Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Halálos baleset Makón

Makó - Villanyoszlopnak ütközött egy Audi a makói Szent Anna utcában szombat éjszaka. A jármű utasa, egy 37 éves makói nő a kórházba szállítást követően elhunyt.
Hatalmas féknyom, fadarabok az út szélén, kidöntött villanyoszlop. Vasárnap reggel kilenc órakor már beton oszlop állt a hajnali balesetben kidöntött helyén. Az úttesten a helyszínelési ábrákat sem mosta még el a szemerkélő eső. Csend van az utcában. A lakók a házaikban, redőny sem mozdul.

Halálos baleset Makón a Szent Anna utcában. Fotó: Major Zsuzsanna (galéria)

A féknyomok az útról a sárba folytatódnak, az árok előtt az oszlop, ami megfogta az Audit. A mögötte lévő ház csak néhány méterre van a baleset helyszínétől, az ott lakó messziről kiabál: „Nem akarok szerepelni a fotókon." A faágak takarításában segít. Azt mondta nem akar beszélni a történtekről. Nincs mozgás az utca ezen részén. Annál nagyobb a Kölcsey utcán túl folytatódó szakaszon. Kíváncsiskodók hajtanak erre, benéznek az utcába, majd lefordulnak.

Halálos baleset Makón a Szent Anna utcában. Fotó: Major Zsuzsanna (galéria)

A hajnali balesetről beszélnek a makói utcákon, a boltokban, összesúgnak az ismerősök. Részletesebb hivatalos tájékoztatás a kora reggeli órákban kiadott óta nem történt. Nem hivatalos forrásokból úgy tudjuk, az elhunyt nő a sofőr felesége volt.


Korábban írtuk:
A helyszíni szemle jelenlegi adatai szerint az Audi a Szent Anna utcában haladt. Elhagyta a Kölcsey utcai kereszteződést, majd a sofőr eddig tisztázatlan okok miatt elveszítette az uralmát a jármű felett, lesodródott az útról és egy villanyoszlopnak ütközött. A balesetben az autó utasa, egy 37 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítás közben elhunyt. A férfi - aki könnyebben sérült - a helyszíni vizsgálatok alapján ittas volt, a gépkocsi érvényes műszakival nem rendelkezett.

A Makói Rendőrkapitányság halált okozó ittas járművezetés bűntette megalapozott gyanúja miatt szakértők bevonásával nyomoz.

Olvasóink írták

94 hozzászólás
 • 94. Hazel 2012. október 18. 18:02
  „80sFan:nem tudom, hogy honnan veszed, ezt a rallizást és a jól bekarmoltunkos dolgot, te is baromságot írsz úgy ahogy sokan mások, nem tudod a sztorit csak azt amit kb a 60. szájból hallottál...és amúgy észt osztottál ..!!!!”
 • 93. Hazel 2012. október 18. 17:58
  „"Ja" te gyökér, ez szerinted szándékos volt? jó ég...úgy tűnik te soha nem követtél még el egy hibát sem az életedben, akkor is ezt gondolnád, ha ez veled vagy vmi közeli ismerősöddel esik meg?nem hiszem...Gondolkozz mielőtt írsz, vagy olyat nem tudsz??”
 • 92. ja 2012. október 17. 22:49
  „Nem bántás képpen,de ezek az emberek akik így mernek közlekedni,úgy vannak vele őket úgysem állítja meg senki.Csak a/villanykaró/ mert ismerik a beosztásánál fogva.Ilyenkor meg szánom-bánom.A gyerekeket én is sajnálom,de a csávót azt nem.Aki szándékosan ennyi hibát halmoz szándékosan.Egyébként az autót rendszeresen használták.”
 • 91. letőrt 2012. október 16. 13:20
  „Köszönöm azoknak a hozzászólóknak, akikből még nem veszett ki az emberség, akik képesek ilyen helyzetben is emberként állni, ahhoz, aki élete legrosszabb döntését hozta meg ott vasárnap hajnalba. Köszönöm nektek ezeket a szavakat, és azt hogy nem tiporjátok sárba, hanem tőletek telhetően támogatjátok ti is!

