Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Határrendészek a levegőben

Kiszombor - 19 csapat nevezett az I. Országos Határrendész Járőrversenyre, amelyet Kiszomboron tartottak szerdán.
Hatala József altábornagy, országos rendőrfőkapitány védnöksége mellett Lukács János dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitotta meg a rendezvényt, amelyre az ország minden szegletéből érkeztek rendőrök.

A Földön, vízen, levegőben mottóval megtartott versenyen tudásukról 8 állomáson, elméleti és gyakorlati feladatokban kellett számot adniuk. A 15 kilométeres pályán – a résztvevők közel 5 kilométert gyalogosan teljesítettek – többek között okmány- és eszközismereti, valamint elsősegély-nyújtási kérdésekre adtak választ, míg gyakorlati tapasztalataikat a jármű- és terepkutatási feladatokban kamatoztathatták. A versenyen jól szerepeltek a hazai indulók, hiszen a győzelmet a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola csapata szerezte meg. A megmérettetésnek különös aktualitást adott, hogy előző éjszaka a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség rendőrei hat török és egy koszovói állampolgárságú határsértőt fogtak el.

Olvasóink írták

  • 1. lj510126 2012. június 28. 16:01
    „Remélhetőleg ebben a csapatban nem volt benne a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában garázdálkodó pszichopata pszichológus, mert akkor borítékolható lenne a bukás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előadás az első magyar színigazgatóról

Csütörtök 16 órakor lesz a Makói Honismereti Kör összejövetele a József Attila Múzeumban. Ezúttal Szabó Jenő tart előadást az első magyar színigazgatóként számon tartott Kelemen Lászlóról. Tovább olvasom