Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Hatósági vizsgálat a makói gyepmesteri telepen

Makó - Csak kisebb, adminisztratív jellegű szabálytalanságokat talált a makói gyepmesteri telepen az állat-egészségügyi szakhatóság – még bírságot sem róttak ki. A vizsgálat annak nyomán indult, hogy egy helyi állatbarát a nyilvánossághoz fordult, azt gyanítva: a telep konténerébe lelőtt kóbor kutyákat dobtak.
A rendőri nyomozás információink szerint még tart, a járási hivatal állat-egészségügyi hatóságának vizsgálata viszont lezárult a napokban a makói gyepmesteri telepen. A szakhatóság figyelmét az keltette fel, hogy megírtuk: egy helyi állatvédő, Dancsi Péter kutyatetemek fotóit tette közzé a legnépszerűbb közösségi oldalon, és egy videót is, amelynek tanúsága szerint egy állatot még élve dobtak a nyitott udvaron elhelyezett gyűjtőkonténerbe. A kutyabarát szerint több ebet fejbe lőttek.

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
A hivatal vezetője, Weszely Tamás lapunknak elmondta: a szakhatóság csak kisebb, adminisztrációs jellegű hibát tárt fel a vizsgálat során. A telep körülményeit rendben lévőnek találták, a befogott állatok tartását úgyszintén – almozásuk megfelelő, van vizük és élelmük. A tetemek tárolása ugyancsak megfelel az előírásoknak. Hiányosságot csak a befogott, illetve gazdákhoz kiadott kutyák nyilvántartásában találtak. Ez azonban csekély súlyú hiba, nem utal súlyosabb problémákra, így még bírságot sem szabtak ki. A hivatalvezető csupán arra készül, hogy megkéri a telepet fenntartó önkormányzati cég vezetőjét, emberei figyeljenek jobban az adminisztrációra.

Nagy Nándor, a Kommunális Nonprofit Kft. vezetője ezzel kapcsolatban lapunknak annyit mondott: a vizsgálat eredményét rögzítő jegyzőkönyvet írásban egyelőre nem kapták meg. A cég akkor tudja hivatalosan is lezárni saját vizsgálatát, ha ez megérkezik – ez a jövő hét elejére várható. Hozzátette: a gyepmester felfüggesztése továbbra is érvényben van, de van, aki helyettesíti és ellátja a feladatkörből adódó munkát.

Olvasóink írták

 • 10. Norodia 2013. február 06. 19:41
  „"Hiányosságot csak a befogott, illetve gazdákhoz kiadott kutyák nyilvántartásában találtak."
  talán nem az a legnagyobb hiba h nem tudni hova kerültek az állatok és honnan?”
 • 9. cucusz 2013. január 28. 12:34
  „Egy nagy hibát követett el Péter. Nem akkor jelentette az esetet amikor történt. Sokkal később, egy nem túl jó minőségű videóval . Amely nem túl sok infót tartalmaz, legalábbis amit én láttam, de később már nem volt ez a videó közzé téve a nyilvánosság felé.”
 • 8. deszkás 2013. január 21. 10:40
  „Tudomásul lehet venni.”
 • 7. yin-yang 2013. január 21. 09:49
  „A tehetetlenség a legrosszabb. Írogathatunk bármit, semmi nem fog változni. Lehet egy kicsit jobban oda figyelnek, hogy ne látszódjék annyira.”
 • 6. wolfpack 2013. január 21. 09:34
  „Egyértelmű a kutyák a hibásak!”
 • 5. kekeczke 2013. január 21. 09:26
  „várható volt, a szomszédban nagyobb gazemberségek mennek, de ott is kussnak kell lennie”
 • 4. Francois 2013. január 21. 09:13
  „Mért mire számítottatok?! Megírtam egy hete, ez is el lett sikálva mint sok minden! :) Egy siker városban ilyen nem is történhet meg! Főleg Döbröginél! :) :D”
 • 3. pog 2013. január 21. 08:41
  „Ez azért már pofátlanság...komoly bűncselekmények felderítésekor minden apró nyom számít..itt úgy tűnik,hogy a fényképek felvételek nem számítanak...és az esetleges tanú vallomás(sok) nagyon van valamit takargatni az Ök. részéről..”
 • 2. yin-yang 2013. január 21. 08:23
  „Ugye mindent elhiszünk amit írnak és mondanak nekünk.”
 • 1. Emberségetavilágnak 2013. január 21. 07:28
  „Azért ugye csak kiderül az igazság, feketén fehéren le vagyon írva.
  Eljárás alá kell vonni a kutyákat, amelyek képesek voltak lelövöldözni egymást, aztán bemászni a kukába és agonizálva pózolni egy arra járó fotósnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Honismereti padlássöprés Kiszomboron

A padláson rejtőző régi tárgyak, fotók, újságok megmentésére kéri a falu lakóit a helyi honismereti
kör. Tovább olvasom