Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Hagymatikum: a jegyek nem drágulnak, kedvezményes csomagok is várhatók

Makó - Idén sem kerül többe a belépő a Hagymatikumba, mint tavaly, akciókra, kedvezményes csomagokra is lehet számítani – hangzott el az új fürdővezetés terveit bemutató sajtótájékoztatón. A város idén 170 millióval támogatja a fürdőt.
Idén 170 millió forint támogatást ad az önkormányzat a makói fürdőnek – hangzott el azon a sajtótájékoztatón tegnap, amelyen Nagy Nándor igazgató és csapata ismertette terveit az idei esztendőre. Hogy ez az összeg sok vagy kevés, az viszonylagos. Buzás Péter polgármester elmondta: tavaly 180-at adott az önkormányzat és 96 milliót a régi fürdő is igényelt; a város idei költségvetése 2,7 milliárdos. Makó első embere úgy fogalmazott: a Hagymatikum továbbra is az új iparág, a turizmus zászlóshajója Makón. Megnyitása óta 10 panzió építésére adott engedélyt a hivatal – azóta néhány meg is nyílt, és már az első szállodabefektető is megérkezett. Amikor elkezdték tervezni, még nem tudták, hogy válság lesz, de valami hasonlót most is meglépne a város a munkahelyteremtés érdekében – legfeljebb nem svájcifrank-alapú hitelt venne fel hozzá.

Új év - új csapat

A sajtótájékoztatón Nagy Nándor bemutatta a fürdőt irányító új csapatot – valamennyien makóiak. A gyógyászati és gazdasági vezető Malatinszki Jánosné április 1-jétől, az üzemeltetési Magony Ferenc, a marketingmunkát pedig Nagy Gábor irányítja. Utóbbi elmondta: szeretnék, ha a makóiak egyre inkább a sajátjuknak éreznék a fürdőt. Ennek érdekében tanácsadó testületet hoznak létre a törzsvendégekből, bérletesekből, és ötleteiket, észrevételeiket figyelembe veszik – már eddig is kaptak jó néhány értékes tanácsot az idegenfogalomban érdekelt makóiaktól.

Nagy Nándor azt hangsúlyozta, hogy az új vezetés szerény, reális terveket tűzött ki. A teljes költségvetést 470 milliósra tervezik, a bevételt 300 milliósra, amihez jön támogatásként a már említett 170 millió. A kiadásokat 40 millióval csökkentették. Ebben energiatakarékosság és bér- , illetve marketingköltség-csökkentés egyaránt van. Idén is a tavalyihoz hasonló számú, nagyjából 200 ezer vendégre számítanak; a gyógyászati részlegen a tavalyinál 10 ezerrel több, 85 ezer embert szeretnének fogadni – nagyobb részük remélhetőleg fizetős páciens lesz.

A jegyárak nem drágulnak, sőt lesznek különböző akciós ajánlatok, kedvezményes csomagok is. A legérdekesebbnek ezek közül talán az ígérkezik, amelynek az ára – mivel egész napos programot kínál – borsos, de pénzvisszafizetési garanciát is tartalmaz arra az esetre, ha a vendég nem érezte volna jól magát.

