Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Három kérdés, aki válaszol: Pálffy István, a parlament kulturális és sajtóbizottságának alelnöke

Makó - 3 kérdést teszünk fel olyan embereknek, akik valamiért az érdeklődés középpontjába kerültek, és olyanoknak, akik válaszolni hivatottak aktuális témákra. Ezúttal Pálffy István újságírót, az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának alelnökét kérdeztük, aki Makón tartott fórumot a médiatörvényről.
– Az új médiatörvény egyik kimondatlan célja sokak szerint a kereskedelmi tévék megrendszabályozása. Mint az egyik kereskedelmi tévé egykori arca hogyan látja ezt?
– A médiatörvénynek sem kimondva, sem kimondatlanul nincs ilyen célja. Általános társadalmi célja van: hogy a továbbiakban embereket, embercsoportokat ne lehessen megsérteni, és ez a közszolgálati médiumok számára ugyanúgy előírás, mint a kereskedelmieknek.

Fotó: DM/DV
Fotó: DM/DV

– Mi a véleménye arról a rendelkezésről, amely a hírműsorokban 20 százalékban maximálja a bűnügyi hírek arányát? Nem sérti ez a szerkesztői szabadságot?

– Úgy gondolom, nem, hiszen ez csak egy mennyiségi kvóta, amit még csak nem is egy műsoron belül, hanem hosszabb időtartam alatt kell betartani. Ráadásul ugyanúgy készülhetnek kifejezetten bűnügyi magazinok, mint eddig. Magyarországon nem olyan rossz a bűnügyi helyzet, hogy az ilyen típusú híreknek húsz százaléknál nagyobb részt kellene elfoglalniuk a híradókban – ez egy társadalmi probléma túldimenzionálása volna.

– A médiatörvény itthon is, külföldön is támadások kereszttüzében áll. Lát esélyt arra, hogy változtassanak rajta?

– Két esetben látok erre esélyt. Az egyik, ha az Unió illetékes szakértői a megkezdett vizsgálat lezárultával ezt kérik, mert a közösségi normákkal ütközik benne valami, a másik, ha a törvény alkalmazása során anomáliákra derül fény. Ez utóbbira azonban biztosan várni kell legalább fél vagy egy évet. Nincs olyan törvény, amelyen idővel ne lehetne változtatni – gondoljunk csak arra, hogy a KRESZ-t vagy a Ptk.-t is időről időre az élet változásaihoz igazítják.

Olvasóink írták

 • 20. 266722 2011. január 23. 20:54
  „Ügyes ember,mint az angolna,ügyesen úszik,megfoghatatlan.KDNP-és tehát vizet prédikál és bort iszik,jó sokat.Sokan láttuk mikor kissé/finoman szólva/benyomva mondta a hireket.”
 • 19. zoltanszabo 2011. január 23. 14:55
  „Láttam a makói tv. ben ahogy beszélget--a mi országgyűlési képviselőnkel--hááááát olyan bunkó hozzászólást amit a k. képviselő asszony előadott ! én nem ültettem volna oda. Csak lejáratja a makóiakat !!!”
 • 18. zoltanszabo 2011. január 18. 12:11
  „Most olvastam egy másik cikkben ő is keresett jó állást a feleségének. A Nemzeti Család és Szoc.pol. Intézet ben dolgozik pár hónapja--giga fizetésért.
  Ez a beígért munkahelyteremtés ! politikus családtagognak--igen van jólfizető állás , a többség meg lesz@va.”
 • 17. Naiv 2011. január 17. 09:13
  „" Általános társadalmi célja van: hogy a továbbiakban embereket, embercsoportokat ne lehessen megsérteni, és ez a közszolgálati médiumok számára ugyanúgy előírás, mint a kereskedelmieknek. "
  Na, ugyan megint, melyik érzékeny etnikum érdekét szolgálja ez a törvény (is) ? Horvát, szerb, szlovák, román? MAGYAR-ország? Hmmm....”
 • 16. szatyi 2011. január 16. 11:13
  „Az alkohol sok mindenre képes!”
 • 15. deszkás 2011. január 15. 21:36
  „Wazze Pista azóta káromkodik a gyerekem amióta ICE T hallotta.”
 • 14. szilléri 2011. január 15. 20:45
  „Pálffy István betiltott jegyzete. Mégsem egy Heller Ágnes
  http://www.youtube.com/watch?v=PpHPXyL4cHg

  "Az én hazám - Pálffy István műsorvezető gondolatai:

  Veszélyben van az én hazám. Ma már nem az a kérdés, hogy milyen, hogy hány tenger hullámai nyaldossák a partjait, vagy hogy miféle népek lakják. Mert bajban van az én hazám a határon belül és kívül is. Szerkezetének eresztékei recsegnek-ropognak, eltűnik az 1000 éves rendszer, tíz falu nem épít templomot, helyette bezárja az iskoláit, a kispostát, holnap már a hivatalt is, holnapután pedig a vonat meg a busz sem jön többé. A magára hagyott ember elfárad, megvénül, kevés lesz az SZTK-bot, hogy támassza.

