Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Halad a makói csatornázás

Makó - Már látni az alagút végét: 75 százalékban kész a makói csatornaberuházás – hangzott el a szerdai testületi ülésen. Az is kiderült, hogy jó volt a Hagymaház és a fürdő nyári szezonja.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

– A gerincvezeték hosszát és a házi bekötések számát tekintve átlagosan 75 százalékos a szennyvízberuházás készültségi szintje – jelentette Ortutay Miklós, a beruházás projektmenedzsere a szerdai makói testületi ülésen. Elhangzott: a tavaszi rendkívüli esőzések miatt a kivitelező a tervezettnél lassabban haladt a munkával, és határidő-módosítást kért; ezzel együtt várhatóan időben kész lesz, így támogatástól nem esik el a város. Jelenleg 48 csapat dolgozik. Közben előkészítik, miként oldják meg az aszfalt minél teljesebb pótlását. A város első embere, Buzás Péter (MSZP) úgy fogalmazott: tapasztalatai szerint most kevesebb a panasz a csatornázásra, már az is előfordul, hogy kávéval kínálják a munkásokat.

Bőrgyógyászat: irány Vásárhely?

Felháborító, hogy a makói kórházban megszűnt a bőrgyógyászati szakrendelés, és a pácienseknek már Vásárhelyre kell utazniuk – jelezte napirend után Molnár László (MSZP) egy ismerőse panasza nyomán. Utánajártunk, és kiderült: nincs szó a bőrgyógyászat megszüntetéséről. Annyi történt, hogy az ott eddig dolgozó szakorvos felmondott, keresik az utódját, de amíg nem találják meg, a korábbinál szűkebb rendelési időben ugyan, de továbbra is fogadja a betegeket. Vásárhelyre csak addig kellett utazni, amíg ő szabadságon volt.

Jó nyarat zár a Hagymatikum Fürdő és a Hagymaház is – derült ki a két vezető, Scheitzner Beáta és Bálint Márta tájékoztatójából. A fürdőben a júniusi látogatószám a tavalyival megegyező volt, a júliusi, s várhatóan az augusztusi is jelentősen meghaladja a tavalyit. 4 olyan nap is volt, amikor több mint 2000 vendégük, azaz telt házuk volt. Bálint Márta a szabadtéri fesztiválról elmondta: noha kevesebb pénzből gazdálkodtak, a nézőszámnak jót tett az eddigi két fesztivál összevonása. A zenepavilonban is sokkal többen voltak most, mint tavaly. A múlt évben 10 és fél ezer, most 15 ezer ember volt kíváncsi a programokra.

Az ülésen megszületett az a rendelet, amely lehetővé teszi, hogy akik eddig szemétdíj-támogatásban részesültek, szociális ellátásként ezután is kapjanak. Csomor Ágnes, a hatósági osztály vezetője elmondta: az érintettek hamarosan kérelmező nyomtatványt és adatlapot kapnak. Ezeket vissza kell juttatni a városházára – a továbbiakban már csak azoknak kell új kérelmet benyújtaniuk, akik időközben kerülnek valamelyik kedvezményezetti kategóriába. Baranyi Sándor (MSZP) kérdésére válaszolva a polgármester úgy értékelte a rezsicsökkentést: helyesli, hogy a külföldi tulajdonú nagy szolgáltatókat díjmérséklésre kényszerítik, de a kis, önkormányzati tulajdonú szolgáltatók esetében ez oda vezet, hogy a városnak adót kell emelnie. Sánta Sándor (Fidesz) védelmébe vette a rezsicsökkentést, s azt mondta, az ilyen problémákra rendszerszintű megoldást kell találni.

Olvasóink írták

  • 3. HAJDÚKFOKOSA 2013. augusztus 31. 14:55
    „lehet azért halad mert nem vállalkozo adta al vállakozonak és az adta alvállakozonak, mint az út épitéseken szokás és igy kialakul egy nagy rabló banda... persze NAGYON HIVATALOSAN mert eben az országba ezt lehet csinálni ugy látszik”
  • 2. pog 2013. augusztus 29. 09:34
    „fel kellene ébredni ami itt a városban a csatornázás során folyik az leírhatatlan, semmi rendszeresség, kapkodás fejetlenség uralkodik..látszik,hogy Ortutay úrnak halvány gőze nincs az egész folyamathoz, addig kellene helyete mást hozzá ért szakembert hozni még nem kés...a fürdő eredményességénél csak a számok mondanak többet, de arról mélyen hallgatnak az illetékesek, szépen elodázta a vezető asszony,hogy mit és mit csinálnak,de hogy esetlegesen a be és kiadási mérleg hogyan alakul ez tabu..”
  • 1. Pierre_Quatre 2013. augusztus 29. 08:55
    „"4 olyan nap is volt, amikor több mint 200 vendégük, azaz telt házuk volt." Ez valami elírás lesz, elég meredek lenne, ha a fürdőben 200 fő lenne a teltház, annyi ember akkor is összejön, ha szakad az eső és csak a gyógymedence van nyitva...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szobrot adott Nadobán László szülővárosának

A női nem iránti tisztelet szimbóluma az a süttői mészkő szobor, amelyet a textiltervező népi iparművészként is ismert Nadobán László felajánlott szülővárosának, Makónak. Tovább olvasom