Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Három dimenziós nyomtató működik Makón

Kevesen tudják, hogy Makón is működik 3d nyomtató. A készülék maketteket, nehezen beszerezhető pótalkatrészeket tud nyomtatni.
3D nyomtatóval készült idom - és eredeti párja.
3D nyomtatóval készült idom - és eredeti párja.
Húsz centiméter magas, működőképes alkatrészmodelleket gyárt az egyetlen makói háromdimenziós nyomtató. Az eszköznek építészek, tervezők, gyárak vehetik hasznát; azért különleges, mert az előre rajzolt tervek alapján, szerszámokat, idomokat lehet vele modellezni. Így olcsóbban kiderül, hogy a tervezőasztalon megálmodott eszközök a funkciójuknak megfelelően működnek-e, mintha a legyártás után szembesülnének az esetleges problémákkal. Látványos, egyszerű és pontos.

„Fél éve szereztük be, uniós pályázati támogatással, négy millió forintból. Készültek rajta nehezen beszerezhető pótalkatrészek, fűnyíróalkatrészek, de nyomtattunk vele az egyik makói cég új szerszámát és egy közösségi ház modelljét is. 10 féle színben nyomtat. Egy damilhoz hasonló színezett ABS fonallal dolgozik, gyakorlatilag rétegeket nyomtat egymásra. Maga a gép 60x50x70 cm, a képernyőjén keresztül láthatjuk, hogyan dolgozik."- mutatta be a készüléket a delmagyar.hu-nak Tatár István a makói szerszámgyártó cég tulajdonosa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készül Makó a háromnapos földgázszünetre

Tervezhető műtétek maradnak el, elektromos vagy gázpalackos sütővel főznek. Tovább olvasom