Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Hamarosan épül a másik bicikliút is

Csanádpalota, Kövegy - Már kiírták a közbeszerzési pályázatot, két hét múlva várható az anyagok elbírálása, majd kezdődhet a munka.
– A mi bicikliutunkról megfeledkeztek, abból nem lesz semmi? – kérdezte egy csanádpalotai olvasónk, miután néhány napja megírtuk, hogy a Kiszombor és Makó közti kerékpárút építése már javában folyik, csak átmenetileg állt meg egy védett fa miatt.

Olvasónk a Csanádpalotát és Kövegyet összekötő kerékpárútra gondolt, amelynek megépítésére – mint annak idején megírtuk – a másikéval egy időben, a tavalyi parlamenti választás kampányidőszakában kaptak ígéretet az érintettek.

Akkor az hangzott el, hogy a város és a megye legkisebb faluja közötti út nagyon forgalmas, a kövegyieknek pedig szinte minden közszolgáltatásért Palotára kell menniük, fontos, hogy ezt két keréken biztonságban tehessék meg. A kerékpárútra a falu és a város lakói közel 5 esztendeje várnak. Közös pályázatukat még 2011-ben – forrás hiányában – tartaléklistára tették.

Nemrégiben Csanádpalotán jártunk, de építkezésnek a két település között csakugyan nem láttuk nyomát. Kovács Sándor, a kisváros független polgármestere lapunknak – korábban – azt mondta, a beruházás előkészítése bürokratikus akadályok miatt késett, most viszont arról tájékoztatott, hogy végre célegyenesbe kerültek. Már kiírták a közbeszerzési pályázatot, két hét múlva várható az anyagok elbírálása, majd kezdődhet a munka.

Ami lehet, hogy hamarabb lezárul, mint a Kiszombor és Makó közti építkezés, hiszen itt nem kell külön figyelmet fordítani a vízmentesítésre, ráadásul az út hossza is rövidebb, mindössze 3 és fél kilométeres lesz. A beruházás várhatóan összesen 101 millió forintba fog kerülni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1000 kilométerről jöttek haza a galambok

A 73 éves apátfalvi Varga K. István az ország legjobb galambászainak egyike. Tovább olvasom