Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Halálos balesetet szimuláltak

Makó - Frontálisan ütközött két autó, az egyik utas életét vesztette - ez volt a végkimenetele a szombati, makói baleseti szimulációnak. A rendezvényt a helyi ifjúsági klub és a diákönkormányzat szervezte a mentősök, tűzoltók, rendőrök és a kegyeleti szolgálattal közösen.
Többen csak akkor kezdték komolyan venni a szombati makói baleseti szimulációt, amikor fekete zsák került az egyik utasra. A kereskedelmi szakközépiskola mögötti parkolóban diszkóbalesetet szimuláltak. Éppen úgy, mintha valódi karambol történt volna. Az utasok értesítették a mentősöket, akik a rendőrséggel és a tűzoltókkal vonultak a helyszínre. Mindenki pontosan úgy végzete a dolgát, mint élesben szokta. Az álsérülteket a Magyar Vöröskereszt maszkírozta ki és készítette fel.

Halálos balesetet szimuláltak. Fotó: Major Zsuzsanna (galéria)

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Bár az utóbbi időben - a törvényi szabályozásoknak és a hatékony prevenciónak köszönhetően - a korábbi évekhez képest csökkent a diszkóbalesetek száma Csongrád megyében, az ilyen szimulációk azt a célt szolgálják, hogy a fiatalok szembesüljenek azzal, milyen következményei lehetnek annak, ha ittasan ülnek volán mögé, vagy részeg sofőr mellé.

A baleseti bemutató után Klobusitzky György tartott látványos drogellenes előadást a Hagymaházban. Mindkét programra nyitott kapukkal vártak bárkit.

A rendezvény a Közös Többszörös diáknap része volt, amit a helyi ifjúsági klub és diákönkormányzat szervezett. Ennek keretében harminc fiatal érkezett Makóra a hétvégére.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így szeretett Szentpéteri Csilla!

Szombaton 11 óra 2 perckor kapcsolt az MTV élőben Makóra. Fél órával a közvetítés előtt éppen azt próbálták, hogyan kanyarodik a Hagymatikum Fürdő elé Bádog Böskével a zongoraművész. Tovább olvasom