sok a Szerbiából, Romániából érkező érdeklődő. Utóbbiak főként Arad és Temes megyéből jönnek, hétvégenként jelentős részét adják a teljes vendégkörnek – ugyancsak sokan kerekednek fel itthonról, de messziről: Budapestről vagy a Dunántúlról a Hagymatikum kedvéért.

Rácz Mónika mindezt biztató kezdetnek tartja. Azt mondja, az eddigi statisztika alapján továbbra is reális cél, hogy idén 500–600 ezer vendéget fogadjon az új fürdő. Úgy gondolja, a mostani látogatószám nőni fog egyrészt azért, mert még csak most terjed a fürdő híre, másrészt azért, mert a hosszú hétvégéken és ünnepnapokon biztosan sokan váltanak belépőt, s természetesen azért is, mert nyáridőben nyitva lesznek a szabadtéri medencék és az élménycsúszda is.

A fürdőnek ugyanakkor a makói vendégek legalább olyan fontosak, mint a máshonnan ide látogatók. A legtöbb javaslatot, észrevételt tőlük kapja a vezetés. Ad a véleményükre, és ami megvalósítható, az elől nem zárkózik el. Az élménymedencék, a gyermekrészleg és a szaunavilág például immár a korábbi 16 helyett 13 órakor nyit, kiderült ugyanis, hogy hamarabbi nyitással is van rá igény, mint eredetileg gondolták.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. Török73 2012. február 12. 21:13
  „Tisztelt olvasók!
  Nevem a nickem, vállalva véleményem. Aki ismer, tudhatja, immár nem Makón élek. Ez tükrözi a városba,országba vetett hitem.
  A fürdőhöz csak annyit, hogy tavaly fiam 36.000 forintért vehetett éves úszóbérletet, ezzel szemben az idén ez már "csak" 50.000-be kerülhetne. Ausztriában mindezt 76 Euróból (kb. 22.400Ft) valósítottuk meg egy hasonló kaliberű fürdőben, mint a makói. Ha felemlítem e mellé a két ország minimálbér viszonyát akkor ugye világosan látható, mennyi vendég fog ezért az árért oda utazni. Inkább nem is folytatom...”
 • 23. low 2012. február 11. 09:02
  „Tisztelt igazgatók, kedves olvasók!

  A nevem én is kimerném írni, ha éppen nem máséval verném a csalánt, de miután félek attól, hogy retorzióra számíthatnának az ismerőseim, ezért inkább maradok név nélkül.
  A dolgozók ki nem fizetett túlórái, mekkora összeget tesznek ki eme igaz vagy nem igaz összegből?
  A kötelező szegedi felvonulásra megjegyzést tevő valóban leszállításra került a buszról és kirúgása került?
  Jó lenne tudni, hogy ezek igazak-e vagy sem, mert ugye egyik legjobb reklám az elégedett dolgozó, aki nem fázik munkahelyén, nem a saját ruhájában dolgozik, nem rúgják ki mert véleményt nyilvánít és tisztában van azzal, hogy mikor fizetik ki a többletóráit. Nem vádolok senkit, de sajnos ilyenek is hallani.”
 • 22. Kurailaci 2012. február 10. 21:02
  „Tisztelt igazgatók. Mert az van egy pár.Eloszor is kérem jelezzék a kivitelezőnek hogy nincs hofogo a tetőn, a külső termál medencén ez csak saját felelősségre lehet kimenni. A folyosón hideg van, az étteremben elviselhetetlenül ordít a hideg. Azt előtérben vödörbe csöpög a víz,ez a mai fürdők kel teli Magyarországon nem egy vendégcsalogató . A lift nem minden nap működik, a karszalagok vagy reagálnak vagy nem. Az öltözőben nem mindig működnek a karszalagok. A lábmosok tele kosszal, a meleg vizes medencénel egyik másik alkalmazottjuk saját otthoni ruhájában dolgozik. A szaunában nincs lefedő. Kérem ellenőrizhessék a nyílászárókat, mert az étteremben az ablaknál elviselhetetlenül omlik be a hideg. A pálmát gondozzák, mert az szereti a törődést. Az élmény részben a nyílászárók ön belül jég csapok vannak. Azért merészkedtem ezeket leírni mert nyitás ota minden nap kivétel nélkül vendégük vagyok, a bérletek felső sarkában is a 2es sorszám olvasható. Tisztelettel: aki a nevet is ki meri írni. Kurai László”
 • 21. nagyi8 2012. február 08. 21:03
  „Tisztelt Olvasók!

