Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Háromezer néző estéjét tette tönkre egy telefonáló

Makó - Háromezer ember estéjét és a szervezők több hónapos munkáját tette tönkre szombaton egy középkorú férfi: betelefonált a makói Hagymaházba, és közölte, bombát helyezett el az épületben.
A rendőrök három órán át keresték a robbanószerkezetet, hiába. Végül komoly biztonsági intézkedések mellett az esőnapon, tegnap este tartották meg a Makói Muzsika harmadik előadását – amelyre minden jegy elkelt, már napokkal ezelőtt.

Ötven év körüli férfi. A Hagymaház munkatársa ennyit tudott elmondani arról a telefonálóról, aki szombat este, 20 óra 36 perckor közölte, bombát helyezett el az épületben. Ez azért volt különösen kegyetlen tréfa – már ha annak szánta az illető –, mert az épületben ekkor már nagyon sokan voltak. A Makói Muzsika Best of Broadway című, harmadik előadására készültek a szabadtéri színpadon és amögött a szervezők és a művészek: Berkes Gabriella, Koós Réka, Molnár Szilvia, Tunyogi Bernadett, Bot Gábor, Feke Pál, Molnár László és Serbán Attila. Többek között a Jézus Krisztus szupersztár, a Jekyll és Hyde, a Rómeó és Júlia, a Nyomorultak, az Operaház fantomja, a Miss Saigon dalaival készültek, ehelyett el kellett hagyniuk az épületet, a közönségnek pedig a nézőteret. A háromezer ember először azt hallhatta, hogy az előadást egy órával elhalasztják. Ám ahogy elkezdődött a keresés, kiderült, hogy ennyi idő nem lesz elég a ház és a környék átvizsgálására. Így a rendezvényt vasárnap estére halasztották.

Miután bejelentették, hogy az előadást nem lehet megtartani, mindenki hazament. Másnap az egész város erről beszélt. Fotó: Szabó Imre
Miután bejelentették, hogy az előadást nem lehet megtartani, mindenki hazament.
Másnap az egész város erről beszélt. Fotó: Szabó Imre

– Huszonhárom rendőr, köztük négy bombakutató dolgozott Makón, és végül este tizenegy körül fejeződött be a keresés, nem találtak robbanószerkezetet – vont mérleget lapunknak Pál János rendőr alezredes, sajtószóvivő. Az ügy természetesen nem marad ennyiben: a telefonáló ellen közveszéllyel való fenyegetés miatt indult eljárás a Makói Rendőrkapitányságon.

Nem ez az első eset: korábban képviselő-testületi ülést zavart meg egy betelefonáló, épp az akkori rendőrkapitány tartott tájékoztatót a közbiztonságról. Aztán egy iskolába telefonáltak be, majd tavaly októberben a kormány Nagy párbeszéd című rendezvényét kellett félbeszakítani, és kiüríteni a Koronát.

A nézőteret ülésről ülésre átvizsgálták a rendőrök. Fotó: Szabó Imre
A nézőteret ülésről ülésre átvizsgálták a rendőrök.
Fotó: Szabó Imre

– A Makói Muzsika első két előadása sikerrel lezajlott, azt hittük, mindenre készültünk, minden rendben lesz – mondta a szombat estéről tegnap Bálint Márta igazgatónő. – Annak a férfinak tudnia kell, most nem csak háromezer ember estéjét rontotta el, de a szervezők munkáját is, és sziszifuszi feladatot adott két tucat rendőrnek. Nagyon elkeseredtünk. Ha ezt akarta az illető, elérte a célját. De hadd köszönjem meg ezúton a közönségnek azt a kulturált hozzáállást, amit mindvégig tanúsított. A nézők indulatok nélkül vették tudomásul a helyzetet, azt, hogy egy őrült miatt most várniuk kell, aztán ugyanilyen nyugodtan mentek haza. Néhányan ma telefonáltak, hogy van-e még jegy, mert a szombat este nem volt jó nekik, a vasárnap viszont igen. De hát már régen elfogyott minden belépő. Az előadás előtt vasárnap este még egyszer átvizsgálták a házat, és a rendezvényt – különleges biztonsági intézkedések mellett, Palicz András rendőrkapitány jelenlétében – csak azért is megtartották.

