Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 02. szerda - Rebeka, Dorina

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Makó hírek > Háromezren látták eddig a Hagymatikumot (képgaléria)

Háromezren látták eddig a Hagymatikumot (képgaléria)

Pénteken 11 órakor avatják Makón a Hagymatikumot, és 16 órakor nyílik meg a fürdőzők előtt – az elmúlt két hétben már közel 3000 ember nézte meg belülről.

Bakos András - Délvilág napilap - 2012.01.19. 19:13
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Csütörtökön az országos sajtónak mutatták be a fürdőt, és ünnepi testületi ülésen köszönték meg az építésben részt vevők munkáját.

A jövő hétre is be kellett még iktatni két „tárlatvezetést" a makói fürdőbe, és már azokra az időpontokra sincs hely. A Hagymatikum célja, hogy évente 6-700 ezer látogatót fogadjon – mondta csütörtökön az országos lapok meghívott újságíróinak Kovacsics Imre igazgató, aki Szentpéteri Csilla zongoraművésszel, Makó arcával közösen mutatta be az új fürdőt. A házat Makovecz Imre, valamint Csernyus Lőrinc és Turi Attila építész tervezte, de a Makona Egyesülés alapítójának több tanítványa is részt vett a munkában.

Háromezren látták a Hagymatikumot. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A Kossuth-díjas építész ezt a napot már nem érhette meg, az általa létrehozott szellemi műhelyek azonban tovább dolgoznak, és kapcsolatban maradnak Makóval – hangzott el a Korona konferenciatermében rendezett ünnepi képviselő-testületi ülésen, amelyet az építkezésben részt vevők tiszteletére rendezett a város. Buzás Péter polgármester fölidézte: Makó már az ezredforduló óta fürdőt akart építeni, de erre csak az uniós fejlesztési ciklusban nyert támogatást. Komoly nehézségek adódtak: kiderült, a 3,6 milliárdból az eredeti terv nem valósulhat meg, szűkíteni kell; építkezés közben egy időre leállt a finanszírozás, a kivitelező Keviép azonban nem vonult le. Utóbb a tető is lángra lobbant.

Ünnepi testületi ülés Makón. Fotó: Karnok Csaba (galéria)
A polgármester szerint a siker titka: akkor is folytatni kell, amikor már mindenki más abbahagyná a munkát. Mágori Józsefné országgyűlési képviselőt idézve várostörténeti jelentőségű beruházásnak nevezte a fürdőt, amely egy emberileg is a maximumot nyújtó csapat csúcsteljesítménye. Szilágyi András üvegplasztikájával és Fritz Mihály bronzplakettjével elsőként Makovecz Imre özvegyének, Szabó Marianne textilművésznek mondott köszönetet a polgármester. Majd Miklóssy Ferencnek, a Keviép Kft. igazgatójának, Horváth Bernadettnek, a polgármesteri hivatal műszaki irodavezetőjének és Kovacsics Imre igazgatónak adta át a kiemelt elismerést. 25 önkormányzati vezető, mérnök, hivatali dolgozó, orvos, pályázatíró, szakértő kapott plakettet, üvegplasztikát. A város így köszöni meg – amint alkalom adódik – Orbán Viktor miniszterelnöknek is a kormány segítségét.

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 5. goldfish 2012.01.20. 18:45

@ Qllancs: Én is ezen gondolkoztam tegnap! Szerintem inkább Gyurcsány F-nek és Bajnai G-nak kellett volna megköszönni a segítségét! Asszem Bajnai itt volt az alapkő letételnél is...

Ja! Mielőtt beindulnak a Fidesz-Trollok: nem vagyok Gyurcsány vagy Bajnai rajongó!!! :-)

Moderálásra küldöm 4. X_Y 2012.01.20. 11:13

...elég ortopédül néz ki...
Tipikus "ha már jó nem lett, legalább legyen drága" kormányzati hozzáállás...szocreál borzalom, akár Észak-Koreában is lehetne...

Moderálásra küldöm 3. Qllancs 2012.01.20. 11:10

Szerintem se viktátornak, se mágorinénak nem sok köze van ahhoz, hogy megépült !!!
Mert még tavaj is feljelentéseket --vizsgálatokat kezdeményeztek a fürdő ELLEN !!!!!
fityesznyikok csak gátolták , ellenkeztek , kerezbe tettek a munkálatoknak !!!ŐK ellenezték a LEGJOBBAN !!!!
Most ne akarjanak a siker fényében fürödni !!!!!!
A képen : úgy néz ki mintha Búzás hátulról gejbe akarná billenteni a Makovec özvegyét !???? v. csak én látom úgy ???

Moderálásra küldöm 2. pog 2012.01.20. 09:47

Képviselő asszony még pár hónappal ezelőtt a fürdő építéssel kapcsolatos esetleges szabálytalanságok tekintetében harcolt és most.....akár a kormány más mond....ez az igazi változás..

Moderálásra küldöm 1. pardon 2012.01.20. 09:16

hajrá MAKÓ!Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...