Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Hajnali sígyaloglás a töltésig – nyáron

Makó - Különös sportnak hódol két hónapja két, hetvenes éveiben járó makói nő: a finn eredetű úgynevezett nordic walkingnak, amit magyarul skandináv gyaloglásnak vagy sígyaloglásnak hívnak.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Aki ezt műveli, az valóban síelőre emlékeztet, mert a kezében egy-egy botot fog – csak éppen síléc nincs a talpa alatt. Lényege, hogy
a botok és egy különleges gyaloglótechnika segítségével rendkívül hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon lehet vele fejleszteni az állóképességet és a mozgáskoordinációt. Fekete Sándorné tavaly a sportág őshazájában azt látta, hogy ott sokan így járnak munkába vagy bevásárolni is. Barátnőjével, Hári Sándornéval egyszerűen a mozgás öröméért kezdték el a hosszú távú sígyaloglást. A botokat – amelyek értéke 5–30 ezer forint – ajándékba kapták.

Fekete Sándorné és Hári Sándorné gyógyszer helyett is ajánlja skandináv gyaloglást. A szerző felvétele
Fekete Sándorné és Hári Sándorné gyógyszer helyett is ajánlja skandináv gyaloglást.
A szerző felvétele

A két nő minden reggel hajnali 5-kor indul a főtéri Lordok háza elől. Végigmennek a Hunyadi, majd a Hold és Liget utcán, egész a töltésig, majd onnan vissza. A távot eleinte egy óra alatt tették meg – mostanában már háromnegyed óra is elég rá. Mint mondják, vannak mások, akik a főtéri parkban tesznek hasonló, de az övékénél jóval rövidebb sígyalogló sétákat, de hangsúlyozzák, ami az egészségnek igazán használ, az a hosszú, ütemes séta. Jó szívvel ajánlják akár gyógyszer helyett is: ők is sokkal jobban érzik magukat, mióta napi rendszerességgel csinálják. Ezekben a forró napokban ráadásul hűsíti, felfrissíti az embert a korai órákban tett séta. Ha valaki szeretne csatlakozni hozzájuk, örömmel várják valamelyik hajnalban, ötkor, a Lordok háza előtt.

Olvasóink írták

  • 3. 80sFan 2013. augusztus 13. 11:06
    „Tavaly nyáron már találkoztam néhány lelkes idős hölggyel a töltésen a gépgyárnál, akik így "meneteltek".”
  • 2. ros-mary-53@hotmail.com 2013. augusztus 12. 19:10
    „KamuNeni: ezt nagyon rosszul tudod... a 2 hölgy kezében valódi nordic walking bot van. Ezt csak az nem tudja,aki sohasem látott nw botokat.”
  • 1. KamuNeni 2013. augusztus 12. 09:46
    „Azt turabotnak hivjak vagy gyaloglo botnak mashol es semmi koze a sieleshez.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

18 éve teljesítetlen a makói végrendelet

Százmillió forintba kerülne teljesíteni Istók Margit végakaratát, amely arról szólt, hogy házában zenei központot alakítsanak ki Makón. Tovább olvasom