Olvasóink írták

 • 18. Cillit_bang 2013. február 14. 21:31
  „Nándi tényleg lemondott??? Mondjuk nem csodálkoznék! A "bérletesek tanácsa " már akkor munkába állt!!! :)”
 • 17. Francois 2013. február 12. 14:11
  „15. kgb696 2013.02.11. 18:08 Na csak bejöttél a csőbe, én nem jelentettelek fel, eddig! de most viszont nagy nyilvánosság előtt rágalmaztál! Addig jár a korsó.... mellékesen én nem írtam senkiről semmi személyest, tehát két feljelentésem lesz! :) :D”
 • 16. Cillit_bang 2013. február 12. 12:41
  „dara! ne irigykedj! Tanulj, dolgozz és Te is sok pénzt fogsz keresni! :)
  Amúgy 1-2 "hozzászólás" tényleg kicsaphatja a biztosítékot! Majd, ha bíróságra kerül az ügy , úgyis minden kiderül, és lehet mindenki derül!”
 • 15. kgb696 2013. február 11. 18:08
  „9 te is feljelentettél engem pedig csak az igazat írtam nem? Mi abban a meglepő ha téged is feljelentenek? :)”
 • 14. pog 2013. február 11. 09:01
  „12-es köszi a tájékoztatás úgy látszik előző vezető Makó városát Pétör segítségével jól le vette...se baj majd az adó fizetők adóját emelik..”
 • 13. Makoiner 2013. február 10. 20:06
  „Elég csak megnézni az interneten például a horvátországi szálláshelyeket, látható, hogy három féle árat alkalmaznak. Legalacsonyabb a szobaár holtszezonban, magasabb elő-, illetve utószezonban, s a legmagasabb főszezonban. Amikor jellemzően alacsony(abb) a kereslet, akkor alacsonyabb árakat kell alkalmazni (nem pedig fordítva). Ezzel lehet ugyanis fokozni a kínálatot, ami várhatóan a látogatók számának növekedését eredményezi. Ily módon a ,,kihasználtság" növekedik, s a kívánt árbevételt szinten lehet tartani (vagy legalább is a drasztikus visszaesést lehet megakadályozni).
  Például: legyen a napi elvárt árbevétel 600 ezer Ft. Amennyiben 1500 Ft a belépőjegy, akkor 400 látogatóra van szükség. Csökkenő érdeklődés esetén le kell vinni a belépőjegy árát 1000 Ft-ra, s remélhetőleg a látogatók száma felemelkedik 400-ról 600-ra.
  Különben azt hiszem, ezt a ,,logikát" minden piaci kofa ismeri...