  A húsz millában benne van a város pénze is.
  Mint oly sokan, én is váltottam a reumámra kezelési lapot.
  15-ször megyek a kezelésekre, termálvíz és masszázs, amire előre kifizettem 9´000 forintot.
  A kezelések után visszakapom a pénzt a várostól.

  Ha csak 2-300 makói lakost veszünk figyelembe, akkor is durván 2-3 milliót fizetett bele a város a fürdőbe rajtunk keresztül. Kérem ezeket a számokat is vegyék figyelembe.
  .”
 • 20. triatlonos 2012. február 08. 19:44
  „Tisztelt Hozzászólók!
  Csak úgy érdeklődés szintjén kérdezném, hogy ezeket a hozzászólásokat olvassa-e valaki? A szerző biztosan nem, mert nem az a dolga, Ő megirta, megjelent, /pénz a zsebben/. Akinek szól az nem ér rá, mert ezer a dolga. Aki fizet, és húzatja a zenét szintén nem reagál, mert még csak február eleje van, és mikor lesz még Karácsony?!”
 • 19. papika56 2012. február 08. 14:20
  „Aki most bérletet vett --már többet nem fizet a kasszába. Tehát ez csak 1 x bevétel. A napi jegyesek meg hányan vannak ???
  Mérleget min. fél év múlva lehet esetleg írni.
  Én pl. kíváncsi lennék : MENNYI a napi üzemelési költség ??????”
 • 18. KamuNeni 2012. február 08. 00:24
  „Pierre_Quatre. Akkor se igaz mert ha ket het alatt eladtak mondjuk 19 milliot ero berletet es a masik millio napi besetalok es a masszazs meg mit tudom en mi. Ez nem tukrozi az egesz eves elorejelzest a konyveleshez. tehat nem jott be 20 millio, mertha elosztom a berleti arakat az egesz eves napokkal akkor ugye a szamok nem mukodnek. Tehat jobb lett volna ugy mondani hogy bejott 20 millio , ebbol 19 millio 9500 berlet ara a tobbi a teljesaru belepoke es a masszazs meg az etkezde bevetele. Ettol meg nem lessz meg az evi 500 ezer latogato vagy 700 ezer nem is tudom mi volt a forecast.