Olvasóink írták

 • 11. khjksjfk sa 2008. augusztus 12. 17:03
  „Már hogy ne tudnám, hisz ott voltam....
  Amúgy meg ha neked tetszett, hát jó, engem az sem érdekel, ha botfüled van, de hadd mondjam már el a véleményemet, ha nem bánod...”
 • 10. zenebarát 2008. augusztus 12. 15:39
  „Valahogy nekem se nyerte el a tetszésem az előadás.Az még csak hagyján ,hogy nem azok voltak az előadók akiket meghirdettek,de hol volt pl.a Rómeó és Júlia vagy az Operaház fantomja? Folyamatosan a Jekyll és Hyde (amit ugye az elmult évben láthattunk) dalai mentek.Az igazi nagy slágerek amiket vártunk elmaradtak.Az előadás 90%-a lassu melankólikus dalokból állt.Kb.7-8 szám volt ami tényleg ismert és nagy sláger.A kedves újságíró abban is nagyot tévedett amikor azt állította,hogy este 11 óra körül befejezték a bomba keresését.Ez bizony a hajnali órákig tartott.Viszont a sikertelen előadás tényleg nem a szervezők hibája volt. Az Experidance nagy sikerű fellépéséről viszont semmit sem olvashattunk. Pedig az ő műsorok fanatikus volt!!!!!!!!!!”
 • 9. greencat 2008. augusztus 12. 14:05
  „khjksjfk sa!! Te nem tudod mit beszélsz!!!!”
 • 8. khjksjfk sa 2008. augusztus 12. 12:34
  „Így a vasárnapi előadás után már megértem a betelefonálót, gondolom előre tudta, hogy az előadás nagy része hallgathatatlan lesz...
  És voltak akik tapsoltak....jesszusom...iszonyat volt hallgatni.
  Ez nem a Hagymaház hibája, nem is szervezőké, de egyik-másik "előadó" nem tom mit keresett a színpadon.... Tragikomédiából jeles!”
 • 7. Smile 2008. augusztus 11. 16:35
  „Igen, voltak hibák a tv-ben is meg az újságban is. Meg a legelső előadáson sem volt ott Wiedeman Bernadett akit a plakáton olvashattunk. A tegnapi előadás nem nyűgözött le oly nagyon. A legjobb a Nagyidai volt... Na őket elnéztem volna még egy ideig. De ez a hülye állat...... nem normális. Sztem a dutyiban - majd le megtalálják és leültetik -, elbeszélgethetne vele egy pszichológis is :)!”
 • 6. kritika 2008. augusztus 11. 14:18
  „Az előadáshoz annyit hogy a meghírdtetthez képest plakátokon azt lehetett megfigyelni ,illetve a makói tv reklámjaiban ,hogy az előadáson hallható lesz Feke Pál is és Serbán Attila , akiket nem láttunk a 2. sorból - Ez hiányzott a mai újságból + Rómeó és Julia számok és Az operaház fantomjából sem énekeltek . Ezt ha lehetne korrigálják.
  Köszönjük.”
 • 5. Nyalánk 2008. augusztus 11. 10:33
  „Vajon elkapták már azt az idiótát? Nem érem, hogy felnőtt emberek miért tesznek ilyet? Még ha gyerek csinálta volna, de egy felnőtt férfi!
  Csak tudnám, hogy mi volt ezzel a célja?”
 • 4. greencat 2008. augusztus 11. 10:24
  „Nagyon tetszett a műsor!!:) Gratula a szervezőknek, mikor jönnek megint??? Erre szívesen elmennék mégegyszer!!:)”
 • 3. energy 2008. augusztus 11. 10:21
  „Én is helyeztem már el bomba-t!
  Méghozzá az utazótáskámban.Mikor megszomjaztam elővettem és megittam.
  Lehet a betelefonáló is ilyen bombát rejtett el???”
 • 2. realista 2008. augusztus 11. 09:17
  „Nem is szabad teret engedni a megfélemlítésnek!!!!Remélhetőleg elkapják és min. 10 évre "tartalékos állományba"helyezik !
  Mindenkinek,aki csak részt vett az estek szervezésében!Végre megmozdult az élet! Csak így tovább!!Pártállástól függetlenül.
  (Nem ünneprontásképp,hanem ellenkezőleg:dícséretképpen:Ugye hogy ki lehet az embereket mozdítani,még a legnagyobb munka idején is!Lehetetlen helyzet nincs,csak tehetetlen...)”
 • 1. web 2008. augusztus 11. 07:48
  „no komment.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klárafalva és Kövegy is ünnepelhetett

Kövegy, Klárafalva - Kövegyen hat, Klárafalván hét év után tartottak újra falunapot szombaton.… Tovább olvasom