Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Hároméves kisgyerek is volt a határsértők között

Több család, összesen tizennyolc szerb állampolgár húzta meg magát a makói Akropolis diszkó épületében, amely régóta üresen áll. A határőrök és a szegedi kommandósok tegnap hajnalban behatoltak a házba, és előállították a rejtőzködőket. Hároméves kisgyerek is volt közöttük.
Feltehetően Nyugat-Európába szerettek volna eljutni azok a szerb állampolgárok, akikre tegnap bukkantak az Orosházi Határőr Igazgatóság emberei egy évek óta üresen álló makói épületben. A környéken lakók lapunknak elmondták: hajnalban több határőr- és rendőrautó is megállt a ház előtt, és kommandósokat is láttak, akik végül – nagy zsivaj közepette – több embert is elfogtak és az autókba ültettek. Reggelre már megint csöndes volt a Mikes Kelemen utca és a Lonovics sugárút kereszteződésénél lévő ház környéke.

Kunos Gyulától, a határőr igazgatóság szóvivőjétől megtudtuk: a Nagylaki Bűnügyi Felderítő Szolgálat nyomozói egy lakossági bejelentés alapján vonultak ki az épülethez, ami zárva volt. A fegyveresek várakoztak, majd kis idő elteltével az épület földszinti ablakain kilenc felnőtt ugrott ki, és megpróbált elmenekülni. A környező utcákban végül mindnyájukat elfogták. Mivel gyanítható volt, hogy a jókora házban többen is meghúzták magukat, a határőrök a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Boszorkány kommandósainak segítségét kérték, akik rövidesen a helyszínre érkeztek, és be is hatoltak az épületbe.

Az évek óta üresen álló ház helyiségeiben még tíz szerb állampolgárságú személyt találtak. Kiderült, hogy mindnyájan illegálisan érkeztek Magyarországra. Mivel több család is volt a Nyugaton letelepedni vágyók közül, a legfiatalabb Makón bujkáló egy hároméves kisgyermek volt. A tíz szerb mellett három magyar állampolgárságú személyt is elfogtak az épületben, alapos a gyanú, hogy ők bújtatták a szerbeket. Őket is a megyei kapitányságra kísérték. A határsértők és segítőik meghallgatása, a nyomozás még folyamatban van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy hónapig lehet bolyongani Ferencszállás határában

Már elkészült az idei kukutyini kukorica-útvesztő, amely július 21-étől augusztus 19-éig fogadja… Tovább olvasom