  .... és a többieknek is "köszönet". Ugyanis megmutatjátok, hogy milyen ne akarjak lenni.
  Tudjátok, velem is előfordult, hogy okoskodtam néha más dolgába........ egészen szombat hajnal kb. 3 óráig. Innentől minden megváltozott! MINDEN, az egész élet! Most már tudatosan is fogok arra figyelni, hogy ne fordulj elő még ritkán se, hogy ítélkezek! Hogy ne alázzam, ne gyalázzam, ne tiporjam szét a lelkét valakinek úgy, hogy nekem SEMMI KÖZÖM hozzá! Miért élvezitek emberek a földön a már földön fekvőt rúgdosni?! (költői a kérdés, NEM KELL válaszolni!)

  Kívánom, hogy soha senkinek ne jöjjön ilyen mérföldkő az életében!
  Tanuljon belőle mindenki! Az is, aki most képes megértő lenni és segítő jobbot nyújtani; és az végképp, aki unalmába képes mások fájdalmában válykálni.
  És értékeljétek a szeretteitekkel töltött minden percet, amíg csak megadatik, mert ezt nem lehet bepótolni, higgyétek el nekem.”
 • 90. 80sFan 2012. október 16. 10:41
  „Az tuti, hogy nem volt bekötve, hiszen kirepült. Műszaki nélküli kocsival elmegyünk bulizni, jól bekarmolunk és utána ralizunk a városban egyet... ez több, mint hiba. Nem "észt osztok", csak kérdezem magamtól: azért a józan többség ugye nem ezt teszi? Nincs az a lekiállapot, hogy a mások iránti felelősségérzetet ennyire ledobja magáról egy negyvenes családapa, felelősségteljes munkakörrel.”
 • 89. czindi 2012. október 16. 09:43
  „cindi, már kértelek, változtass nevet. És ezt olyan jogon kérem, hogy én sokkal korábban használom azt a nevet: czindi. Sokan kevernek össze bennünket, és ez engem zavar, még akkor is, ha sokszor egyezik a véleményünk.
  A sofőr három hibát követett el: 1. ittasan vezetett 2. nem volt műszaki vizsga az autón 3. (amit csak valószínűsítek): nem köttette be a biztonsági övet az utassal - mert ha be lett volna kötve, kizárt, hogy 50-60
  km/óra sebességnél meghalt volna. Ha viszont be volt kötve, akkor nem ennyivel ment, akkor pedig ez a harmadik hiba! Részvétem a hozzátartozóknak.”
 • 88. cindi 2012. október 15. 20:03
  „Egyetlen egy kérdés.Megcsúszhat-e egy autó egyenes úton 50 km/h-s sebességnél úgy,hogy kiüt egy villanykarót? Nagyon pici elég a tragédiához.Muszáj az embernek észnél lenni,amennyire csak lehet,az élet minden területén.”
 • 87. Siemens 2012. október 15. 19:40
  „encián!
  Köszönöm a véleményedet és mindenkiét.Én nem ítélem meg se a jót , se a rosszat.Pusztán ennek az embernek(mert ha hibázott ,akkor is az)kívántam kitartást,mert ismerem.Kétségtelen,hogy hibázott,de mint ahogy azt Te is írtad-a gyermekei szemében ott látja majd a miértet.Tisztelettel kívánok szép életet és balesetmentes közlekedést. Vigyázzunk egymásra!”
 • 86. encian 2012. október 15. 17:54
  „Siemens!
  Hidd el, ha a cikkben nem írták volna le feketén-fehéren hogy a helyszíni vizsgálatok alapján ittas volt, nem lett volna ennyi Ítélkező hozzászólás! Az ittasan okozott halálos kimenetelű balesetre mindenki jobban "harap". Sok esetben megtörtént már hogy a sáros, csúszós úton kisodródott, meghalt az utas, a gépárművezető, stb, stb. Mégsem kap annyi negatív kritikát a balesetet okozó, mint amikor ittas gépjárművezetőről írnak. Muszáj volt leírni a cikkben hogy ittas volt? Milyen törvény szabályozza azt hogy mi jelenhet meg a médiában és mi nem???
  Minden esetre a gyerekeket nagyon-nagyon sajnálom!
