Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Hagymaünnep lesz a hét végén Makón

Ismét hagymafesztivált rendeznek Makón, méghozzá holnaptól vasárnapig a megszokott helyszínen, az Aradi utca 130. alatti szakiskolai tanterületen. A hagymaünnep bemutatóval és vásárral, szakmai rendezvényekkel és szórakoztató programokkal várja az érdeklődőket.
A hétvégi, sorrendben tizenötödik nemzetközi hagymafesztivált beharangozó sajtótájékoztatón Makó polgármestere, Buzás Péter többek között arról beszélt, hogy a nemzetköziség jegyében kiállítók, illetve a szakmai rendezvényeken résztvevő vendégek érkeznek a jeles eseményre a németországi Löbauból, a romániai Nagyszentmiklósról és a lengyelországi Radomskóból is. A kulturális programokért felelős közművelődési kht. igazgatója, Bálint Márta valóságos sztárparádét ígért: fellép a vásár területén többek között a Fresh, Bódi Guszti és a Nagyecsedi Fekete Szemek, gidáival együtt Szikora Róbert, valamint a Strehli Kapelle sramlizenekar.

Rozsnyai Éva, a Tourinform iroda vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a fesztiválon ott lesz a Tv Paprika nevű gasztronómiai csatorna is, mely filmet fog forgatni a hagymás ételekről. Király Tünde, a kistérségi iroda vezetője pedig elmondta, ismét bemutatkozási lehetőséget kapnak a kistérség települései egy közös standon, ráadásul idén egy kirakójáték is napvilágot lát, mellyel a települések egy-egy nevezetes épülete rakható ki. Bárdossy András, a fesztivált záró hagyományos lovasverseny házigazdája, a gazdasági egyesület lovasszakosztályának vezetője azt mondta el, hogy az idei verseny különösen rangosnak ígérkezik: tizenkét egyesület képviselteti színeit hetven-nyolcvan lóval, még a megyehatáron kívülről is.

A fesztivál egyébként holnap reggel 9-kor a megnyitóval és a hagyományos menettel indul; a szakmai, kulturális és szórakoztató programokkal kísért rendezvény vasárnap délután 4-kor ér véget a Strehli Kapelle sramlizenekar koncertjével. A szervezők huszonöt-harmincezer látogatót várnak. Az eddig regisztrált jelentkezések alapján a kiállítók száma is hasonló lesz a tavalyihoz: közel száz, negyedük szakmai kiállító – tudtuk meg Fejes Andrástól, a Hagymáért Alapítvány gazdasági felelősétől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Grafikusok makói művészvacsorája a megújult Koronában

Új helyen, a Korona báltermében mutatták be idei alkotásaikat a makói grafikai alkotótábor… Tovább olvasom