Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Hamis parfümszállítmány Nagylaknál

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei 2240 db hamis parfümöt találtak egy mikrobuszban Nagylaknál. Az előkerült 31 millió forint értékű szállítmányt lefoglalták és az ügyben büntetőeljárást indítottak.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei közúti ellenőrzést tartottak Nagylak térségében, amikor megállítottak egy román mikrobuszt. A román sofőr úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visz magával. A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban kockázatelemzés alapján úgy döntöttek, hogy alaposabban megvizsgálják a csomagteret, ahol kartondobozokat találtak.

A dobozokból összesen 2240 db különböző – világmárka logójával ellátott – parfüm került elő. A mikrobusz vezetője elmondta, hogy a dobozokat feladott poggyászként szállítja, egyáltalán nem tudja, hogy azok mit tartalmaznak, így a parfümök származását sem tudja igazolni.

Fotó: NAV
Fotó: NAV

A szakértő előzetes véleménye alapján az előkerült termékek hamisítványok, azokat a védjegy tulajdonosának, illetve a versenytársaknak az engedélye nélkül szállították és kívánták forgalomba hozni.

A pénzügyőrök a 31 millió forint értékű hamis illatszer szállítmányt lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a pénzügyi nyomozóknál.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kistelepülés is lehet vonzó a turistáknak

Folyó, fürdésre alkalmas tó, élményfürdő nélkül nincs könnyű dolguk a kistelepüléseknek. Tovább olvasom