Délmagyar logó

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő 0°C | 9°C Még több cikk.

Határsértők Makón és Csanádpalotán

Tizenhárom határsértőt fogtak el a minap a kiszombori és a nagylaki határőrök. Az egyik csoportot Makó közelében, a másikat Csanádpalota mellett tartóztatták föl. Az egyik román férfival egyszer már találkoztak hasonló körülmények között.
Egy különösen viselkedő négyfős csoportra figyeltek fel a napokban a kiszombori határőrök: Makó határában, a Maros partján sétáltak az országhatár felől. A láthatóan nem természetjárókból álló társaságot igazoltatni akarták, ám ők, amint megpillantották a járőröket, azonnal futásnak eredtek. A csoport két negyvenes nőtagját a helyszínen, két huszonéves férfi társukat pedig egy órával később, Ferencszállás határában fogták el. Meghallgatásukkor kiderült: illegálisan, a zöld határon keresztül érkeztek és a Maros folyását követve jöttek magyar területre gyalogosan – ez egyébként ruházatukon is jól látszott.

Állításuk szerint korábban nem ismerték egymást, csak a határ közelében találkoztak, úti céljuk pedig Olaszország lett volna, ahol munkát akartak vállalni. Közülük két nőt és egy férfit visszaadtak a román határőrizeti szerveknek, negyedik társukkal szemben viszont a nagylaki bűnügyi felderítő szolgálat jár el beutazási és tartózkodási tilalom megsértése miatt – őt ugyanis szeptemberben egyszer már elfogták hasonló módon, mint most és akkor megtiltották számára a beutazást, illetve az itt-tartózkodást.

A nagylaki határőrök viszont Csanádpalota belterületén fogtak el nyolc moldáv és egy román állampolgárt a napokban, lakossági bejelentés nyomán. Ők a reggeli órákban, ám ugyancsak illegálisan, a zöld határon érkeztek a közeli határterületről. Az elsődleges vizsgálatkor kiderült: a huszonéves moldáv állampolgárok – négy férfi és négy nő – Romániába legálisan érkeztek, Magyarországra való illegális átjutásukat pedig feltételezhetően a csoporttal elfogott középkorú román férfi segítette. Az ügyet a nagylaki határőrök vizsgálják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyógyulóban van a makói kórház

A makói kórház immár nem tartozik a beszállítóknak, ráadásul a betegek elégedettsége és az intézmény… Tovább olvasom