Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Három napra áram nélkül maradt

Három napra áram nélkül maradtA Petőfi utcai ház nem kapott áramot a vezetéken át. Fotó: Frank Yvette
Csanádpalota - Egy napot azért töltött gyertyafényben egy idős asszony Csanádpalotán, mert azt hitte, csak átmeneti áramkimaradás van, kettőt meg azért, mert a szerelő, akit kihívott - állítja - csak hétfőn tudta bejelenteni a hálózati hibát.
– Nem tudok mosni, gyertyával világítok. Még szerencse, hogy nem árammal fűtök, de elhiheti, hogy így is nagyon rossz ez az egész – mondta tegnap délelőtt a csanádpalotai Prágai Erzsébet. A Petőfi utcában lakó idős asszony még péntek este maradt áram nélkül. Várt másnap reggelig, abban bízott, hogy csak átmeneti áramkimaradásról van szó, de miután szombaton sem tudta felkapcsolni a villanyt, szerelőt hívott. A szakember pedig megállapította, hogy a ház elektromos rendszerével nincs gond, az a baj, hogy a villanypóznáról érkező vezetéken nem jön az áram.

A szerelő, Boros László elmondása szerint többször próbálta bejelenteni a hibát azon a telefonszámon, amit az áramszolgáltató a számlalevélen megad, de nem járt sikerrel. Lapunknak azt mondta, nagyon régóta van a szakmában, és gyakran kell hasonló bejelentést tennie; korábban ezzel nem volt gond, az utóbbi időben viszont többször is. Végül hétfő délelőtt bement a polgármesteri hivatalba, ahol az egyik ügyintéző segítségével elektronikus úton jelezte a hibát. Ezt követően kapott végül ígéretet arra, hogy még aznap elhárítják a hibát – ez kora délutánra meg is történt.

Kerestük az áramszolgáltatót, hogy megtudjuk, miért volt ilyen nehézkes a hiba bejelentése, amint választ kapunk rá, visszatérünk a témára. Mi mindenesetre kipróbáltuk, elérhető-e a hibabejelentő. Tegnap délután 4 órakor telefonáltunk – szerencsénk volt, szinte azonnal beszélni tudtunk az ügyfélszolgálatossal. Aki annyit azért elmondott, előfordul, hogy torlódnak a hívások, ha sok a bejelentés. Valószínűleg ez történhetett a hétvégén is, hiszen az egész térségben erős szél és zord időjárás volt, ami miatt meghibásodásokból is sok lehetett.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzrakó kosár mellett melegedhetnek a ferencszállásiak

Tűzrakó kosár mellett melegedhetnek a ferencszállásiak
A helybeliek a postára, boltba, gyógyszertárba vagy orvoshoz menet útközben meg tudnak melegedni. Tovább olvasom