Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Hamis bankkártyást fogtak Nagylakon

Nagylak - Három bűncselekményt merített ki annak a bolgár állampolgárnak a cselekménye, aki a szerdai napon jelentkezett belépésre a nagylaki határátkelőhelyen.
Belépésük során az okmányokat rendben találta az útlevélkezelő rendőr, de feltűnt neki a bolgár férfi és társa bódult állapota, így úgy döntött, alaposabb ellenőrzés alá vonja őket.

A gépjármű és személyek ellenőrzését a kábítószer-kereső kutyavezető hajtotta végre, aki arra lett figyelmes, hogy amint a bolgár sofőr kiszáll az autóból, - azt gondolva, hogy a határrendész nem figyel -, egy csomagot próbál elrejteni a jármű alatt. Nem járt sikerrel, mivel a kutyavezető észlelte cselekményét, s mint kiderült a csomagban bankkártya hamisításhoz alkalmas eszközök voltak elrejtve.

A gépkocsi átkutatása során további hamisításhoz használatos eszközök kerültek elő, különböző rejtekhelyekről, mint bankkártya leolvasó, 2 darab hamis bankkártya, illetve összekötő kábelek.

A ruházat átvizsgálása további eredményeket hozott, ugyanis kis mennyiségű (1-2 gramm amphetamin) kábítószer származék került elő a belső zsebekből több kisebb papírcsomagba rejtve. Ezt követően felmerült a gyanú, hogy a bolgár férfi és társa kábítószert fogyasztott, melyet a teszt meg is erősített.

A bolgár sofőrrel szemben csekély mennyiségű kábítószerre elkövetett visszaélés kábítószerrel vétség, készpénz-helyettesítő fizetési eszköz hamisításának elősegítése vétség, járművezetés ittas vagy bódult állapotban vétség, társa ellen csekély mennyiségű kábítószerre elkövetett visszaélés kábítószerrel vétség, valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszköz hamisításának elősegítése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Makói Rendőrkapitányság - közölte a rendőrség.

Olvasóink írták

 • 4. napiszar 2009. december 04. 16:27
  „Azért azok a kedves kis kutyusok úgy néznek ki mint akik szedik a drogot,nem mint akik keresik!:)”
 • 3. bo 2009. december 04. 09:03
  „2- Azok a kutyák értelmesebbek a gazdáiknál, nyugodtan megérdemlik az "aki" kifejezést. :-)))”
 • 2. lacipapa68 2009. december 03. 21:33
  „A kutyus mióta "aki"?Különben gratula a blökinek,hogy kábszer helyett már a bankkártya leolvasókat is kiszimatolja.”
 • 1. napiszar 2009. december 03. 15:57
  „Na ezeket a tetűket kivételesen nem sajnálom,azért kíváncsi lennék hány órával előtte telefonáltak Nagylakra hogy melyik autó,milyen rendszámmal!:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női dezodorral fenyegetett a makói rabló

Makó - „Ide a bevételt, ne akard, hogy bántsalak" - fenyegetett a 41 éves nő. Tovább olvasom