Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Hannah-hoz készül a makói Böde Tamás

Los Angelesbe készül Böde Tamás. A makói főiskolást Daryl Hannah amerikai filmcsillag hívta meg magához. Az idegenvezetőként is dolgozó, angolul és spanyolul egyaránt jól beszélő Tamás volt Hannah tolmácsa és kísérője a budapesti Operabálon.
Böde Tamás, Daryl Hannah és Xavier Llongueras a királyi páholyban ült az Operabálon. Fotó: DM/DV
Daryl Hannah és barátja, Xavier Llongueras kísérőjeként és tolmácsaként vett részt az idei budapesti Operabálon egy makói főiskolás, Böde Tamás. A külkereskedelmi főiskolán tanuló, idegenvezetőként is dolgozó huszonnégy esztendős fiatalember januárban kapta meg ezt a különleges feladatot. Azért éppen ő, mert idegenvezetőként gyakran járt az Operaházban, ráadásul jól ismeri az Operabál Kft. igazgatóját, Maráczi Ákost – ő gondolt rá. Tamás azért is bizonyult szerencsés választásnak, mert nem csupán angolul, de spanyolul is jól beszél, így szót tudott érteni a hollywoodi filmcsillag barátjával, Xavierrel is.

Daryl Hannah és Böde Tamás a bálon. Hamar megtalálták a közös hangot. Fotó: DM/DV
Böde Tamás már a repülőtéren, Hannah-ék megérkezésekor is ott volt. Elkísérte őket a Hilton Szállóba, ahol együtt ebédeltek, felkészülve a sajtótájékoztatóra. Ott aztán mintegy tizenöt-húsz percen át tolmácsolta az újságírók kérdéseit és a filmsztár válaszait. A pár meghívta őt este a Gellért fürdőbe, amit külön az ő kedvükért nyitottak ki estére, de Tamás nem tartott velük. A másnap reggeli városnézésre viszont természetesen ő kísérte el őket és itt idegenvezetői tudását is csillogtathatta. Megnézték többek között a Várat és a Mátyás-templomot. Elkísérte a nagy környezetvédő hírében álló filmsztárt a Greenpeace budapesti irodájába is, ahol magyar aktivistákkal találkozott. Az esti bál előtt akadt egy külön feladata is: segített Hannah-nak megfogalmazni és megtanulni azt a rövid köszöntőt, amit aztán magyarul mondott el a megnyitón. A táncmulatságig a királyi páholyban ültek.

Tamás nyáron tervezi az utazást

Bár csak rövid időt töltöttek együtt, Tamás munkájával elégedett lehetett Hannah és Xavier, mert meghívták magukhoz Los Angelesbe. Hogy ez csupán udvarias gesztus volt a pár részéről, vagy komolyan gondolták, egyelőre Tamás sem tudja biztosan. Ha utazik – mert ezen már elgondolkozott – , akkor valamikor a nyáron ül repülőre.

Tamásnak nagyon szimpatikus volt a hollywoodi filmsztár. Mint mondta, közvetlen és kedves volt vele, ráadásul nagyon szép kiejtéssel beszéli az angolt, ezért könnyű volt fordítani a mondandóját. A közös vacsora alatt hamar megtalálták a közös hangot, kiderült ugyanis, hogy mindkettőjüknek szívügye a környezetvédelem és az egészséges életmód. Hannah barátja, Xavier még arra is biztatta Tamást, hogy táncoljon kedvesével. A makói fiatalember azonban nem élt a lehetőséggel, mert mint mondta, nem tartja magát igazán jó táncosnak – igaz, úgy tűnt neki, Hannah lépései sem voltak igazán magabiztosak.


Daryl Hannah filmjei

A hollywoodi filmcsillag egyebek mellett olyan filmekben játszott, mint a Szárnyas fejvadász, az Acélmagnóliák, A szomszéd nője mindig zöldebb, a Még zöldebb a szomszéd nője, az Addams Family 3., a Kill Bill, a Kedvenc marslakóm, a Kill Bill 2., a Tébolyult bosszúvágy és Semmit a szemnek. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Patthelyzet a törvény miatt

Patthelyzetbe került a száz százalékban rokkant, már kerekes székkel is nehezen közlekedő makói… Tovább olvasom