Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Háttérből a fényre: Műhelyi Mariann

Makó - A páciensek nemigen találkoznak vele, ő azonban mégis tudja, mit gondolnak az intézményről – Műhelyi Mariann, a makói kórház titkárságvezetője és minőségügyi megbízottja szokta ugyanis feldolgozni a betegelégedettségi kérdőíveket.
Nemcsak orvosok kapnak jelölést Jó kezekben sorozatuk szavazásán, hanem a gyógyító munka hátterét biztosító emberek is – igaz, egyelőre kevesen. Egyikük Műhelyi Mariann, a makói kórház titkárságvezetője és minőségügyi megbízottja, és – mi erről az oldalról ismerjük a leginkább – egyben szóvivője.

Műhelyi Mariann az irodában. Közvetett módon ő is a betegekkel foglalkozik A szerző fotója
Műhelyi Mariann az irodában. Közvetett módon ő is a betegekkel foglalkozik.
A szerző fotója

Két legfontosabb feladata a főigazgatói titkárság munkájának irányítása, illetve a minőségirányítási rendszerrel kapcsolatos operatív feladatok szervezése, koordinálása. 1999-ben, a pécsi diploma megszerzése után került az intézménybe, akkor még a humánpolitika és a rendezvényszervezés volt a munkája. Azóta elvégezte a minőségirányítási rendszerszervező szakot – egyébként makói, itt végezte a középiskolát is, a Juhász Gyula nevét viselő gimnáziumba járt.

Gondoljanak a háttérben dolgozókra is!

Jó kezekben akciónkban, amellyel a kiemelkedő munkát végző egészségügyiekre szeretnénk felhívni a figyelmet, továbbra is hat kategóriában (orvos – kórházi, illetve nem kórházban dolgozó; ápoló – kórházi, illetve nem kórházban dolgozó; munkahelyi közösség; az egészségügyben egyéb munkát végző) várjuk a jelöléseket. A „gyógyító történetek" főszereplői közül a lapunk által felkért szakemberekből álló testület választja ki azokat a személyeket és csoportokat, akiket egy-egy héten bemutatunk. Közülük hathetente jutalmazzunk egyet, illetve a legérdekesebb sztori jelölőjét.

Betegekkel közvetlenül ritkán találkozik, de azért tudja, milyen véleménnyel vannak az intézményről a páciensek, ő szokta ugyanis feldolgozni a betegelégedettségi kérdőíveket. A kiértékelés eredményéről aztán ő tájékoztatja az osztályokat. Munkáját azért szereti, mert feladatköre nagyon sokrétű, és inspirálja, hogy gyakran találkozik azonnali megoldást, kreativitást igénylő kihívásokkal. A sikert az ő posztján az jelenti, ha biztosítani tudják a megfelelő körülményeket a gyógyító munkát végzők számára.

Ami egyáltalán nem könnyű, hiszen az egészségügyben mindig kevés a pénz, miközben a betegek elvárásai és a szakmai követelmények folyamatosan nőnek. Hozzáteszi: azért nem csak a pénz számít, hanem a légkör is. És ezen a téren a makói kórház egészen jól áll. A Maros-parti város megye által fenntartott intézményében egyébként pillanatnyilag 420-an dolgoznak – ebbe a létszámba természetesen nem csak az orvosok és ápolók tartoznak bele.

Hogy miért épp ezt a munkát végzi, és miért pont a makói kórházban? Azt mondja, az egyetemi szakot azért választotta, mert érdekesnek találta, és amikor lediplomázott, mindenképpen szeretett volna a városban maradni, édesanyja pedig itt dolgozott. Akár azt is el tudja képzelni, hogy innen menjen egyszer nyugdíjba. Addig is, ha van egy kis szabadideje, szívesen olvas, másik hobbija pedig az utazás – épp a napokban jött vissza egy erdélyi kirándulásról, ahol barátaival együtt járt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

208 milliót nyertek Makón az óvodára

Makó - 231 millióból újíttatja föl az Újvárosi Óvodát a makói önkormányzat, miután pályázaton 208… Tovább olvasom