  Korábban hozzászóltam már a cikkhez, azt írtam a férfi döntése volt, viselje a következményeket, nagyjából ez volt az értelme.Végigolvasva az összes hozzászólást, némelyest változott a véleményem.
  Biztosan vállalja a következményeket, de: nap mint nap a gyermekei szemében ott látja a miértet, holott ő maga is azt keresi. Nem lehet több 42-45 évesnél, gondolom. Leélni a hátralévő életét azzal a gondolattal hogy megölte a gyermekei anyját, akit szeretett, (mindezzel naponta szembesülni, a gyermekei kérdéseiből, tekinteteikből, stb) nagyon nehéz lesz akkor is ha felfüggesztettet kap.
  Mindemellett nem kételkedem abban hogy mint mentősofőr (írta valaki) sok emberen segített.
  Lehet tényleg nem kellett volna a taxi árát megspórolni, akkor jön, amikor hívjuk, és nem kell parázni , reméljük ők józanul vezetnek.”
 • 85. Siemens 2012. október 15. 16:16
  „Őszinte részvétem! Sok emberen segítettél!Kitartást kívánok ezekhez az emberekhez, akik ítélkeznek feletted!”
 • 84. Shima84 2012. október 15. 13:59
  „Eltaxizni a város egyik végéből a másikba 1000 ft, vissza is ennyi... Megérte spórolni rajta... Gratulálok... (Nekem is volt elvéve jogsim ittas vezetésért! 85 ezer büntetés, plusz utóképzés 100 ezer, akkor esett le, hogy ebből egy évig taxizhatnék!) Tanultam belőle..,”
 • 83. Ne! 2012. október 15. 13:27
  „Macs! Egyetértek minden szavaddal, de arra a kérdésre, hogy jobb-e, ha együttérzésből hallgatni, a válaszom: igen! Itt és most, azoknak akikből a rosszindulat beszél, azoknak:igen! Mindenkinek van véleménye az esetről, de leírták már itt néhányan, hogy kik azok, akik most is a legjobban kiabálnak....mindenki törődjön a maga életével, ne a másik helyett gondolkodjon okosan (utólag), mert az sem segít sajnos! Itt semmi nem segít, de a rosszmájúságra végképp semmi szükség!
  A hátralévő életük mindannyiuknak ennek a tragédiának az árnyékában fog telni és azt hiszem, hogy a gyerekei szemében találja meg az apjuk a méltó büntetését.”
 • 82. 80sFan 2012. október 15. 13:23
  „Persze, mindenki követ el hibát... DE szándékosan? Az ittas vezetés gondatlanul nem követhető el. A szerencse a szerencsétlenségben, hogy a Kölcsey utcán épp nem jött senki... Bárki autóval megy "szórakozni" és iszik, gondoljon erre és maradjon annyira józan, hogy ne üljön a volán mögé!
  Szegény gyerekeket sajnálom csak.”
 • 81. vip007 2012. október 15. 13:20
  „Tragédia! A baleset is, (részvétem mindenkinek), és a hozzászólások nagy része is.
  Lehet én is bicskanyitogató leszek, de volna két kérdésem:
  Kérdés azok felé, akik támadják a sofőrt: Honnan tudjátok, hogy ittas volt?
  Kérdés azokhoz, akik védik: Honnan tudjátok, hogy nem volt ittas?”
 • 80. macs 2012. október 15. 12:25
  „43. Ne!,
  sok mindenben igazad van, de szerintem az sokkal fontosabb volna, hogy emberekben tudatosuljon, az autó veszélyes üzem. Tudom, annak is igaza van, aki azt mondja az áldozat családját nem érdekli, ittas volt, vagy csak rosszul lett a vétkes, de azért, legalábbis szerintem, nem mindegy.
  Viszont előbb-utóbb el kéne jutni oda, hogy az emberek megértsék, aki iszik, az ne üljön volán mögé!
  A környezetemben is történt tragédia azért, mert a sofőr ivott, és akik beültek mellé, ezt tudták. A vezető megúszta, az utasai közül ketten súlyosan, maradandóan megsérültek. Kárpótlást akartak kérni, de azt mondták nekik, tegyenek le róla, mert ők is hibásak voltak, hiszen tudtak az ittasságról, mégis beültek.
