Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Három makói az idei Ironmanen

Három makói is indul az idei Ironman teljesítménypróbán szombaton. Egyiküknek sem ez lesz az első megmérettetése.
Makón már hagyománya van az Ironmannek: tavaly ketten, Buvár Attila és Szilágyi Lajos indultak innen, 2013-ban pedig Szilágyi Panyor Zsuzsannával vett részt az extrém megmérettetésen, idén három makói is indul – Panyor Krisztina, Buvár Attila és Szilágyi Lajos. Nem hiába az Ironman – Vasember- nevet kapta a nagyatádi verseny, ugyanis 3,8 kilométer úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és 42 kilométeres futásból áll. Egyiküknek sem ez az első megmérettetése, van aki már harmadjára vág neki az embert próbáló távnak. A nyár egyik legmelegebb napja lesz szombaton, emiatt még nagyobb megpróbáltatás elé néznek a sportolók, azt mondják, a legfontosabb, hogy sérülés nélkül végigmenjenek az extrém távon.

Panyor Krisztina, Buvár Attila és Szilágyi Lajos – felkészültek.
Panyor Krisztina, Buvár Attila és Szilágyi Lajos – felkészültek.

– Több év munkája van ebben, akaraterő kell hozzá, hogy mindennap felkeljünk hajnali 4-kor, biciklizzünk 3 órát vagy éppen 20 kilométert fussunk, ez a kemény, nem maga a versenytáv. Egy nap edzést sem szabad kihagyni – vallja Buvár Attila. Hangsúlyozzák, hogy nem egy ember sikere az Ironman, a család és barátok támogatása nélkül nem tudnák végigcsinálni.

– Ezzel magunknak szeretnénk bizonyítani, ez hajtja mindig az embert vissza a versenyre évről évre. Emellett célunk, hogy magunk mögé állítsunk embereket, akik most kezdenek sportolni – fejti ki Szilágyi Lajos. A makói Marosmenti Mocorgók civil sportegyesület tagjaiként futóversenyeket is szerveznek Makón, fontosnak tartják, hogy megmutassák az embereknek, hogy lehet egészségesen is élni – az emberfelettinek tűnő verseny ellenére is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorompók a makói piacon

A vásárlók örülnek, az árusok egy része viszont háborog. Tovább olvasom