  Na mindegy, sajnalom mert tenyleg szepen nez ki a furdo ahogy lattam a fenykepeken. Ugy kivanom hogy bejojjon az elvarasuk es vegre legyen Makon is valami amit sikeresnek lehetne mondani. Remelhetoleg a haszon (ha lessz) akkor a varos szorakoztato infrastrukturajaba lessz vissza forditva hogy a varos is fejlodhessen”
 • 17. kgb696 2012. február 07. 21:06
  „6osnak maximálisan igaza van! 16 te meg minősíted magad..:) 150 bérletes van nem 20 akit esz az avas és azért mert estémként az emberek elmennek fürdőbe azért nem dolgoznak? Kérdésem, nem lehet, hogy veled van a baj és nem azokkal az emberekkel????”
 • 16. Bábkacsa 2012. február 07. 20:57
  „Törzsvendégök lösznek benne, mint a régibe azaz 20 fő akik ott ötte űket az avas mert ne dógoztak sémmit makó egy nagy komcsi város”
 • 15. citrom01 2012. február 07. 20:44
  „Tisztelt makvaros! Két hét múlva 40 milla, az ötven kettedik héten már bankot is kell építeni ,mert nem tudjuk a milliokat hova tenni !! Kérem testületin felvetni ....”
 • 14. citrom01 2012. február 07. 20:38
  „Nagyon bízok én is ,ha már megvan ez a fürdő ,hogy meglesz a napi 1369-fő vendég . Igaz jómagam nem tartottam jó ötletnek ezt az építkezést,de talán most még jobban kívánom a síkeres müködést mint akinak ez dolga lenne ,hiszen ha nem lesz sikeres akkor nekünk makóiaknak kell a bevételhez szükséges anyagiakat megtermelni ,és a hítel törlesztést is fízetni. Viszont ,ha ennyi vendéget várunk akkor legalább a havat le lehetne durni a parkolóban ,elég lett volna mondjuk egy húsz autónak való . A hódurást előre is köszönöm!!!”
 • 13. roxper 2012. február 07. 15:00
  „Hahaha vicces cikk, egy szétvert építés alatt álló fürdő vendégszámát hasonlítja a hölgy, egy felépült komplex fürdőjéhez, két hét alatt kevesebb, mint 10e embert hasonlítanak évi 110 emberhez, de ez idő alatt is maximum dupla annyi ember volt, kíváncsiságból a fürdőben! Hát ez nem túl biztató, pláne ha hozzáveszem a lentiek véleményét, az ürességtől kongó fürdőről! :D”
 • 12. Egyolvasó 2012. február 07. 14:39
  „Nekem apukám mindig azt mondta, " Kisfiam, az ember a szájával hazudik."”
 • 11. Qllancs 2012. február 07. 14:24
  „A Páger gyürű díjjas művésznő jól lehúzta a makóiakat !
  Összetolják a székeket, asztalokat kipakolnak otthoni ételt-italt , szemetelnek. A fürdő régen kulturális célú volt, ott beszélgettek, politizáltak, sakkoztak társasági életet éltek.
  a makói ember nem erre használja --ez fürdő-templom !. Szentély ! Nem esznek ott !!!”
 • 10. makovaros 2012. február 07. 13:25
  „Lám lám 2 hét alatt 20 millió, talán mégse lesz veszteséges, mint ahogy itt sokan mondták?”
 • 9. kicsi59 2012. február 07. 13:20
  „Barátocskák! Voltam, 2 x is! Kong az ürességtől!! Ez az egyetlen előnye!!! Olyan érzésed van, mintha a saját nagy méretű fürdőszobádban lennél- egyedül. Akárki nyilatkozott a fentekről, sajna ferdített.
  16 órakor nyitottak. Most a nagy érdeklődésre való tekintettel 13 órakor. Én meg könnyere röhögöm magam!!! Hol a francban van itt a nagy érdeklődés????? Butuskák: ez egy jó reklámfogás!!
  Oké, közzé tették a bevételt, 20 milcsi, 2 hét alatt. Tájékoztatna valaki a kiadásokról is??? Na az mennyi két hét alatt??
  Hoppá! Aki ott volt, az tudja, hogy a kivitelezői hibák jelentkeznek, nézzétek csak meg kívül is!!!”
 • 8. asdiob 2012. február 07. 11:54
  „Én szombaton és vasárnap is voltam a fürdőben. Délután 2-től este 7-ig. Az élménymedence térben cca 30-40-en voltunk. Kongott az egész az ürességtől. A brűg medencénél kb 20 ember volt. Ergo max. 100 ember lehetett a fürdőben összesen. Ebből nehezen lesz meg a 600e fős látogatottság.
  Az indulás utáni bérletvásárlásokból adódó bevételt egész évre vetíteni súlyos szakmai hiba és a közvélemény férrevezetése. Mikor fog a kedves igazgató asszony április hónaptól kezdve éves bérletet árúsítani???
  Ezzel a marketinggel és hozzáértéssel a fürdő veszteségesre van ítélve. Egy normális szakember gárdát kellene alkalmazni az üzelti életből, akik láttak már ilyet és van referenciájuk. Így el fog úszni a hajó...
  Ébresztő!!!”
 • 7. Apátfalvi** 2012. február 07. 11:40
  „fanyalgó prolikáim, irány románia, senkinek nem fogtok hiányozni!”
 • 6. Pierre_Quatre 2012. február 07. 10:46
  „KamuNeni: a cikk is írja, hogy "a jegyek, bérletek eladásából és gyógyászati kezelésekből származó bevétel" 20 millió, ha a belépők árát osztod-szorzod nyilván nem fogod megkapni az eredményt. Olvasni (egyelőre még mindig) hasznosabb tevékenység, mint hazugsággal vádolni az adatközlőt.”
 • 5. KamuNeni 2012. február 07. 09:56
  „Ez egy kamu szoveg mert 20 milliot biztos hogy nem termelt ki. Ugyanis ahhoz napi 700+ fo korul kellene mennie ami tuti hogy nem volt. 20 mill osztva 14 nappal osztva a belepok araval megadja hany beleponek kellett volna elfogynia.

  A makoiak fel aron mennek mert van kartyajuk. Ha zt is belekalkulaljuk akkor valoszinu legalabb 800+ napi vendegnek kellett volna lennie ami legalabb 5-6 otven fos turista busz plusz egy csomo makoi akiknek nincs penzuk naponta kifizetni a felaras 1200 koruli belepot.

  Nem tudom honnan jott ez az osszeg de hogy nem igaz az biztos. az elmult ket het alatt 14 szer 700+ plusz szemelyenk ott megfordulni azt jelentene hogy kb kozel 10 ezer ember ami viszont nem volt.”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendkívüli készültséget rendeltek el Makón!

Rendkívüli hóhelyzet elleni védekezést és készültséget rendelt el a makói polgármester, Dr. Buzás Péter vasárnap délután. Tovább olvasom