  Szóval, amennyiben elejét lehet venni egy tragédiának, akkor tegyük meg!
  És tényleg szörnyű tragédia történt, a férj talán soha sem fogja feldolgozni, és igen segíteni kell őt a gyerekei miatt, de ha merő kvázi együttérzésből, hallgatunk, jobb lesz? Inkább a gyerekekkel kelleni törődni, hiszen ők az igazi vesztesek.”
 • 79. IF71MD 2012. október 15. 11:17
  „Csak annyit szeretnék írni, először is őszinte részvétem az egész családnak és sok erőt és összefogást a családnak most, nem védeni akarom a sofőrt de ez nem szokványos tudom nem lehet ezt büntetlenül hagyni csak gondoljon magába mindenki és okuljon ebből az esetből.Mindenki csinált már életében hülyeséget tudom nem hozza vissza az anyát de épp ezért mivel ott vannak a gyerekek és nekik is fel kel ezt dolgozniuk nem tudom hogy sikerül e de inkább minden segítséget amit kell adjunk meg nekik.Elég nagy lelki teher ez meg a büntetés is meg szóval a családi kapcsolat nem tudom egyszerűen felfoghatatlan hisz egy nagyon korrekt családapának ismerem, bocsánat ha ezzel sok mindenkit megharagítok de nem védeni akarom ismét kihangsúlyozom .
  Még egyszer Őszinte részvétem a családnak”
 • 78. barátfüle 2012. október 15. 10:28
  „"....a kórházba szállítást követően elhunyt."
  Ha pontos a főcím, akkor ez azt jelenti, hogy a mentő beért vele a kórházba, de azt követően nem tudták megmenteni. Kérdésem az, hogy melyik kórházba szállították ? A sejtésem az, hogy Szegedre vitték. Az pedig több, mint félóra mentővel. Ha így van, akkor ezen azért el kellene gondolkozni!!!!!
  A sejtésem nem alaptalan, mert velem is megtörtént, hogy egy kisebb, de erősen vérző sérüléssel Szegedre akartak vinni. Ismerőseim beszámolójából tudom, hogy traumás esetben, munkaidőn kívül Szegedre irányítják a betegeket.
  T. Újságíró! , vagy aki tudja!
  Hová vitték?”
 • 77. pog 2012. október 15. 10:03
  „Azt átélni amikor a férj fel kell nincs mellette a felesége és eszébe jut, hogy mit is csinált...a gyerekek kérdik, hol az anyu... és itt kezdődik minden amit ép elme fel fogni nem tud...és ezt már vissza csinálni nem lehet...még él az apa ezt a borzalmat viselnie kell..”
 • 76. helsinkirokker 2012. október 14. 22:06
  „71. Ferrer
  Nyugaton sem bölcsészdiplomával a zsebükben születnek az emberek, ez tény. De nem indulatból isznak mint a magyarok. A nyugati polgár ha tudja, hogy vezetni fog, akkor tudatosan iszik. 1 pohárral. És ha többet iszik, el tudja dönteni, mi fontosabb: kockáztatni egy vaskos büntetést, vagy taxit hívni? Igazad van, nálunk ez utóbbi képesség nem nevelődött bele a mostani felnőtt lakosságba. Vannak a zérótolerancia szabályt tisztelők, ők a hivatásos rettegők, vannak itt kommentjeik szép számmal. És vannak a betyárok, ezekről szólnak a hírek. Sajnos.”
 • 75. Berlusconi 2012. október 14. 20:41
  „encian !

  Olvastam, nem csodálkozom.

  Sajnos az emberek saját kárukból képesek csak tanulni. Óriási tragédia ez a hihetetlenül nagy felelőtlenség mindenki számára.”
94 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Román gasztronómiai fesztivál Makón

Első ízben rendezett szombaton gasztronómiai fesztivált a makói Román Nemzetiségi Önkormányzat. Tovább olvasom