  Nem hiszem, hogy sokkal több makói jár a fürdőbe azért, mert tudja, hogy másoknak (akik nem rendelkeznek Makó-kártyával) sokkal többe kerül a belépőjegy. Mindenkit az érdekel, hogy mennyit kell (adott szolgáltatás(ok)ért) a pénztárnál fizetni...”
 • 12. dara 2013. február 10. 12:17
  „Bocsánat, de bemásolom a somogyi néplap online oldalát, tehát bemásoltam és nem saját kútfőm fakadása"
  "A tatabányai cikk első bekezdése is beszédes:
  "Kovacsics Imre, ügyvezető megbízási díja bruttó 954.900 Ft/hó, valamint havi 5.000 km után járó saját gépkocsi használati költségtérítés, az ügyvezetőnek fel nem róható okból történő visszahívás esetén 3 havi megbízási díjnak megfelelő összeg.
  Kovacsics Imre nem csupán a tatabányai élményfürdőt vezette: a győri fürdőnek is ő az igazgatója, s emellett országszerte még több hasonló intézményt irányít."
  http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/tavozott-a-kaposvari-furdo-uj-vezetoje-478732
  Nos akkor miért nem helyi szakemberekkel kezdtük a Hagymatikumot makóivá elfogadtatni? Nagy bizonyossággal többen éreznék magukhoz közelállónak itt Makón, mint Nadlacon túl. Azért mert valaki Ny.dunántulról erre jár még nem feltétlen nagyobb tudású, mint egy helyi embör, csak így egyszerűen embör. Vagy a makói Makón nem embör?
  További szép napot és kellemes fórumozást mindenkinek!”
 • 11. mszp 2013. február 10. 10:37
  „Tisztelt fórumozók! Leszeretném szögezni nem a polgármester tett feljelentést! Aki tette azt meg nem értem mért tette, semmi rágalmazó személyeskedő nincs az írásokban. Az ilyen megalapozatlan feljelentések rosszul is elsülhetnek. Például vissza nyal a fagyi, másik egyből a polgármesterre gondol mindenki. Megértem jogilag Feri mért nem írja ki a feljelentő nevét, azt viszont nem mire alapoz valaki ezekből feljelentést!? Ferenc természetesen ha bíróságra kerül jelentsd fel, hisz rágalmazást a feljelentő veled szemben követett el! További szép napot mindenkinek és nem kell félni a vélemények leírásától!”
 • 10. plebanoska 2013. február 09. 11:23
  „9. Francois 2013.02.09. 09:36 Végig olvastam! Kit rágalmazott Ön ?! Semmi ilyet nem találtam a komikban! Valaki ebből biztost pénzt akart csinálni. Kíváncsi lennék ki a feljelentő, mert célzásokat, neveket nem találtam! Miért is jelentették fel önöket?!”
 • 9. Francois 2013. február 09. 09:36
  „Mivel teli bombáztátok a facém . ez a cikk alapján készült a feljelentés, ha valaki személyeskedőt talál, vagy sértőt jelezze felém! Mellékesen minden tiszteletem Nagy Nándoré ő is meglepődött a feljelentésen és a feljelentő személyén! http://www.delmagyar.hu/mako_hirek/nagy_nandor_a_hagymatikum_elen_a_fidesz_asz-vizsgalatot_ker/2302976/ remélem kedves újságíró kiteszitek, előre is köszönöm! Lehet találgatni ki a feljelentő, én nem tudtam amíg nem mondták! Kicsit röhejes!”
 • 8. Francois 2013. február 09. 08:28
  „Csak óvatosan ezzel a fürdő beírásokkal, mert tegnap jutott tudomásomra hogy hármunkat itt feljelentettek, hogy ki és miért az legyen titok! Mellékesen 2-ügyvéd szerint, fórumon semmi megjegyzést sértőt nem írtam a személyre, nem is ismerem, no de sebaj én meg millás kártérítésre visszajelentem! :) :D Elég nagy baj lehet a fürdőben ha általános írásokból valaki magára vesz valamit, akkor nem zörög a haraszt vagy mi a fene van Makón!”
 • 7. cibuka 2013. február 08. 12:33
  „300 millió osztva 365 ill.kevesebb,mondjuk 300 nappal =napi 1 millió forint bevétel???Mi van...!”
 • 6. pog 2013. február 08. 11:12
  „5-ös teljesen egyetértek a hozzászólásoddal...arcátlan , és nem etikus,hogy olyan is ott dolgozik, aki panzió érdekeltsége van a város területén...a polgármesternek remélem tudja vagy így segíti hozza a " jó embereket" a "vég játékban" szaftos állásokhoz...”
 • 5. Cillit_bang 2013. február 08. 10:59
  „igen...a törlesztőrészletről csend van... így nem fair a költségekről beszélni......fele lett a marketing...akkor minek 5 marketinges?.....bújtatják a szükségtelen hivatali dolgozókat?.....közpénzen...Magony et.mióta makói???....és a többi??....bérletesek tanácsa, az év vicce...azok akik elzavarják a fürdőből a vendégeket??...azok adnak tanácsot??...akik napi 100 forintért fekszenek a befuvók előtt és szidják fennhangon a városukat???....azok adnak tanácsot???......szégyen...Pétör...szégyen!...lassan el köll gondolkodni kiket idézzen be Pétör tanunak majd....mert ez ...szégyen..”
 • 4. pog 2013. február 08. 09:42
  „tisztelt városi vezetők a régi fürdőt el kellene felejteni mint példa...azért az új létesítmény nem tud annyit amennyivel több a támogatás...ez a vezetés sem különb mint az elődje csak pufogtatnak a számokkal a vak világba, etetik a lakosságot...arról soha nem beszélnek,hogy a fizetendő törlesztés mekkora teher a város számára és akkor mennyiben is van az új fürdő....fel kell gyűrni a nadrág száját ,hogy ay napi több millió bevétel meg legyen..hajrá”
 • 3. mátka 2013. február 08. 07:56
  „Ennek érdekében tanácsadó testületet hoznak létre a törzsvendégekből, bérletesekből, és ötleteiket, észrevételeiket figyelembe veszik - már eddig is kaptak jó néhány értékes tanácsot az idegenfogalomban érdekelt makóiaktól.....a Makóiak nem tudják,hogy miért is szerethetnék a várost. Aki a város értékeit ismeri,az elfogult ,aki utazni akar az közel sem biztos ,hogy ezt a kínálatot,szemléletet keresi. Ergo aki nem látja kívülről,az a belső emberek igyekezetével,csupán az itt élőket győzködi”
 • 2. Egyolvasó 2013. február 07. 20:54
  „Én teljesen magaménak érzem ezt a fürdőt, ezért is fizetek nagyobb összegű helyi adót a tavalyinál.”
 • 1. judy73 2013. február 07. 19:07
  „Tanácsadó testületet hoznak létre....Lehet itt nyalni a makóiaknak, akkor is egy nagy csőd a fürdő!
  Ígérgetnek itt fűt-fát az új marketingessel az élen! Ide egy, hangsúlyozom EGY olyan vezető kellene, akinek nincs 10 másik állása!!! Lásd gyeptér és társai! Érdekes mód azzal kapcsolatban is sumákolnak, a makóiak meg mindent benyelnek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makóiak a legjobb kis klarinétosok

Szigeti Réka első, Török Dezső Boldizsár harmadik lett korosztályában. Tovább olvasom