  Aki még mozdulni tud, az meg menekülőre fogja. Elhagyja a földet, amelyből vétetett, a helyét génmanipulált nagyüzem foglalja el. Megtelnek a városok népekkel, a körzetes iskolákban egyre kevesebbet tanítanak majd a hazáról. Lesz megint kötelező nyelv, csak most nem a kolhozról, hanem a globalizált világ kórusában kell majd énekelni. Persze könnyedén tercelnek a rendszerváltás haszonlesői, a nemzeti vagyon áruba bocsátásából elvtelenül gazdagodók. De miként sodródtunk ilyen veszélybe?

  Tizenkét évvel az európai csatlakozási kérelem beadása után mintaországból a szégyenpadra kerültünk. Az ország üres, a kassza nemkülönben. De miként jutott idáig az én hazám? Hogy napról napra csökken az ereje, kevesebb a dolgozó embere, születő gyermeke, fogy a lakossága, miközben egyre több a felírt gyógyszere, abortusza, szaporodnak a betegségei és sokasodnak a halottai. Nem segít már ezen a többi magyar sem, a határokon túl. Valami végleg elromlott. Szeretet, szolidaritás, szinergia, egyik sem magyar kategória. Tatárt, törököt, Trianont még túléltük, de most, most veszélyben van a mi hazánk."”
 • 13. Takavaka 2011. január 15. 20:15
  „Írt egy könyvet a borokról. Azt megy csak úgy nem lehet, hogy a hasunkra csapunk és írunk, mert az úgy nem hiteles. Írás közben kostolgatni kell és így leírni a tapasztalatokat, élményeket...”
 • 12. nikyke 2011. január 15. 17:52
  „Még a kinézete is MSZP-s, ő egy beépített emberke. :))”
 • 11. imre321 2011. január 15. 17:26
  „Ahová tartozik ez a Pálfityisz az egy gyűjtő hely oda hordja őssze a szél aszemetet.”
 • 10. DMagóg 2011. január 15. 17:25
  „Írhat egy könyvet a helyezkedés művészetéről is.”
 • 9. Tony_Soprano 2011. január 15. 16:38
  „zoltanszabo 2011.01.15. 15:38
  Állítólag alkesz a csávó azért menesztették a tévé től:):D”
 • 8. északmagyar 2011. január 15. 16:13
  „7. Bocs, csak az alapján véltem annak, mert mindig úgy állították be jobbról...
  :P”
 • 7. deszkás 2011. január 15. 16:02
  „ÉSZAKMAGYAR! Pálffy sose volt balos.OKOS.”
 • 6. északmagyar 2011. január 15. 15:54
  „Ééééés, ezt történik, ha a baloldali átugrik jobbra.

  Ott van Csintalan, most meg Pálffy.
  Jó, az összehasonlítás túlzó Pálffyra nézve, de ez a sok okos, és mégis buta válasza megijesztett.
  Milyen érdekes, hogy logikusnak szeretné látni azt, ami sehol sem logikus.
  A gyereket úgysem érdekli a kékfény, a fókuszban ritkán mutatnak playmate-eket, azt se nézik sokan.

  Viszont sikerült törvénybe iktatni, hogy a kertévék pénzbírság terhe mellett, kötelezően csinálják azt amit eddig: Jelentsék ki, hogy "most következő összeállításunk erős szexuális tartalmú, kérjük kapcsoljanak el, ha ez az előszó nem fogta meg önöket..."
  Szal a bevett gyakorlat lett törvényesítve.

  Olyan meg, hogy médiahatóság...No komment. Sehol sem normális. Mármint a törvény, Pálffy talán még valahol...”
 • 5. zoltanszabo 2011. január 15. 15:38
  „Én ezt a Pálffyt--régen szetettem.Értelmes,jó műsorokat készített. Régen nem látni a Tv-ben vajon miért? Ő is beállt a fityesz seggnyalói közzé ? Valamiért kilükték a médiából ? most meg politikusnak áll . ???”
 • 4. deszkás 2011. január 15. 15:16
  „Én se az újságiró apukára gondoltam. Igaz igy félreérthető volt.”
 • 3. banew 2011. január 15. 15:14
  „deszkás, nem a fia, csak az unokaöccse..”
 • 2. maros50 2011. január 15. 14:42
  „A frappáns válaszokkal egyetértek.”
 • 1. deszkás 2011. január 15. 14:26
  „Apuka egyszem fia.Ha nem az lett volna az apuka aki akkor most a brinyiglit tologatná.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megrogyott egy ház Kiszomboron

Két robogó, kerékpárok és tüzelő is odalett a tető beszakadásakor. A családnak a statikus még azt sem mondta, fapapucs. Tovább olvasom