Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

Hajnalig tartott a mulatság

Hajnalig tartott és több mint százhatvan ember mulattatásáról gondoskodott idén a makói bálok legrangosabbika, a hagymabál. A vendégek most először falatozhattak vörös- és fokhagymás kenyeret a pazar báli menü fogásaihoz.
Profi táncosok csináltak kedvet a báli közönségnek Fotó: Szabó Imre
Az idei hagymabálra a közművelődési kht. munkatársai három napon át készültek Makón. A Hagymaházat ezúttal is a velencei karneválok hangulatát idéző pompás díszekbe öltöztették, a jó hangulatról pedig a PRT zenekar gondoskodott. Étel-ital is volt bőven – előbbiből kéttucatnyi volt a választék. A kora hajnalig tartó mulatságon, a makói bálok legrangosabbján ezúttal is több mint százhatvanan vettek részt – mondta el lapunknak Bálint Márta, az eseményt szervező kht. igazgatója. A mulatságot megnyitó polgármester, Buzás Péter a hagymatermesztés helyzetével kapcsolatban arról beszélt, hogy bizakodik, ugyanakkor nem lehet tovább halogatni az érintettek összefogását – szükség lenne egy erős termelői szövetkezésre. Persze, minthogy a bál mindenekelőtt a szórakozásé, rövid beszédében inkább arra buzdította férfitársait, hogy táncoltassák a nőket – és ebben maga is igyekezett élen járni.

Az idei hagymabál egyik meglepetése a korábbi, inkább nosztalgikus hangulatot hozó sztárvendégek után az ízig-vérig mai Crystal együttes fellépése volt. A csinos énekesnő, Lajtai Kati lapunknak elmondta, szereti a bálokat, a táncot, a mulatást.

Hozzátette: úgy érzik, a zenekar kelta dallamokat felvonultató modern hangzása kitűnően beleilleszthető a bálok hangulatába is. Ezt a zenekar fellépése igazolta, hiszen fiatalok és idősek egyaránt táncra perdültek az ismert Crystal-slágerekre.

A hagymabál másik különlegessége a vörös- és fokhagymás kenyér volt, amit Kiss Mihály makói pékmester hozott sütödéjéből. Omlós, lágy fehérkenyérről van szó, benne apró hagymadarabokkal – az íze és az illata természetesen finoman fűszeres. Kiss Mihálytól megtudtuk: a csemege másfél hete került a városban forgalomba és úgy tűnik, a vásárlók máris megkedvelték, hiszen a kezdeti húsz-harminc darab helyett ma már nyolcvan-száz fogy belőle. A neves pékmester szerint a különleges kenyér titka az, hogy kizárólag helyben termett vörös- és fokhagymával készül, illetve hogy zsírban pirított hagymadarabok vannak benne – így az ízt a kenyértészta is átveszi.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A makói Zatykó Attila tovább küzd

Tovább harcol az Olaszországban, anyjánál elhelyezett kislányáért édesapja, a makói Zatykó Attila. A… Tovább olvasom