Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Használóra vár a volt székház

Fél éve ürült meg az az épület, amelyben a Makói Rendőrkapitányság működött. Most az önkormányzaté a ház, és egyelőre csak elképzelések vannak a további hasznosításra – pénz még nincs.

Irodaház vagy kereskedelmi szálló lehet az egykori rendőrségi épületből Fotó: Szabó Imre
Továbbra is üresen áll az a közel százéves, romantikus stílusú épület a makói Teleki utcában, amelyben idén tavaszig a városi rendőrkapitányság működött. A három szintes ingatlan, mint megírtuk, bruttó 113,5 milliós értékkülönbözettel együtt a makói önkormányzat tulajdonába került: a város az egykor pártszékházként, utóbb közösségi házként működött, a tűzoltóság és a mentők központja mellett álló épületet adta mindezért cserébe. Az önkormányzatnak ugyanakkor egyelőre csak elképzelései vannak a volt kapitányság hasznosítására, forrásai nincsenek.

Mint a makói aljegyzőtől, Ortutay Miklóstól megtudtuk, többféle elképzelés is felmerült a jövőbeni funkciót illetően – ezek közül igazán kettő látszik megvalósíthatónak. Az egyik szerint kereskedelmi szálláshelyeket alakítanának ki benne, a másik szerint az épület irodaház lenne, a régi városházáról ide költöztetnék a most ott működő intézményeket, hivatalokat. A kérdést eldönteni mindenesetre van még idő, hiszen egyelőre nem sikerült olyan pályázati forrást találni, amiből meg lehetne oldani a lelakott, korszerűtlen épület átalakítását, felújítását. A polgármesteri hivatal most csupán őrizteti az épületet, és gondoskodik az állagmegóvásról – egyebet nem tehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötszázszor csapott le Kriván

Csak szigorúan, következetesen érdemes fellépni az ittas járművezetőkkel szemben – vallja a… Tovább olvasom